Sparen geeft een gevoel van trots

Sparen geeft een gevoel van trots. Waar je voor moet sparen en het is er, daar ben je dan ook heel zuinig op en je springt er voorzichtig mee om. Je koestert het met je hart, want je hebt er veel voor over moeten hebben en voor moeten laten. Nu het er eenmaal is, ben je de koning te rijk en niemand neemt je dat snel meer af. Je gaat er serieus mee om. Al die moeite, die was niet voor niets.

Alles waar je voor spaart zie je de waarde van

Alles waar je voor moet sparen, heeft een bepaalde waarde. Alles wat we in onze schoot geworpen krijgen, of we daar de echte waarde van zien, is de vraag. En alles wat gratis is, ach, het is gratis, ik pik het in, ik neem het mee. Wie weet komt het van pas. We zijn een landje waar we gek zijn op alles wat gratis is. Liefde is ook gratis, we hoeven er niets voor te doen, het komt op ons pad, het wordt in onze schoot geworpen.

Voor liefde hoe je niet te sparen het is er in overvloed

Voor liefde hoef je niet te sparen, het is er in overvloed. Je kunt via datingsites gratis op zoek naar een leuke date. Zal dat misschien de reden zijn, waarom we tegenwoordig toch wat minder serieus omspringen met de liefde. Is het te laagdrempelig gemaakt. Zouden we er toch iets voor over moeten hebben, voordat we het mogen ontvangen?

Liefde tegenwoordig moet je wel voor sparen

In vergelijking met vroeger, toen hoefden we er ook niet voor te sparen, bleven stellen vaker bij elkaar. Was dat, omdat ze elkaar op de juiste manier lief hadden, hebben ze er vroeger meer moeite voor moeten doen? Eigenlijk niet, er waren geen datingsites, je kwam elkaar spontaan tegen. In die zin, moest je er wel iets voor doen. Maar vroeger bleven we eerder bij elkaar, omdat naar de buitenwereld toe we het niet konden maken, om uit elkaar te gaan.

Je onder de mensen begeven, waarmee je ook je leven een bepaalde invulling gaf. Het valt me op dat tijdens de gesprekken op de spirituele hulplijn Paragnostenchat diegenen die op zoek zijn naar een fijne serieuze relatie, er niet altijd moeite voor willen doen. Nu hoeft dat ook niet, want liefde is overal. Maar waar je voor spaart.

Zijn datingsites momenten om te sparen

Ze willen ook niet echt op stap, ze blijven thuis zitten, ze hebben dat wel gezien en zijn er klaar mee. Ze kijken liever op een datingsite. En dat mag, maar als dat zo laagdrempelig is, zou het dan niet ook kunnen zijn, dat er veel mensen tussen zitten die het niet zo nauw nemen met de liefde. Die meer om een praatje verlegen zijn en je aan een lijntje houden. Die het gewoon gezellig vinden zo en de liefdesrelatie er nooit van komt. Er zijn er die hebben al langer dan een jaar met iemand contact op een datingsite. Zijn er inmiddels van gaan houden, hoe dat kan, vind ik als medium een wonder. Zolang je elkaar niet in levenden lijve hebt gezien, ontbreekt er toch echt iets. Dat moment blijven ze maar uitstellen, allebei, ergens bang voor. Dat de werkelijkheid ze inhaalt, weg dromen.

Dan blijf je hangen in een contact, en hang je daar je leven aan op. Kun je niet meer zonder de dagelijkse berichtjes van die ander en ben je in paniek als je een dag niets hoort. Hoe serieus nemen we dan onszelf en de liefde van die ander? Is het contact hebben op deze manier dan het sparen voor later? Sparen geeft een gevoel van trots.

Weglopen voor de liefde 

Of loop je weg voor de liefde, vanwege teleurstellingen en voelt dit zo wel vertrouwt en goed. Lekker op een afstand en net doen of je samen bent. Het blijft een vreemd fenomeen en menigeen kan hier lange tijd mee doorgaan. Bang voor de liefde. De liefde voor zichzelf niet zien en maar hopen dat de ander het wel ziet. Ondertussen dagdromen en hopen dat alles wat er nu is, ooit werkelijkheid wordt.

Liefde juist tegemoet durven gaan

Als twee personen blijven hangen in dagelijkse berichtjes, is dat een paar weken leuk, daarna niet meer. Dan is het beste er mee te stoppen, moet je lef en eigenwaarde voor hebben. Bedenk, een man wil jagen en iemand die niet binnen een paar weken stappen zet, heeft iets te verbergen of durft de liefde niet aan, is er bang voor. Heeft al een partner. Wat de reden ook is, er is iets en de reden maakt niet uit. Er blijven stappen uit en dat is ongezond. Zo simpel is het. Zo bespaar je jezelf een hoop ellende. Spaar jezelf voor liefde die niet echt en oprecht is. Neem jezelf serieus en ga ergens voor. Laat je zien, meng je onder de mensen, is dat niet de intentie van het leven? Ben jij niet veel meer waard dan elke dag een wapp berichtje? Sparen geeft een gevoel van trots. 


Datum: 27-10-'23

Terug naar overzicht