Jezelf terugvinden na ontrouw

Jezelf terugvinden na ontrouw Het is voorbij, het is nu echt voorbij en alhoewel alles nog heel onwerkelijk aanvoelt, weet je diep in je hart dat het nu echt voorbij is. Je moet door, het kon zo niet langer, deze partner nam je op geen enkele manier serieus. Deze partner liet je bungelen en was meer bezig met de aandacht van anderen naar zich toe te trekken, dan de aandacht aan jou te geven.

Pijnlijk en verdrietig en toch moet je door

Deze partner verdient je niet en al zeggen je vriendinnen het elke keer weer, de pijn in je hart wordt er niet minder om. Het liefst zou je verder willen gaan, jij houdt echt van deze man. Maar het is beter zo, alleen het is leeg, Het geeft je zoveel verdriet en dan hebben we het nog maar niet over hoe onzeker het je heeft gemaakt de laatste maanden dat jullie samen waren.

De tijd van helen is aangebroken

De tijd is aangebroken van helen, alleen jijzelf ervaart dat nog niet zo. Je vriendinnen geven je allemaal goedbedoelde adviezen, je hoort ze wel, er iets mee doen. Het liefst zou je jezelf onder de dekens wille verstoppen, want toen je er achter kwam wat een charmeur deze meneer wel niet was en je eigenlijk al heel lang achter je rug om, liep te belazeren, was voor jou de maat nu echt vol.

Boos worden op jezelf

De gedachten dat je zelf zo stom bent geweest het niet eerder te zien, je wilde het niet zien, zeg je dan tegen jezelf. Je wilde hem, maar hij wilde jou niet. Het is echt beter zo, we moeten door, maar waar haal ik de kracht vandaan?

Hoe vind je jezelf weer terug na een slechte relatie

Hoe vind je jezelf weer terug na een slechte relatie? Zolang de gedachten allemaal nog gericht zijn op de ander en op jezelf dat je stom bent geweest het zo lang toe te laten, geef je de ander nog steeds de macht over jou en wijs je jezelf nog steeds af. Daarnaast zijn al die gedachten niet bevorderlijk voor het herstel. Het zou mooi zijn om die gedachten in zijn greep te krijgen en te elimineren. Dat kun je heel goed doen met een medium of paragnost van Paragnostenchat.

Laat daarnaast alleen mensen toe die naar je luisteren en niet je van alles willen vertellen wat je zou moeten doen. Daardoor raak je geïrriteerd en je hebt al genoeg emoties te verstouwen. Luisteraars hebben een bepaalde houding en de juiste energie. Juist die mensen zijn jou dan tot steun. Wees ook niet bang op het laatste moment een afspraak af te zeggen. Het gaat nu om jou en mag je best kiezen voor jezelf, wat voor jou goed voelt.

Helen lukt door te vergeven

Wat heel belangrijk is, is vergeven. De ander en dat is moeilijk en heeft tijd nodig. Maar ook jezelf. Vaak achteraf, als we alles van onszelf hebben gegeven, en dan het einde er is, kunnen we ook heel boos op onszelf zijn. Dat we te lang er in zijn blijven zitten. Dat we alles wat er is gebeurd, hebben toegelaten.

Als jij jezelf daarvoor kunt vergeven, dan zet je een paar ongelooflijk grote stappen in je helingsproces. De ander heeft je pijn gedaan, daar mag je best boos, rancuneus over zijn. Echte liefde gaat niet zo met elkaar om. Wees dus ook mild naar jezelf toe, dat je nergens je schuldig over hoeft te voelen.

Ook belangrijk geen twijfel meer hebben

Wat ook belangrijk is, geen twijfel meer hebben. Of je alles wel hebt gedaan, wat nodig was. Neem van mij als medium aan, iemand die jou onvoldoende aandacht geeft, met je gevoelens speelt door met anderen het gezellig te hebben. Moet jij je dan ergens schuldig over voelen? Nee, absoluut niet.

Praat er met een medium of paragnost over

Als laatste, praat met iemand er over die je kan helpen bij je helingsproces. Een vriendin is prachtig, maar is geen therapeut, coach of medium of paragnost. Deze mensen hebben net even iets meer in hun mars en kunnen je van hele goede inzichten voorzien, waardoor jij sneller jezelf weer kan terugvinden na een slechte relatie, waarin sprake was van ontrouw. Jezelf terugvinden na ontrouw. Is vergeven en accepteren.


Datum: 26-10-'23

Terug naar overzicht