Welke hand hield jij vast in je jeugd

Welke hand hield jij vast in je jeugd. We vinden het heel normaal dat een kind moet leren. Maar schijnbaar vinden we dat na onze schooltijd, we zijn uitgeleerd en het leren stopt. Dan begint het leren pas, het echte leren. Dan mag je gaan leren jezelf staande te houden in de maatschappij, zonder een hand die je vasthoudt.

Welke hand hield jij vast in je jeugd

Dan is het maar de vraag welke hand in je jeugd aan je is geboden. Was dit een bemoeizuchtige hand, zul je moeite hebben met op eigen benen staan. Of geen liefdevolle hand, zullen relaties veel moeilijkheden en verdriet geven. Hopelijk was het een liefdevolle, positief stimulerende, begripvolle hand, ben je klaar om je op de juiste manier staande te houden in je volwassen leven.

Een liefdevolle hand is niet veel kinderen gegeven

Welk kind is dit gegeven? Een liefdevolle, positief stimulerende, begripvolle hand? Weinig, durf ik als medium te zeggen. Kunnen we hier iemand voor verantwoordelijk stellen. Ja, nu we volwassen zijn, onszelf. Niet een specifiek persoon. Ja, je ouders of opvoeders, maar denk jij zelf ook niet. Dat als die hadden geweten welke hand ze jou hebben moeten bieden, ze dat niet hadden gedaan?

Tuurlijk wel, iedere ouder is gek met zijn kinderen, of kind en zal er alles voor uit de kast halen te bieden wat het nodig heeft. Maar als datgene wat uit de kast wordt gehaald, het voorbeeld is uit hun eigen jeugd. Dat geven ze door, denkend dat dat het is, met de meest goede intenties. Niet wetend dat het anders zou moeten. Het voorbeeld niet hebben gezien.

Een kind kiest de hand die hij vasthoudt niet zelf uit

Welke hand jij in je jeugd vast hield, heb je zelf niet voor het kiezen en bijna allemaal hebben we niet alles meegekregen in onze jeugd wat we mee zouden moeten krijgen. We leven ook in een maatschappij, die dingen van de mensheid vragen. Vergeet ook het ego niet, dat bij velen hoog in het vaandel staat. En tijden die veranderen en van ons iets anders vraagt.

Ego hand speelt spelletjes met het brein van het kind

Het ego van de mens, kan er voor zorgen dat er met ons psychologische spelletjes worden gespeeld, de hele dag door worden we daar aan onderworpen. Je zult een hele stevige hand in je jeugd hebben moeten gehad, wil je tegen de matrix van de maatschappij op willen boksen en de psychologische spelletjes van veel mensen.

We zien, horen, lezen de hele dag door. Alles wat jij ziet, hoort en leest zuig je op. Daar doe je iets mee, vaak onbewust ga je er naar handelen. Omdat de druk van buitenaf heel groot is en ons altijd naar een bepaalde kant wil krijgen.

Helpende hand in onze jeugd is van cruciaal belang

Jouw helpende hand in je jeugd, als die sterk is geweest en tegelijkertijd krachtig, als die begripvol was, je de ruimte kreeg te mogen zijn. Dat de hand duidelijk was en tegelijkertijd liefdevol. Wat heb je dan meegekregen? Zoveel moois dat je nodig hebt, om jouw eigen koers te kunnen varen in alle tegenkrachten waarmee we te maken krijgen.

Wat heb je aan een slappe liefdeloze uitgestoken hand

Is jouw helpende hand in je jeugd slap geweest, liefdeloos, weinig begripvol, waardoor jij je bent gaan terugtrekken, je stem telde immers niet mee, je was maar een kind, dat moest luisteren en blij moest zijn dat er voor je werd gezorgd. De volwassen wereld is dan ineens een angstige en onaardige plek om in te vertoeven. Dan ben je beïnvloedbaar, eerder geneigd de koers van een ander te varen dan die van jezelf. Dan voert angst de boventoon en die leid jou telkens naar de verkeerde plekken. Maak je verkeerde keuzes. Die je op een gegeven moment gaan opbreken.

Welke hand hield jij vast in je jeugd. Gelukkig zijn er helpende handen ook als je inmiddels volwassen bent geworden. Wat denk je van betrouwbare paragnosten, die je kunt vinden bij paragnostenchat. Durf die handen te grijpen van een medium of paragnost en jezelf in je eigen kracht te gaan zetten. Zodat jij je eigen koers, zonder angst, kunt gaan varen.


Datum: 28-10-'23

Terug naar overzicht