Schuldgevoelens loslaten

Schuldgevoelens loslaten. Ze zoekt contact, op Paragnostenchat, ze is al op leeftijd. Ze ziet wat ze verkeerd heeft gedaan tijdens de opvoeding van haar kinderen en voelt zich daar nu zo schuldig over. Ze wilt weten wat ze nu voor haar kinderen kan betekenen, om het nog terug te kunnen gaan draaien.

Vooralsnog niets, luidt mijn antwoord. Dan stap je direct weer in je eigen valkuil, er voor anderen willen zijn en helpen. Daarmee help je je kinderen niet en verdwijnt je schuldgevoel ook niet mee.

Maar hoe dan, want ik zie hoe een van mijn dochters lijdt. Ik zie dat datgene wat ik haar heb meegegeven, precies is zoals ik altijd mijn leven heb geleid en nu ben ik op en moe en beginnen lampen te branden waar ik zelf de mist ben in gegaan. Ik wil dat mijn dochter vertellen.

Wat fijn dat je voor jezelf de verandering ziet, dat je met altijd klaarstaan voor anderen, het niet redt in deze wereld. Wat goed dat jij nu naar jezelf begint te luisteren en de dingen te doen die goed zijn voor jezelf. En daardoor zie je nu ineens ook heel scherp dat je onbewust aan je dochter hebt meegegeven, zoals jij het zelf tot op heden ook hebt gedaan.

En kom je er nu achter, dat je het beter had kunnen doen. Alleen, waarom zou je je daarover schuldig voelen? Dan haal je wederom jezelf bij jezelf weg. Jouw dochter daarvoor kun je nu een hele mooie spiegel worden, door je juist niet schuldig te voelen. Zo kun je haar helpen, onzichtbaar, met een groot effect.

Ga verder met je eigen proces, met lief te zijn voor jezelf. Elke stap die je zet, er bij te voelen of die goed is voor jou. En als je dat gaat doen, verdwijnen schuldgevoelens, en laat je je dochter zien dat het ook anders kan.

Ja maar, mijn dochter ziet mij niet altijd. Dat is ook niet nodig. We zijn alleen met elkaar verbonden en zonder ons er van bewust te zijn, vertellen wij elkaar heel veel. Jouw energie daar gaat het om. Die straal je uit, die reikt de hele wereld over.

Als je je schuldig voelt, zend je dat uit. Als jij kiest voor jezelf, straal je dat uit. En dat wordt opgepikt, niet door iedereen. Door diegenen die er aan toe zijn, om ook de verandering in gang te willen zetten.

Hoe kan ik in woorden gaan uitdrukken naar mijn dochter toe, dat het leven zo anders is, als je voor jezelf kiest? Die woorden die komen vanzelf. Je bent aan het kiezen om je hart te koesteren. Op het moment dat je je hart koestert, veranderen de woorden die je uitspreekt ook. Let maar op. Dat gaat allemaal niet van de ene op de andere dag, dat gaat bijna als vanzelf en heeft tijd nodig.

Je schuldgevoelens los gaan laten, daar sta jij nu voor met jezelf. Hoe doe ik dat, ik heb mijn kinderen zo veel te kort gedaan. Je doet dat door jezelf alles te gunnen. Als je dat kunt voelen diep van binnen, ga je schuld, haat, boosheid allemaal achter je laten. Gun je jezelf het geluk.

Wat heb jij er aan jezelf te kort te doen, door je schuldig te voelen. Als je toen had geweten dat het anders had gekund, dan had je het toch wel anders gedaan. Kijk eens hoe mooi het nu is. Waar je allemaal achter bent gekomen. Wees eens trots op jezelf, dat je dit nu inziet en jezelf eindelijk de liefde gaat geven, die je verdient.

En als jij dat gaat doen, volgt je dochter vanzelf. Werkt het echt zo? Jazeker, we zijn allen met elkaar verbonden en als een persoon verandert, gaat de rest volgen.

Medium Claire
 
Datum: 09-04-'19

Terug naar overzicht