Naar de mond praten

Naar de mond praten. Een ander naar de mond praten, we doen het allemaal wel eens en sommigen altijd. En weet je waarom we het doen, bang dat de ander ons gaat laten vallen. Bang dat de ander boos wordt, bang dat de ander een grote mond zal geven. Een ander naar de mond praten, zit dus angst onder en dus ook afwijzing van jezelf.

Een ander naar de mond praten, geeft aan jezelf een rot gevoel, tenminste als je voelt. Want diegenen die er erg goed in zijn, een ander naar de mond praten, die voelen wel heel veel, maar voelen ze wel datgene wat ze zouden moeten voelen?

Gevoelig zijn
Vaak zijn het gevoelige mensen die een ander naar de mond praten. Ze voelen veel, pakken energie op van anderen en zijn daar zo mee bezig, dat ze hun eigen gevoel niet voelen en horen. Ze houden de hele dag rekening met alles wat in hun omgeving gebeurt, met gevolg doodmoe thuiskomen en moeten bijtanken voor de volgende dag. Totaal er niet van bewust zijnde dat ze de hele dag iedereen naar de mond aan het praten zijn, en een soort van schone schijn aan het ophouden zijn. Niet alle mensen die gevoelig zijn, doen dit, laat ik daar duidelijk in zijn.

Wat is het effect van een ander naar de mond praten
Als je gewend bent een ander altijd gelijk wilt geven, de ander nooit een keer tegengas geeft, dan ontstaat er in jezelf een conflict. Dat conflict is een gevolg van het feit dat je woorden uitspreekt waar jij zelf niet helemaal achter staat. Je zegt dus iets, wat je diep van binnen eigenlijk niet zou willen zeggen. Vaak heb je dit eerst niet in de gaten. Lange tijd blijven we dit doen en we doen het net zolang totdat ergens in ons lijf een kwaal ontstaat, waar we mee geplaagd worden. Dan nog, kunnen we ons van geen kwaad bewust zijn. De kwaal lost op, door middel van rust, het nemen van medicijnen en gaan daarna vrolijk verder met iedereen naar de mond praten.

We zien niet en voelen niet dat in ons een storm aan het woeden is, die ons iets wil zeggen. Ons iets duidelijk wilt maken. Zichtbaar is er van alles aan de hand. We zijn niet gelukkig. We zijn moe. We hebben nog nooit echt een fijne relatie gehad. We kijken tegen mensen op en vinden ze leugenaars of irritant. Daar acht op slaan, eens kijken waarom dit gebeurt en mensen zo tegen je doen, de mens staat er niet bij stil. We gaan vrolijk door zoals we gewend zijn.

Contact met een spirituele lijn
Toch is er in jou iets dat jou naar een spirituele hulpverlener trekt. Niet zozeer om jezelf te willen veranderen, meer om vragen te stellen over anderen. Dat je klaar bent met hun gedrag. Dat je een hekel hebt aan diegenen die telkens roet in jouw leven gooien. Je chat om al deze vragen met een paragnost op www.paragnostenchat.nl. Je stelt je vragen over anderen en de paragnost beantwoord ze graag voor je. Nu kunnen paragnosten ook mensen met wie ze chatten naar de mond praten, maar gelukkig doen de spirituele hulpverleners op www.praagnostenchat.nl dit niet. Om de doodeenvoudige reden, ze helpen de cliënt hier niet mee.

Er zijn zeker paragnosten die cliënten wel naar de mond praten en de cliënt een plaatje voorspiegelt dat het allemaal wel weer goed komt. Hiermee geeft de paragnost de cliënt het antwoord dat die wilt horen. Dat geeft de cliënt dan even rust, maar is hiermee helemaal niet geholpen. Om die reden, wil je eerlijke en oprechte antwoorden en niet een paragnost die je naar de mond praat, kies dan echt voor www.paragnostenchat.n.l Dan kan het antwoord wat je krijgt in jouw ogen tegenvallen. Het is een eerlijk en oprecht antwoord, waarvan je achteraf ziet, het klopte, de paragnost van www.paragnostenchat.nl heeft gelijk gehad. Al die andere gesprekken waarin ik werd gerustgesteld is weggegooid geld geweest. Ik had zelf beter moeten weten.

En dat zinnetje, “ik had zelf beter moeten weten,' dat is het effect van de paragnost geweest die jou niet naar de mond heeft gepraat. Die heeft je wakker geschud, al een hele tijd geleden. Maar je wilde er nog niet voor open staan. Je wilde het nog niet zien. En nu ben je er klaar voor. Je bent klaar om datgene te gaan zeggen wat jij vindt, in plaats van anderen telkens maar naar de mond te praten. Je ziet welke voordelen dit voor jou met zich meebrengt. Je ziet jezelf ineens als een heel ander persoon. Als een persoon die iets te vertellen heeft en zijn mening mag ventileren, wat een ander er ook van vindt. En dat allemaal dankzij de paragnost van www.paragnostenchat.nl die je boos hebt weggedrukt destijds, omdat die je niet naar de mond praatte.

Op zoek naar oprechte en eerlijk antwoorden? www.paragnostenchat.nl Claire
 
Datum: 07-02-'19

Terug naar overzicht