Leren omgaan met geesten

Velen die de gave hebben van kind af aan, zien, voelen of horen geesten. Kinderen zien geesten vaker dan wij, omdat zij nog meer open staan, en in contact met hun intuïtie.

Je hoeft niet alle gaven te hebben. Er zijn mediums die alleen geesten zien, en ze niet horen, anderen die ze alleen horen, en je hebt zelfs mensen die geesten ruiken. Iedereen heeft bijna wel de gave van heldervoelen, je voelt je bekeken, en je krijgt kippenvel.

Als je een geboren medium bent en als kind altijd geesten hebt gezien, maar dit niet prettig vond, want de meeste kinderen vinden het eng, als het een negatieve entiteit betreft. Dan kan het zijn dat je je op een gegeven moment bent gaan afschermen.

Sommige mensen die de gave niet hebben, denken dat het leuk is, en zelfs vermakelijk om geesten te kunnen zien en voelen. Maar niet alle geesten zijn positief. Je hebt je overleden familieleden en vrienden, die wel eens langs komen, die geven wel positieve energie en troost. Maar zij respecteren je privacy, en zullen zich nooit opdringen.

Aarde gebonden entiteiten
Maar je hebt ook aarde gebonden entiteiten, en die kunnen energie bij je weg trekken.

Een aarde gebonden entiteit is doorgaans een geest die overleden is en niet beseft dat hij overleden is. Of hij zit nog erg vast in zijn proces. Het kunnen mensen zijn die heel plotseling zijn overleden bijv. door een ongeluk. Of geesten die nog teveel vastzitten in de materie en het 3D leven op aarde, en zodoende vast blijven houden aan de plek waar ze gestorven zijn.

Omdat de tijd anders verstrijkt aan de andere kant, kunnen er soms wel eeuwen voorbij gaan, voordat deze entiteiten wakker worden.

Hoe ga je ermee om?
Zelfs als je het niet prettig vind, maar je bent met de gave geboren, probeer deze dan nuttig te besteden.

Ten eerste bepaal jij altijd wanneer er iemand wel en niet in je energieveld komt. Je hoeft niet voor elke geest klaar te staan, en je dagelijkse dingen te laten vallen. Je bent de baas over je eigen leven. je mag gerust zeggen: ‘Sorry, nu even niet’.

Maar als je voelt dat een geest jouw hulp, begeleiding of troost nodig heeft, probeer dan wit of goudwit licht te visualiseren. En vraag Aartsengel Michaël om deze entiteit naar het Licht te begeleiden.

Het kan voor komen dat de entiteit niet weg wil, en dat je het proces vaker mag herhalen. In sommige gevallen wil de entiteit gewoon met je praten, en als je dan duidelijk maakt dat ze gestorven zijn, en ze naar het licht toe mogen gaan, dan doen ze dat vaak ook.

Je hoeft geen angst te hebben van geesten. Ondanks dat zij elektriciteit kunnen beïnvloeden en je soms een naar gevoel (koude rillingen) kunnen geven, is het niet zo dat ze je bewust angst willen aanjagen.

Zij zijn ook mensen geweest, en hebben nu alleen geen lichaam meer. Ze houden zich soms ook vast aan de stof, waardoor ze het uiterlijk nemen van toen ze nog op Aarde waren.

Er zijn veel Zielen die blijven hangen op plaatsen waar oorlog gevoerd is. Veel mensen kunnen die zware energie voelen.

Het is niet aan te bevelen zelf geesten op te roepen of al die Zielen naar het licht te sturen. Het vergt een goede gronding, en afscherming, en het beste is om met een grote groep healers, zware energie sámen proberen op te heffen. En zelfs dan zal het nog meerdere sessies nodig hebben, en in sommige gevallen gaat het nooit helemaal weg.

We kennen allemaal wel zulke plaatsen, waar de energie gewoon niet goed aanvoelt.

Geesten oproepen is niet veilig, omdat er zelden goede geesten door zullen komen. Die zijn tenslotte al overgegaan, en als zij echt een boodschap voor jou hebben, zullen zij die wel op een andere manier doorgeven.

De geesten die je daarmee aantrekt zijn vaak de dolende Zielen, die zich vervelen. Zich vervolgens gaan hechten aan je aura, en die worden ook wel ‘aura lifters’ genoemd. Het kan heel erg moeilijk zijn om weer van deze lifters af te komen. Er zijn vele verhalen bekend waarbij zulke mensen uiteindelijk zelfmoord plegen, of in een psychose terecht zijn gekomen.

Praten met je geliefden
Wil je met een overleden dierbare praten, dan kun jij dit altijd doen. Aan gene zijde werkt alles via gedachtekracht; via intentie. Als jij je geliefden aanroept, dan zijn ze er al.

Je kunt er een klein ritueel van maken, bijv. een kaars branden bij hun foto, bloemen plaatsen, en tegen hen praten. De kaars symboliseert licht en zuiverheid. Zeg wat je wilt zeggen.

Schrik niet als je kippenvel krijgt, rillingen, of misschien wel een heel warm gevoel. Elektrische apparaten kunnen reageren, omdat zij reageren op de energie. Of je kunt een liedje horen spelen, die je aan die persoon doet denken.

Ondanks dat je best om een teken mag vragen, is het meestal gewoon het beste het over je heen te laten komen. Niets te verwachten, gewoon je zegje te doen, en daarna te bedanken, en af te sluiten.

De geesten zijn er tenslotte niet om ons te entertainen.

Verder is het van belang ze te respecteren. Ze zijn net als jij mens, en in ontwikkeling. Hun groei houdt na de dood ook niet op, want de Ziel leeft eeuwig verder.

© Arlette
 
Datum: 17-01-'18

Terug naar overzicht