Lief zijn voor jezelf, hoe pak je dat aan?

Lief zijn voor jezelf, hoe pak je dat aan? Als je dit blog leest, heb jij vast en zeker al eens een medium of paragnost geraadpleegd. Daar heb je goed aan gedaan, want gesprekken met spirituele consulenten van Paragnostenchat hebben altijd een meerwaarde.

Je leert van al die gesprekken elke keer weer iets, je leert dat je voor het leven niet hoeft te vechten, zoals we vaak denken. Je leert lief te zijn voor jezelf. Lange tijd leven we in de veronderstelling dat we lief moeten zijn voor anderen, dat dat ten koste kan gaan voor onszelf, ach dat is het leven. Dat is snoeihard. Je weet niet dat het ook anders kan.

De veronderstelling die ze jou hebben meegegeven, die hebben jouw ouders ook, toen ze klein waren, meegekregen. Ze weten niet beter. Je moest doorzetten, niet miepen, of zeuren, het leven is nu eenmaal geen makkie. Dus je gaat, dit is wat je weet en naar handelt. Zo ontstaan de gevechten van het leven, die ons allemaal heel veel schade berokkenen. Geven en geven, net zolang totdat je er dood bij neervalt. En dan nog mag je niet zeuren, jezelf zielig vinden.

Meis zet je schouders er onder, dit hoort er allemaal bij. Hoor je het een van je ouders nog zeggen. Je zou het liefst willen wegkruipen. De ellende die je voelt, kun je niet zomaar opzij zetten. Het heeft je gebroken. Je komt in de weerstand, je snauwt naar je ouders dat ze eens op moeten houden alles voor jou te beslissen en te zeggen hoe of jij het moet doen. Hoe jij je er bij moet voelen. Dat zij het zo aan de kant kunnen zetten, wat ze ook niet kunnen, ze verstoppen gewoon alles, wil nog niet zeggen dat jij het ook zo moet doen.

Klaar ben je er mee om zo door het leven te gaan, je kunt je niet voorstellen dat het zo hoort. En je besloot een keer te chatten met een medium of paragnost van Paragnostenchat. Een wereld gaat voor je open. Er is dus wel degelijk een andere manier van in het leven staan. Je hoeft niet altijd maar te geven en klaar te staan voor anderen. Je mag ook lief voor jezelf zijn, geeft het medium aan. Sterker nog als je dat niet doet, dan raak je jezelf helemaal kwijt en ben je nergens meer.

Dat kun je wel stellen, schreef je op de chat van Paragnostenchat. Je vertelt mij dingen die ik eigenlijk diep in mijn hart altijd al heb geweten, maar ik mocht niet emotioneel en zielig zijn, daar werd het mee afgedaan, dus liet je al die gevoelens niet toe. Hield je emoties binnen die nu tot aan mijn keel zitten. En ik ben zo klaar om voor anderen te zorgen. Ik kan het niet meer, ik wil nu tijd voor mijzelf. Maar als ik die heb, dan weet ik niet eens wat ik moet doen. Dan zit ik maar te piekeren.

Dat is heel logisch, zegt het medium, je hebt niet geleerd tijd met jezelf door te brengen, al je tijd heb je in anderen gestoken. Dit is nieuw voor je en wat doen we als we tijd hebben voor onszelf, gaan onze gedachten aan de haal. Want mag dit wel, kun je dit wel maken, moet ik niet iets doen. Omdat je niet weet hoe je de tijd voor jezelf moet invullen, geef je je gedachten de overhand.

Ik zie het en begrijp het. Ik zal dus moeten gaan nadenken over wat ik zou willen. Waar ik energie van krijg en daarmee aan de slag moeten gaan. In plaats van mijzelf de hele tijd maar af te vragen of ik iets voor een ander moet doen en of ik het allemaal wel goed heb gedaan. Inderdaad, beaamt het medium. Daar komt bij, dat iets voor jezelf doen, ook een bepaald schuldgevoel bij om de hoek komt kijken. Mag dat wel, is dat niet egoïstisch van mijzelf. Daar moet je ook mee dealen. Dat klopt, ik voel mij heel snel schuldig, zeker als ik nee zeg. Ze kijken me dan ook minachtend aan.

Ze zijn het niet gewend van je, je was er altijd. En nu niet meer. Nu mag jij ook lief voor jezelf zijn, het wordt tijd!

Medium Claire
 
Datum: 18-11-'19

Terug naar overzicht