Aura’s voelen en zien

Het vergt misschien wat oefening, maar de vrijwel iedereen kan zijn eigen aura voelen. Zien is niet voor iedereen weggelegd, maar ook dat kan met oefenen makkelijker worden.

Je aura voelen
Je wrijft je handen een tijdje tegen elkaar aan, en houdt ze dan tegenover elkaar, met de palmen naar elkaar toe, op ongeveer 10 cm afstand. Je kan nog tintelingen voelen van het wrijven.

Beweeg nu je handen voorzichtig naar elkaar toe, en weer van elkaar af. Je voelt een soort magnetische kracht. In het begin voel je het misschien alleen als je je handen dicht bij elkaar houdt. Maar naarmate je oefent, kun je die magnetische kracht ook voelen, als je je handen bijv. 50 cm uit elkaar houdt. Oefen dit een paar keer achter elkaar, en probeer te ontspannen, het is namelijk niet af te dwingen.

Je kunt het ook oefenen bij de rest van je aura en chakra’s. Misschien voel je bij sommige plekken weinig energie en bij andere plekken meer. Misschien voel je dat je handen aangetrokken worden tot een bepaalde plek of chakra, en dat je ze op moet leggen. Als je ze oplegt, ben je jezelf aan het healen. Doe dit wel altijd vanuit de Oerbron energie, en aardt je van tevoren goed (zie aardings artikel).

Aura’s voelen is niet zo moeilijk. Je kunt het ook bij anderen proberen. Ga bij je partner staan, en houd je handen boven hun kruin, beweeg je handen door de aura heen, ga naar boven, naar beneden, voel hoe groot de aura van je partner is. Voel de verschillende lagen.

Veel mensen voelen meer met rechts, als ze rechtshandig zijn, en andersom.

Kun je niet met personen oefenen, dan kun je oefenen op huisdieren, planten, en zelfs op kristallen, die hebben allemaal een aura.

Aura’s zien
Aura’s zien is het makkelijkst op een lichte witte achtergrond. Houd bijv. je hand voor een witte muur, of een vel papier.

Staar dan naar je hand, en ook tussen je vingers door, staar je niet blind op één plek.

De kunst is nu om je ogen te ontspannen, en niet met je fysieke ogen te kijken, maar vanuit je derde oog. Je derde oog is je zesde chakra, en deze zit tussen de wenkbrauwen. Focus je op dat punt.

Kijk langs je vingers heen, en al vrij snel kun je een witte laag om je hand en vingers waarnemen, en later ook over je hele lichaam. Dit lukt ook het best als je ontspannen bent.

Je kunt dit ook bij anderen zien, laat die persoon dan voor een witte muur staan, en kijk langs de persoon heen, dus bijv. naast de schouders of het hoofd. Als je je erin traint, zie je op een gegeven moment de witte laag om het lichaam heen, van boven tot onder. Je kunt het zelfs zien bij mensen op tv.

Deze laag is de eerste etherische laag. Ze is wit, soms ietwat grijs of blauw van kleur. Uiteindelijk kun je ook aura kleuren gaan zien, soms op bepaalde plekken. Het is niet altijd constant te zien.

Als iemand bijv. erg boos is, kun je veel rood zien in de aura. Is iemand ziek, dan bruin, zwart en grijs. Is iemand in balans, dan kun je veel groen zien. Stel dat iemand veel denkwerk moet verrichten, dan kun je geel zien bij het hoofd.

Hieronder staat een korte uitleg over betekenis van de aura kleuren.

Dit is een algemene uitleg. Het spreekt voor zich dat fel rood, positief is, en donker rood negatief. Vaak hoe lelijker de kleur, hoe meer de energie verstoord is in de aura.

Aura kleuren:

Rood: Woede, boosheid, veel energie hebben, warmte. In sommige gevallen ook pijn. Goed geaard zijn, daadkrachtig, assertief, passie.

Oranje: Creativiteit, gevoeligheid, emoties uiten, meelevend, dromerig.

Geel: Bezig met studie of werk (kennis), intelligentie, logica, nervositeit, positiviteit, energie, sociaal, spontaan, humor.

Groen: Balans, bescherming, heling, toewijding, liefde, zorgzaam, vriendelijkheid, geborgenheid.

Blauw: Rust, communicatie, sterke intuïtie, wijsheid, kennis, zorgzaam, mededogen, stabiliteit.

Indigo: Spirituele gaven/ontwikkeling, opoffering, toewijding, waarheid, vrede.

Violet: Spirituele idealen, intuïtie, eenzaamheid, geen aansluiting vinden, wijsheid, kennis overdragen, leraar.

Lila: Fijngevoeligheid, zacht karakter, diepgang, vrede, aristiek.

Roze: Verliefdheid, Onvoorwaardelijke Liefde, tederheid, zachtheid, zelf liefde.

Bruin: Ziekte, egoïsme.

Grijs: Ziekte, onderdrukte emoties, jaloezie, depressie, angst.

Zwart: Extreme vermoeidheid, depressie, verslaving, vernietiging, angsten.

Wit: Zuiverheid, contact met de Oerbron, levenservaring, puurheid.

Goud: Contact met de Oerbron, innerlijke wijsheid, kracht en bescherming.

Zilver: Zachte energie, wijze oude Ziel, balans.

© Medium Arlette
 
Datum: 29-04-'16

Terug naar overzicht