Elke beslissing zul je toch echt zelf moeten nemen

Elke beslissing zul je toch echt zelf moeten nemen. Een medium of paragnost bellen, omdat je er zelf niet uitkomt en verwachten dat ze voor jou de beslissing gaan nemen, het is de vraag of dat handig is. Het is bijna onmogelijk om voor iemand een beslissing te nemen. Je kunt wel om raad en advies vragen en om een toekomstvoorspelling. Dat een medium of paragnost niet voor jou kan beslissen, komt omdat we als mens allemaal verschillend zijn en bij elke beslissing jouw eigen overwegingen de doorslag zullen moeten geven. Want op het moment dat het medium of de paragnost het advies geeft, dus de keuze voor de cliënt maakt, gebeurt vaak het volgende.

Zo ook een cliënt die contact zocht op de chat van Paragnostenchat. Ze was de hele tijd al ergens over aan het dubben, daar word je moe van, gaf ze aan en dat klopt. Het eet al je energie op. Moet ik vandaag nu wel dat gaan doen, of is het beter het morgen te doen, want dan ben ik er toch al bij in de buurt. Er wordt dan van het medium verwacht de knoop door te hakken. Als het medium dat doet, komt de cliënt bijna altijd met allerlei bezwaren aanzetten. Die er voor zorgen dat de keuze die door het medium of de paragnost is gemaakt, er niet toe doet en niet de juiste is.

Ook cliënten van Paragnostenchat zullen zelf moeten leren beslissen

Heel logisch, want degene die de beslissing moet nemen, is de cliënt zelf. Je vraagt je dan ook af waarom er contact wordt gezocht. Want wat je als medium ook zegt, het is niet het juiste antwoord en soms krijg je van die cliënt ook nog de volle laag over je heen. Net alsof je een bekende bent waar ze tegen aan kunnen schoppen. Niet in de gaten hebbend, dat ze vanuit hun eigen onvermogen zelf nog niet eens ergens een beslissing over kunnen nemen.

Niet zelf kunnen beslissen twijfel je te veel

Het zeg heel veel over de cliënt zelf. Die is een enorme twijfelaar, die heeft niet in de gaten dat die zelf nog geen beslissingen kan nemen. Niet bij machte is om knopen door te haken. Eerst bij iedereen te rade gaat en allemaal verschillende oplossingen aangedragen krijgt. En daarna helemaal de weg kwijt is en dan een medium gaan opzoeken.

Een medium of paragnost kan ook niet voor een ander beslissen

Maar zodra die de juiste beslissing geeft, het antwoord direct teniet wordt gedaan. Deze mensen willen helemaal geen keuze maken, of beslissingen nemen. Deze mensen willen overal voor weglopen. Dat zijn ze gewend, en zo gaat hun tijd voorbij en zijn ze elke dag ontevreden. Balen ze elke dag weer dat er niets uit hun handen komt, ligt het aan anderen want die hebben gezegd dat ze het zo en zo moeten doen. En ja, natuurlijk was zus en zo niet goed. Gek hè, weet je hoe dat komt. Het is niet je eigen keuze geweest.

Van een ander verlangen dat die voor jou een keuze maakt

Van een ander verlangen dat die voor jou de beslissingen neemt, kun je ellende verwachten. Kun je twijfel verwachten. Je vraagt er zelf om. Je staat immers niet compleet achter de beslissing, want het is niet je eigen beslissing. Waarom hebben veel mensen hier last van?

Leer jezelf kennen

Als je jezelf niet kent, niet weet hoe je je hoofd en je brein op de juiste manier moet gebruiken, blijf je in kringetjes ronddraaien. Aan elke beslissing kleven dan bezwaren. Dat is ook zo, maar geen beslissing nemen, die je zelf neemt, kent alleen maar bezwaren.

Ze durven niet, leven in een constante stroom van angst, die hun volledig in de greep heeft. Als het kleine angstige meisje of jongen die nog nooit zichzelf hebben zien staan. Wat is er niet makkelijker dan een ander voor je te laten kiezen. Dan kun je later och zeggen, jij hebt het fout gedaan. Het is in feite geen onwil van de cliënt, het is vaak het niet hebben geleerd.

Als medium maak ik voor geen enkele cliënt een keuze, omdat ik weet dat ik de cliënt hier niet mee verder help. Het is de bedoeling dat ze het zelf gaan doen, dan leren ze hun lessen. Wat ik wel doe, is inzichten meegeven, zodanig, dat vaak aan het einde van het gesprek, de cliënt zelf tot een keuze komt waar die volledig achterstaat. Dan heb je deze cliënt als medium heel mooi verder kunnen helpen en durft nu zelf beslissingen te nemen. Elke beslissing zul je toch echt zelf moeten nemen.


Datum: 18-09-'23

Terug naar overzicht