De zingeving van het leven

De zingeving van het leven. Zingeving van het leven, zodat je je goed voelt, lekker in je vel zit. Dat je elke dag toch wel fladdert en blij bent met de dingen die je doet. Het is helaas niet iedereen gegeven en zeker als in ons leven zekerheden, althans zo ervaren we ze, wegvallen als werk, relaties, ruzie met naasten. Dat zijn grote hoofdstukken in het leven waar niemand op zit te wachten. De zingeving van het leven komt er door onder druk te staan.

Jij, ik, wij allemaal hebben in ons leven iets nodig dat zin geeft om te leven. Dat het zin heeft om hier te zijn. Noem het een doel, een passie, iets wat er voor zorgt dat jij je bed voor uit wilt komen. Als je dag in dag uit tussen dezelfde 4 muren zit, elk krasje en vlekje op de muur, het tapijt of de bank kunt uittekenen, precies weet hoe laat de buurman van huis gaat en weer thuiskomt. Elke dag van de week hetzelfde eten op tafel komt, kan de zin van het leven je op een gegeven moment de keel uithangen. Het leven verandert in een sleur, in klagen, in wijzen naar anderen.

Er ontbreekt een doel, een zingeving en zonder doel in ons leven, snakken we ergens naar, maar naar wat. Hoe pak je het aan, hoe doorbreek je de sleur. Gelukkig zijn de meeste nog steeds in staat zelfstandig alles te doen. Probeer je even in te beelden dat je rolstoel gebonden bent, of niets anders kan dan elke dag tussen de 4 muren moeten zitten en afhankelijk bent van de hulp van anderen. Weg vrijheid, gebonden met handen en voeten. Respect voor deze mensen. Wat een vechtlust en wat een moraal.

Ben je in staat om zelf nog iets te ondernemen, ga er dan voor. Ja maar wat dan, wat moet ik gaan doen, hoor ik tegenwoordig vaker als medium op de spirituele hulplijn Paragnostenchat. Ze verwachten dan dat het medium zegt, jij wordt blij en gelukkig van punniken of breien. Ze worden boos als je de bal bij ze terug legt.

Als je ze dan als medium een paar mogelijkheden aanbiedt, word je blij van kinderen? Oh nee, moet er niet aan denken. Zie je jezelf administratief werk doen, nee niets voor mij al die ingewikkelde systemen. Vind je het fijn voor anderen te zorgen? Waar zie je mij voor aan, heb al genoeg zorgen voor mijzelf.

Hiermee zie je heel duidelijk dat de zingeving van het leven iets heel persoonlijks is en voor elk mens anders. Dat niemand anders dat voor een ander kan bedenken en invullen. Dan is er vaak ook nog een sprake van een dualiteit in de mens. We willen aan de ene kant iets doen, iets waarmee we onze tijd kunnen vullen, tot ons pensioen is dat toch wel het verrichten van werk. Aan de andere kant willen we dat werk helemaal niet, ervaren het als een grote verplichting en druk waar momenteel veel mensen onder bezwijken.

Wat willen we dan eigenlijk? Zolang we dat zelf niet weten, kan niemand je hierin raden. De mens is ongeduldig en denken dat mediums en paragnosten alwetend zijn. Zoeken dan ook ze vaak op en willen weten hoe snel mogelijk ze uit deze impasse met zichzelf gaan komen. Zonder er bij stil te staan, dat als ze zelf niets gaan aanpakken, de impasse er blijft en alleen maar erger wordt.

Zingeving zal je toch echt zelf moeten vinden. Je zult toch echt er voor van de bank moeten komen. Ja maar dat kost geld, hoor je ook vaak. Nee hoor, je tovert ook een heerlijke blos op je wangen en een tevreden gevoel na een lange boswandeling en daar mag iedereen nog gratis van genieten. Voor hoe lang nog!

Kinderen zijn ook heerlijk om zingeving door te krijgen, hun onbevangenheid, hun speelsheid daar naar te kijken, hun openheid, dat kan toch alleen maar een glimlach op je gezicht toveren?

Medium Claire
 
Datum: 07-11-'19

Terug naar overzicht