Tarot Kaart - Gematigdheid XIV

Tarot Kaart - Gematigdheid XIV

Gematigdheid is de 14e kaart in de tarot. Hierop zie je een Engel die zowel de mannelijke- als de vrouwelijke energie vertegenwoordigt, dit staat voor balans en eenheid.

De Engel staat met één voet in het water, en met één voet op het land. Waarbij het land, de aarde, de materiële wereld weerspiegelt (ego), en het water de intuïtie (onderbewustzijn). Dit is tevens terug te vinden in het vierkant op de Engel zijn borst (aarde/mannelijke energie) en driehoek (intuïtie/vrouwelijk energie).

Het water stroomt tussen de twee kelken. Het water wordt gemengd, wat aangeeft dat er delen in jezelf zijn die je met elkaar mag verbinden. Water staat voor emoties en intuïtie. Het staat voor het stromen van bewustzijn, en inzichten verkrijgen. Van de ene naar de andere wereld (stof/intuïtie), en de Engel die de liefde en kracht toevoegt, maar je ook herinnert naar je eigen gevoel te luisteren. Je ziet de twee werelden weer terug in de rode vleugels (passie/ego) en witte mantel (zuiverheid/intuïtie).

De gele bloemen staan voor groei. En het pad dat richting de bergen leidt ook, de ups en downs in het leven, en alle uitdagingen die je mag overwinnen. De kroon boven de bergen toont de beloning en de Verlichting (hogere idealen). Het zonne symbool is zichtbaar op het derde oog van de Engel. Dit representeert de Oerbron energie, of je Hogere Zelf.

Het getal 14 hoort bij deze kaart en kan opgesplitst worden in 1 (oerbron energie, mannelijke energie) en 4; de bouwer. Maar ook de vier van de 4 elementen. Samen is het getal 5, die voor verandering staat. Soms moet je eerst even al je opties overwegen, alvorens je verder gaat.

14 is een dubbel geluks getal, want het is 2 maal 7. Het is een spiritueel getal, voor genezing en bescherming. Het staat ook voor eerlijkheid, geduld en respect.

Algemeen:
Dit is de kaart van geduld en balans. Introspectie en zelfheling. Misschien ervaar je teveel stress rondom je. Je hebt behoefte aan een pauze. Laat je emoties of je ego het niet overnemen. Maar neem de rust die je nodig hebt, om de balans te bewaren. Ben je fysiek en geestelijk helemaal uitgeput, dan maakt deze kaart je duidelijk dat je mag rusten. Geef jezelf toestemming om een pauze in te lassen. Luister naar je innerlijke stem, en onderdruk deze niet langer.

Carrière:
Als het je zakelijk voor de wind gaat, kan deze kaart aangeven dat je het even rustiger aan moet doen. Misschien ben je wel oververmoeid of loop je tegen een burn-out aan. Financieel gezien is het ook beter om geen grote risico’s te nemen op dit moment. De kaart geeft rust en een pauze aan, en dus moet je geen overhaaste beslissingen nemen.

Liefde:
Deze kaart staat voor balans, dus ook voor de balans in je relatie. Vul je elkaar goed aan, dan is het dus een zeer positieve kaart (ook dit hangt weer af van de omliggende kaarten). Als je al een partner en/of gezin hebt, staat het voor een gelukkig gezinsleven. De kaart gaat ook over compromissen sluiten. Maar over het algemeen is het een positieve kaart.

Kernwoorden:
- Geduld;
- Balans;
- Opties zorgvuldig overwegen;
- Evenwicht;
- Harmonie;
- Rust;
- Inspiratie;
- Healing;
- Met de stroom meegaan;
- Einde van conflicten;
- Zelfreflectie;
- In het reine komen met jezelf;
- Vereniging;
- Sereniteit.

© Arlette

© www.crystalwebshop.nl
 
Datum: 28-12-'18

Terug naar overzicht