Je hebt 2 kinderen

Je hebt 2 kinderen, de een laat je vallen, de ander koester je, is dat oké?

Hij is 48 en zijn leven lang al braaf aan het werk. Na een burn out nu 6 jaar geleden, heeft hij ingezien dat het leven compleet anders in elkaar steekt, dan ons wordt wijsgemaakt en gelijk heeft ie. Zijn relatie ging er aan onderdoor, hij ging er aan onderdoor en daar stond hij, met 2 kinderen, die door zijn vrouw met de nek werden aangekeken.

Altijd maar overal bang voor, in de pas lopen voor zijn baas, voor zijn vrouw, proberen het goed te doen. Dan krijg je van alle kanten stank voor dank en waarom, je weet het niet. De vraagtekens in het hoofd starten, nemen grote vormen aan en voor dat hij het in de gaten had, was hij op, leeggezogen en hield zijn lijf er mee op. De zin van het leven zag hij lange tijd niet meer. De vreugde iets te ondernemen was weg, daar voor in de plaats een stand om te overleven. Zorgen dat zijn kinderen het goed hadden, dat hield hem in leven.

Achteraf is hij dolblij dat al deze ellende hem niet gespaard is gebleven. Nu ziet hij waar het mis is gegaan, heeft hij op al de vraagtekens die jaren in zijn hoofd aan het rondspoken waren, een antwoord gekregen. Als ze mij hadden verteld dat ik er ook mag zijn, dan had ik mijn leven compleet anders ingevuld. Maar dat is achteraf en dat weet ik nu ook. Ik kan ook niemand er van de schuld geven, zo ver is hij inmiddels ook. Maar toch heeft hij nog vragen.

Sinds dat hij voor zichzelf heeft gekozen, en een grote wens in vervulling wil laten gaan, verdient hij geen stuiver meer. Wat is er aan de hand, waar gaat het mis? Zijn nieuwe relatie, heeft voor de derde keer een breekpunt. Al voel ik mijzelf een stuk sterker, hoe je het wendt of keert, er moet wel geld op de plank komen. En het staat me aan de lippen, help mee eens, wat moet ik anders doen. Want ik weet dat ik zelf de verandering ben.

Als medium luister je aandachtig, hoor je dat deze man snoeihard heeft gewerkt om zichzelf te vinden en dat is hem gelukt. Nu staat hij wederom op een punt waarin de vraagtekens in zijn hoofd aan het toenemen zijn. Geleerd van het verleden, zoekt hij hulp in het spirituele, als een zetje voor hemzelf. Waar het misgaat is in de mindset, geef ik als medium aan. Leg dat eens uit. Je wilt dolgraag aan de slag met je passie, alleen dat levert nog niets op. Dat moet nog gaan groeien. Het andere, waar je je geld nog mee verdient, dat loopt niet.

Zie het als het hebben van twee kinderen. Het ene kind koester je, het andere kind laat je vallen. Het kind dat je laat vallen, die voelt dat, heeft het in de gaten en gaat tegenwerken. Het krijgt van jou geen aandacht en liefde, je koestert het niet. Denk je dan dat het voor jou aan de slag gaat. Dat het voor jou iets wilt betekenen? Nee, ik zie wat je bedoelt. Als ik iets laat vallen, geen aandacht geef, dat doet het ook niets voor mij.

Hoe moet ik dit gaan aanpakken dan? Je koestert het ene kind wel, dat voelt zich gezien, dat voelt dat het welkom is, dan zal het jou ook liefde geven. Als je het kind wat je nu laat vallen, ook eens gaat koesteren, positieve aandacht aan gaat geven, laat voelen dat je het nodig hebt. Dat het goed is, dan gaat het weer aan de slag voor jou. Dan komen de klussen vanzelf weer binnen.

Ik snap je, ik keer mijn rug er naartoe, ik heb er helemaal geen zin meer in, het is dat het moet, maar anders. Juist en daar gaat het mis. Alles wat je doet, ook al wil je iets anders, zolang als het er is moet je het op een positieve manier blijven benaderen en waarderen, dan blijft het jou ook geven wat je er uit wilt halen.

Woww, zo heb ik het nog nooit gezien en laat ik nou 2 kinderen hebben en een daarvan voelt zich achtergesteld op de ander. Ook daar ga ik werk van maken, want ik wil dat beiden zich gekoesterd voelen en de waardering die ze verdienen.
Medium Claire
 
Datum: 12-11-'19

Terug naar overzicht