Hoe herken je een manipulator

Hoe herken je een manipulator? Manipulatoren willen een ander overtuigen van hun gelijk. Dat gebeurt op een dusdanige manier, dat diegene die wordt gemanipuleerd aan zichzelf begint te twijfelen. De manipulator is bezig om jou compleet naar zijn hand te zetten en zo de macht over je te krijgen. Dat jij gelooft wat deze zegt en daar naar gaat handelen en leven.

Een manipulator neemt anders bewust in de maling

Je wordt door een manipulator dus in de maling genomen. Het gebeurt op een hele slinkse manier. Manipulatoren zijn heel charmant, ze hebben een groot ego en in het begin dat je ze tegenkomt, drukken ze bij jou op knoppen, waarvan ze weten dat je er gevoelig voor bent. Dit foefje herhalen ze keer op keer, op exact dezelfde wijze. Hoe herken je een manipulator.

Charmeoffensief is hun inzet om de buit binnen te halen

Hun charme zetten ze in, op een bepaalde manier, dat je in eerste instantie er met open ogen intrapt. Ze gebruiken de juiste woorden, ze laten een bepaalde kracht zien, om jaloers op te worden. Het geeft jou vleugels. En je denkt dit is wat ik zoek. Dit is wat ik altijd al heb willen voelen. Dus jij denkt dat je de ware voor je neus hebt staan.

Ze palmen je volledig in met mooie cadeaus en praatjes

Eenmaal jou binnen gehaald, je overreden dat de manipulator de ware voor je is, wat overigens ook al manipulatie is, begint het feest echt. Wat zie je er leuk uit, maar ik vind je in een jurkje zoveel leuker. Ah, denk jij, dan kies ik toch voor een jurkje, totaal voorbijgaand aan waar de manipulator mee bezig is. Ondertussen gaat de manipulator door met veroveren van anderen en jij denkt dat je met hem samen dat leven gaat opbouwen, waar je altijd al van hebt gedroomd.

Zijn allemaal machtsspelletjes die een manipulator speelt

Zonder dat je het in de gaten hebt, trap je met open ogen in zijn machtsspelletjes. Ze doen veel voor je in het begin. Overladen je met cadeautjes, zullen je verrassen, dat doen ze overigens elke keer weer op exact dezelfde manier bij hun volgende slachtoffer. Krijg jij een fluwelen rood hart met bonbons, zal hij misschien een paar dagen later dat aan iemand anders geven.

Een manipulator geeft helemaal niet om jou

Het gaat de manipulator helemaal niet om jou. Het gaat om het strelen van het ego. De ander heeft jou nodig om zich goed te voelen. Maar oh wee, als je begint tegen te stribbelen, dat je een keer nee zegt, dan is het hek van de dam. Dan krijg je te horen dat jij onvoldoende om hem geeft. Dan stopt hij acuut met jou te geven. Hij zal je laten voelen dat het aan jou ligt, dat jij degene bent die deze relatie ondermijnt en naar de knoppen helpt.

Een manipulator laat je bungelen

Dus doe je precies waar hij je toe dwingt. Je gaat aan hem lopen trekken, je gaat hem berichtjes sturen dat je het niet meent, dat je het verkeerd ziet. Dit is koren op de molen van de manipulator. Met een grote glimlach op zijn gezicht, lui achterover hangend in zijn stoel, leest hij geamuseerd jouw smeekbedes. Waarin hij zich onderdompelt.

Jij, nietsvermoedend, totaal overstuur dat datgene wat zo mooi is, door jezelf om zeep is geholpen, daar ben je inmiddels van overtuigd, hoopt maar op één ding. Kom weer terug in mijn leven, ik weet dat ik het verkeerd heb gedaan.

Hij laat je nog even zweten en komt dan koeltjes weer de bocht om. Jij bent blij, hij is weer terug en je kijkt wel uit hem voortaan nog tegen te spreken. Je bent nu in de handen gevallen van een manipulator, die niets om je geeft.

Dit spel blijft een manipulator spelen net zolang totdat jij zwicht

Dit spel zal zich blijven voltrekken, je zult jezelf compleet kwijtraken, je zult zo onzeker en angstig worden dat je totaal ontredderd op de bank ligt. Leeggezogen, totaal afhankelijk van hem, die ondertussen bij anderen het zelfde spel aan het spelen is.

Heb een manipulator in de gaten

Heb in de gaten wanneer je in de klauwen valt van een manipulator. Als een man direct heel hard van stapel loopt, loop niet mee in zijn tempo, juist niet. Vertraag het tempo, als een testcase. Je zult zien dat als jij in het begin de rem er op gooit, hij zal afhaken, jou de stempel opdrukt dat je lastig bent, te veel vragen stelt. Trap hier niet in, je hebt jezelf beschermt voor heel veel leed. Hij ziet dat jij voor hem een lastige prooi bent, en dat kan hij niet aan. Hoe herken je een manipulator. Chat met een paragnost van Paragnostenchat.


Datum: 29-12-'23

Terug naar overzicht