We ontnemen kinderen hun spiritualiteit en creativiteit

We ontnemen kinderen hun spiritualiteit en creativiteit. Terugkijkend na het begin van onze jaartelling en Christus voor ons op aarde verscheen, zien we dat we een enorme ontwikkeling aan het doormaken zijn. De woorden die door Christus zijn uitgesproken, berusten allen op waarheid. Het is de manier zoals de mens ze zelf interpreteert en gevolg aan geeft.

Geboren met liefde maar angstig gemaakt

Christus kwam liefde verkondigen en was er van overtuigd dat elk mens in wezen goed is. Kinderen staan in een hele mooie spirituele energie, die altijd in wezen goed is. Het is de mens zelf die nog aan de wieg staat om liefde op een juiste manier te willen zien.

Als een soort van golf gaan mensen mee in het gedachtegoed van anderen. Als die persoon de boodschap maar vaak genoeg verkondigd, kan hij anderen overtuigen dat zijn gedachten de juiste zijn. Zo werden na het overlijden van christus zijn woorden in een boek neergeschreven. Hoe moet je deze woorden als mens interpreteren.

Het is heel simpel wees liefde


In de kern heel simpel, leef en denk vanuit de liefde. Als je de woorden die zijn opgeschreven vanuit de liefde kunt zien, dan kloppen alle woorden. Maar in de loop van al die bijna 2000 jaar van het begin van onze jaartelling zijn er altijd een paar opgestaan die ons iets anders wilden doen geloven. Zij wilden ons doen geloven dat er iemand de leiding moest hebben.

Dat iemand moest overheersen, dat het volk anders niet wist waar ze aan toe waren. Diegenen die de leiding namen, waren vaak in vroeger tijden diegenen die de liefde niet hoog in het vaandel hadden staan. Je ziet het in de tegenwoordige tijd nog steeds terug.

We zijn het verkeerde gaan geloven

Zo ging de mens als vanzelf geloven dat de mens slecht is diep van binnen en eerst gestraft moet worden, voordat deze deel mag nemen aan het echte leven. Als een soort van bewijs dat je goed genoeg bent.

Je bent goed genoeg zoals je bent

Maar je bent al goed genoeg, dat hoef je niet te bewijzen. Dat kan ook niemand anders voor jou bepalen. Zo werden kinderen niet meer gezien als hele mooie spirituele wezens die in hele zuivere energie staan. Kinderen moeten iets geleerd worden, en alles wat ze verkeerd doen, moeten ze voor worden gestraft. Je zult luisteren, je zul doen zoals ik het zeg.

Het gevolg hiervan is dat kinderen hun mooie spirituele en zuiver energie teniet wordt gedaan. Aangezien niemand zich onderdrukt wil voelen, we hebben allemaal recht op vrijheid en liefde, is de strijd onder de mensheid ontstaan.

Er hoeft er maar één op te staan die de macht wilt en hij krijgt volgelingen. De mens is zelf het kwaad en zolang de mens niet in vrijheid wordt opgevoed, maar wordt gezien als een wezen dat geen zeggenschap heeft, zal er altijd sprake blijven van onderdrukking.

Uitgaande dat de mens in wezen goed is, is het gedachtegoed van Christus. Laat het ook het gedachtegoed van ons allen worden. Als we dat gaan beseffen, gaan we elkaar niet meer straffen, onderdrukken, de baas willen zijn.

Kinderen zijn het licht en schitterende spirituele wezens zonder enig kwaad

Laten we kinderen gaan zien als schitterende spirituele wezens, waar wij als volwassen personen heel veel van kunnen leren. Het wordt tijd dat we ons ontdoen van het willen aanleren van discipline, het hierdoor ontnemen van eigenliefde. Een kind wil luisteren, wil leren, houdt onvoorwaardelijk van zijn ouders. We ontnemen kinderen hun vreugde, hun eigenliefde door op een verkeerde manier naar ze te kijken en ze te behandelen.

Kinderen verdienen onze vorming niet

Kinderen verdienen respect, verdienen liefde, verdienen het iets verkeerd te mogen doen en daar niet voor te worden gestraft. Maar ze te wijzen op hoe het anders kan. Keer op keer zullen ze hun best willen doen, vergeet dat niet. Kinderen zijn net als honden, loyaal naar hun ouders. Als jij van je kinderen iets verwacht, geef ze mee wat ze echt nodig hebben. Liefde, aandacht, ontneem hun niet voor de rest van hun leven de vreugde. Kinderen hebben het recht zichzelf te zijn en zichzelf te mogen ontdekken. We ontnemen kinderen hun spiritualiteit en creativiteit. 


Datum: 04-11-'23

Terug naar overzicht