Pendel, Pendelkaarten

Pendelkaarten. Tegenwoordig is iedereen wel bekend met de pendel, en wat je hiermee kunt beantwoorden. Je kunt namelijk 4 verschillende antwoorden krijgen vanuit een pendel, als je je pendel zelf hebt ingesteld weet je met welke beweging welk antwoord hij geeft. 1. Ja 2. Nee. 3. Twijfel. 4. De vraag kan nu nog niet beantwoord worden.
Maar wisten jullie ook dat er pendelkaarten bestaan. Natuurlijk zijn dit vaak hele algemene kaarten maar er bestaan ook pendelkaart boeken die heel erg divers en uitgebreid zijn.

Daarnaast kun je ook zelf pendelkaarten maken voor het onderwerp dat jij graag wil. Zo geeft het je misschien iets meer duidelijkheid. En kan de pendel natuurlijk ook een duidelijker antwoord aan je geven.
Maar nu is natuurlijk de volgende vraag hoe maak je een pendelkaart.

Over het algemeen maken ze in een ronde vorm of halfronde vorm pendelkaarten. Omdat je dan in het midden een stip kunt zetten waar je je pendel stil laat hangen en dus laat beginnen. Ik adviseer dan ook als je een pendelkaart zelf gaat maken om voor de halfronde variant te kiezen omdat deze net iets kleiner en compacter is. Vervolgens verdeel je de halve cirkel in vakken alsof je een pizza snijdt. Waar de vakken bij elkaar komen maar je een klein rondje of een stip (dit wordt het start punt van je pendel) En in elk hokje/ vlak schrijf je dan wat met het onderwerp te maken heeft. Probeer wel antwoorden op te schrijven in de vakken die echt met hetzelfde thema/ onderwerp te maken heeft anders kan het zo zijn dat je geen eerlijk en oprecht antwoord krijgt van je pendel. Ik zal je zo een paar voorbeelden opnoemen waarvan/ waarover je een pendelkaart kunt maken.

Je zou een pendelkaart kunnen maken over welke edelsteen op dit moment het beste bij je past. Dus dan maak je een rondje maakt er pizza stukken van en schrijft namen van edelstenen erin, bijvoorbeeld Roze kwarts, amethyst, rode jaspis, tijgeroog, bergkristal, maansteen, enzovoorts enzovoorts. Ik geef je ook het advies de stenen op alfabetische volgorde op te schrijven. Dat werkt net iets rustiger en prettiger. Je kunt ook een kaart maken over welke opleiding of cursus je het beste kunt gaan volgen. Of als je wil verhuizen welke plaats of wijk voor jou het beste is, maar ook als je een nieuwe auto wilt welke auto voor jou op dit moment het meest geschikt is. Kortom je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt er een mooie pendelkaart van maken. Als je er ook iets meer moeite insteekt, misschien zelfs met kleurtjes werkt kun je deze kaart vaker gebruiken. Je zou ze zelfs kunnen inklapperen en je eigen pendelboek kunnen maken.

Zo heb je tevens iets unieks en aparts. Laat je creativiteit de vrije loop. Op dit moment denk je misschien het is wel een goed idee maar je zou niet weten welke pendelkaart je moet gaan maken, op internet kun je wel wat voorbeelden vinden. Je kunt ze natuurlijk ook namaken met je eigen vibe erin dan adviseer ik je wel mocht je dit ooit commercieel gaan gebruiken om de oorspronkelijke bron erbij te vermelden of zelfs eerst te vragen of je dit ontwerp mag gebruiken voor commerciële doeleinden. Als je dat doet, zal nagenoeg niemand tegen je zeggen dat het niet mag. Zeker als je er verder je eigen ontwerp van hebt gemaakt. Ik wil jullie natuurlijk heel veel plezier wensen in het maken van een mooie pendelkaart en of pendelkaarten. Zo krijg je misschien ook iets sneller en beter inzicht in wat er op dat moment belangrijk is in jouw leven en kun je zo misschien weer sneller vooruit groeien. Maar onthoud ook heel goed, ook de pendel kan niet oprecht zijn.

Neem het antwoord met een korrel zout, want als je je hoofd niet goed hebt leeg gemaakt voor je begint kan het ook zo zijn dat je dus een heel ander antwoord gaat krijgen. Of zelfs het antwoord krijgt wat je ook graag wilt krijgen. Een pendel is namelijk ook heel erg makkelijk beïnvloedbaar.
Maar met dit alles in je achterhoofd weet ik zeker dat het goed komt.
Heel veel liefde, hulp, licht en kracht.

Medium  Dely
 
Datum: 16-04-'19

Terug naar overzicht