De boodschap van de haas

De boodschap van de haas, Wanneer een haas jouw pad kruist, is dit een teken van het universum. Een communicatie met de krachtdier die jou op dat moment kan helpen op het punt in jouw leven waar je bent. Maar vooral helpen de krachtdieren naar het punt te komen waar je naartoe wilt.

De haas is een spiritueel dier en wordt gezien als een teken van vruchtbaarheid en seksualiteit. Vruchtbaarheid kun je heel breed toepassen, het kan betekenen dat het leven, de energieën om jou heen, nu heel vruchtbaar zijn voor de plannen of ideeën die je hebt.

Tevens is de haas ook een expert in verstoppen. Met de wilde kleuren van zijn of haar vacht valt ze nauwelijks op. En wanneer ze het gevoel heeft betrapt te zijn, of ziet dat er gevaar dreigt al is het in de verte, dan gaat ze laag tegen de grond liggen, klaar om weg te sprinten als het nodig is, en bijna onzichtbaar in hoog gras om zichzelf veilig te stellen.

Het kan dus ook betekenen dat jij je misschien niet veilig voelt, dat je gevaar voelt, dat iets jou bedreigt of dat je je betrapt voelt. En dat je daarin misschien onzichtbaar wilt zijn. Het kan hierbij juist de boodschap zijn om naar binnen te keren, laag bij de grond te blijven dus bij jezelf en geaard te zijn. Maak een plan B voor jezelf, zodat je wanneer het zover is weer met een sprint het heft in eigen hand kan nemen.

Als de haas jouw pad kruist, observeer goed wat ze doet of bedenk je eens goed wat ze deed. De haas kan gekke sprongen maken, maar altijd vanuit intuïtie. Welke kant sprong de haas op? Kwam deze naar je toe of rende deze juist weg naar zijn eigen vrijheid? Waagde het een sprong door voor je auto langs te sprinten? Deze sprongen vertellen je waar jij nu staat of wat je nu dient te doen: naar jezelf toe keren, voor jouw vrijheid kiezen en op jouw intuïtie vertrouwen, of juist de sprong wagen.

Waar je ook nog heel goed naar kunt luisteren, is naar het gevoel wat deze ontmoeting jou gaf. Voelde het bijzonder aan alsof het jou iets wilde vertellen? Ga dan lekker mediteren en zoek de haas op om contact te maken met deze krachtdier. Vraag hem of haar wat hij/zij jou wilt vertellen. Of voelde het aan als een boodschap toen de haas voor jou uit sprintte? Dan is de boodschap duidelijk: blijf vooruitgaan met hazensprongen. Of schrok je ervan en kwam de haas uit het niets ineens de weg over gesprongen? Neem dan de sprong in de situatie of neem de sprong van jouw idee waar je schrik van hebt.

Niet alleen de fysieke observaties zijn belangrijk om naar te luisteren maar ook naar jouw eigen gevoel. Dieren vooral wilde dieren, leven sterk vanuit hun intuïtie en instinct. Ze luisteren volledig naar zichzelf zoals ook de haas.

Ongeacht in welke situatie je nu zit, deze haas is niet voor niets jouw pad opgekomen. Zij of hij heeft jou iets te vertellen. Daar hazen staan voor geluk (hazenpootje, vruchtbaarheid, gekke sprongen/spelen) kan deze boodschap alleen maar voorspoed betekenen. Maar het heeft wel te maken met de boodschap die je hebt gekregen. Wanneer je niet luistert en geen stappen onderneemt, dan zal de situatie natuurlijk ook niet veranderen. Dat is altijd zo. De haas is er nu om jou de energie mee te geven die je nu nodig hebt.

Vraag de krachtdieren gerust om je bij te staan en je te ondersteunen, ze zijn er net als engelen altijd voor je. En nog geen gedachte van je verwijdert.

Medium Stephanie

 
Datum: 30-11-'17

Terug naar overzicht