Tegenwoordig is eerlijk zijn bijzonder

Tegenwoordig is eerlijk zijn bijzonder. Het is een nepwereld waarin we leven en iedereen doet er vrolijk aan mee. We weten echt niet meer wat nog waarheid is. Halen de bizarste fratsen uit om maar op te vallen en boven de massa uit te steken. Spreken kranten elkaar tegen, wat kun je nog geloven? Wie spreekt nog echt de waarheid.

Is social media en de krant nog te vertrouwen

Je kunt geen enkele post op social media nog vertrouwen. Want geloof jij het dat al je vrienden alleen maar leuke en bijzondere dingen in hun leven doen en nooit iets negatiefs meemaken. Geloof jij het nog dat iemand iets van waarde vindt en dit inlevert bij de politie, zodat het terug kan naar de rechtmatige eigenaar?

Tegenwoordig wijden we er een krantenbericht aan als iemand een goede daad verricht, zoals vandaag, dat iemand wil gaan pinnen en de flappen reeds uit de automaat hangen. Wat zou jij hebben gedaan? Wees eerlijk. Had je ze in je zak gestoken, niemand die het weet een leuk extraatje, of had je ze naar de politie gebracht, zoals de held die vandaag wordt geroemd in de krant!

Tegenwoordig vinden weer eerlijk zijn een uitzondering

Tegenwoordig beginnen we eerlijk zijn bijzonder te vinden, of is dat iets wat altijd al zo geweest is, zolang de mens rondloopt. Het zou zomaar kunnen. Zo'n bericht in de krant is leuk om te lezen, maar het zegt ook wel iets.

Het zegt dat de mens dus niet zo eerlijk en te vertrouwen is, anders schenk je er op deze manier geen aandacht aan. De wereld hangt van nep aan elkaar momenteel. Nep ben je als je jezelf mooi maakt voordat je een selfie plaatst. Nep ben je, als je een kind gaat baren en je daarvoor nog even in de spiegel kijkt, of je haar wel goed zit. Alles voor de buitenwereld.

Wat is nep

Nep ben je als je de liefde van een ander niet serieus neemt. Nep ben je, als je niet de moeite neemt de ander na de eerste date te vertellen, dat je toch niet verder wilt gaan. Allemaal nep, allemaal moeite met het uitspreken van de waarheid. Alles mooier maken dan het in werkelijkheid is en ondertussen je wel afvragen waarom niemand je moet. Waarom een relatie in je leven elke keer weer op een fiasco uitloopt.

Welk effect heeft nep op ons eigen leven

Dikke tranen met tuiten huilt, omdat de zoveelste niet blijft en je je afvraagt, wat is er mis met mij. Je bent nep, je voert een toneelstukje op. Zeker de eerste 6 maanden als je je potentiële partner ontmoet. Je maakt mij niet wijs dat je dan geen extra aandacht aan je uiterlijk besteed. Je maakt mij niet wijs dat je je mooier en beter voordoet dan je anders bent. En dat blijkt ook, want hoeveel er niet contact zoeken na zo'n maand of 6 met een medium of paragnost, dat ze twijfelen over hun partner.

Ja, want inmiddels zitten ze er met hun nep al voor de volle 100% in, ze denken dat die ander idolaat is, net als zijzelf en blijkt het in de praktijk toch wel erg tegen te vallen. Doordat jij je nep hebt voorgesteld, heb je niet goed gekeken, of de ander misschien ook nep was. Heb je je gegeven aan iemand die zich mooier voordeed dan in werkelijkheid is.

Liefde als kracht heeft helemaal niets met nep

Liefde heeft niets met nep. Ga jij je huis opruimen omdat je date op bezoek komt, nep. Ga je je kinderen vertellen rustig te zijn, als er een leuke man op bezoek komt, nep. Liefde kijkt daar dwars doorheen. Heeft niets met nep. Liefde heeft iets met eerlijkheid, oprechtheid en puurheid.

Begrijp je nu waarom we allemaal zoveel moeite hebben momenteel met het vinden van een fijne stabiele relatie. Omdat we tegenwoordig eerlijk zijn, bijzonder zijn gaan vinden. Wees eerlijk naar jezelf, wees wie jij diep van binnen bent, dan leid je een leven waarin alles wel wilt lukken en maak je eigen keuzes. Dan laat je je niet leiden door alles wat nep is. 


Datum: 21-10-'23

Terug naar overzicht