Tarot Kaart - De Toren XVI

Tarot Kaart -
De Toren XVI

De Toren is de 16e kaart van de Grote Arcana. Het getal 16 wordt opgeteld tot 7, het is het cijfer van introspectie, spiritualiteit en de filosoof. Het symboliseert het zoeken naar de waarheid, geloof, en vertrouwen. Het staat ook voor grote veranderingen gelinkt aan deze kaart.

Voor veel mensen is dit ook een enge kaart. Bliksem raakt de toren, de kroon valt eraf, en 2 mensen vallen eruit, een man en een vrouw (ego, en gevoel). Je ziet 22 vuurballen op de kaart, die staan voor de 22 Grote Arcana kaarten, lessen die geleerd moeten worden, voordat je je tot Verlichting komt. De bliksem vernietigt de kroon, wat staat voor het verstand, of het ego. Vaak ook voor materialisme.

De toren werd meestal gebouwd om dichter tot God te komen, maar men kan de realiteit uit ogen verliezen en zichzelf isoleren. Op deze kaart staat het meer voor een gevangenis (jezelf opsluiten) omdat er geen deur te zien is. De muren staan ook voor maskers opzetten. En het contact met de aarde is verdwenen. De toren staat voor vaste structuren die uit elkaar vallen. De bliksem is dus zuiverend en staat voor inzicht verkrijgen, voor transformatie, en in contact staan met je intuïtie.

Algemeen:
De toren staat voor heftige veranderingen, waar je niet langer omheen kunt. Je moet het aangaan, of je het nu wilt of niet. Het leven verandert elke dag, je zult je moeten aanpassen; meegaan met de stroming. Zit je vast in bepaalde denk patronen? Moet je je leven compleet omgooien, en loop je er al tijden tegenaan te hikken? Stap uit je comfort zone, en ga het aan. Dan kan de verandering een zegen zijn, en je bevrijden.

Carrière:
Het is geen positieve kaart en staat voor mislukkelingen. Het wordt vaak getrokken bij mensen die alle kwijt raken financieel gezien. Soms staat het voor een ontslag. Is er nog niks aan de hand, wees dan voorbereid en raak niet in paniek. Soms moeten bepaalde dingen gebeuren, uitgezuiverd worden, voordat je gelukkiger kunt worden in je baan, of misschien ben je wel toe aan wat nieuws. Deze kaart geeft tenslotte ook aan, dat het noodzakelijk is, om verder te groeien.

Liefde:
Meestal betekent deze kaart het einde van een relatie, of verzet vanuit de partner waar je de legging op laat doen. Het kan over een knipperlicht relatie gaan, een soulmate verbintenis. Weg vluchten. Het is iemand die zich vasthoudt aan zijn ego, maskers opzet, en niet de waarheid onder ogen wil zien. Er is geen ontkomen meer aan.

Kernwoorden:
- Vernietiging;
- Traumatische verandering;
- Verlichting;
- Inzicht;
- Scheiding;
- Van ego naar overgave;
- Ziekte;
- Shock;
- Zuivering;
- Vernieuwing;
- Na pijn een nieuw begin;
- Zelfoverwinning;
- Bevrijding.

© Arlette

© www.crystalwebshop.nl
 
Datum: 16-01-'19

Terug naar overzicht