Door de ogen van een indigokind

Door de ogen van een indigokind. Tegenwoordig horen we steeds vaker over Indigokinderen en nieuwetijdskinderen in wezen is dit hetzelfde alleen is de benaming anders. Je hebt daarnaast wel echt verschillende soorten Indigokinderen en iedereen gaat er anders mee om of je nu een ouder bent van een indigokind of je bent er zelf 1.
Als eerste moeten we natuurlijk teruggaan naar het begin. Namelijk hoe ervaart een indigokind de wereld. Ik wil jullie dan ook uitleggen en vooral jullie laten verplaatsen in te kijken door de ogen van een Indigokind. Zo leer je jezelf of de ander beter begrijpen maar hoop ik dat je er ook van leert er beter of anders mee om te gaan. Ik blijf voor het gemak ook even bij de indigokinderen maar ook volwassenen kunnen Indigokinderen zijn.

Heel simpel gezegd is het een verzamelnaam voor mensen die hoog gevoelig zijn. Dit wordt met een afkorting ook wel hsp genoemd en betekend voluit High sensitieve person. Waarschijnlijk ben je het woord hsp al vaker tegen gekomen in een tekst daarom vond ik het ook belangrijk om hier even de volledige benaming bij te geven. Indigokinderen vinden het lastig iets te doen wat ze moeten van een ander. Dit doen ze wel maar of alleen omdat ze er zelf achter staan of omdat het ze zo wordt opgedrongen dat ze er geen keuze meer in hebben.

Persoonlijk leg ik mijn kinderen waarvan 2 indigo zijn uit waarom er iets moet worden gebeuren. Dit kan zijn doordat dit later van belang is maar ook dat het gewoon hoort bij de opvoeding normen en waarden. Als je deze kinderen uitlegt waarom zodat ze voor zichzelf een totaal plaatje kunnen maken zul je ook merken dat ze makkelijker de taak/ opdracht uitvoeren. Als je een indigokind dwingt iets te doen zal hij of zij hier proberen volledig tegen in te gaan en misschien het maar voor de helft doen of zelfs net doen alsof. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat alles draait om het Indigokind maar als je hun anders benadert, met een vraag of vragende zin in plaats van je moet zul je ervaren dat ze dit dan gewoon tot uitvoer zullen brengen.

Indigokinderen voelen ook heel goed aan welke persoon oprecht is en welke niet. Bij degene waarbij ze het gevoel hebben dat het niet oprecht en eerlijk eraan toe gaat daar zullen ze dan altijd heel tegen draads bij zijn. Maar is de persoon eerlijk en oprecht en duidelijk dan zullen ze er graag alles voor willen doen om het die persoon dan ook naar de zin te maken. Bij kinderen wordt dit vooral heel duidelijk op school als ze bijvoorbeeld meerdere juffen hebben dan kan het voorkomen dat bij de ene juf het kind de ‘duivel’ van de klas is en bij de andere juf is hij dan het liefste kind. Vaak begrijpen Indigokinderen zichzelf ook niet. Ze begrijpen niet dat ze bijvoorbeeld theorie op school moeten leren maar zijn liever doeners voor hun is de theorie dan ook verloren tijd. De kunst is dan natuurlijk ze toch uit te leggen en vooral te motiveren dit toch te doen omdat het erbij hoort en ook belangrijk is voor hun toekomst. Indigokinderen weten ook dat ze een bepaald doel hebben om hier te zijn. Soms is het wat onduidelijk maar als ze eenmaal een leeftijd bereiken dat ze echt volwassen zijn gaan ze dan ook hun doel hun missie ter uitvoering brengen. Je ziet het ook vaak gebeuren dat deze groep mensen zichzelf weg cijfert om het andere naar de zin te maken hun vinden dat ze andere gelukkig moeten maken en dat dat  
Datum: 25-10-'19

Terug naar overzicht