Wat is pendelen?

Pendelen kan door een druppelvormig of metalen hanger aan een ketting te hangen, dit kan ook van edelsteen zijn, en dan vragen beantwoorden via de pendel. De pendel wordt in beweging gebracht door je gedachtekracht en intuïtie.

Pendelen is iets wat zorgvuldig gedaan moet worden, en heel serieus genomen moet worden. Je moet je van tevoren goed aarden (zie aarden artikel), en afschermen.

Daarna ga je je hoofd leegmaken. Je moet ook objectief erin kunnen staan, en dus geen waarde hechten aan het antwoord dat door kan komen.

Hoe werkt het?
Je begint door de pendel ontspannen vast te houden, houd je hand wel stil. En vraag wat het teken voor: ‘ja’ is. De pendel gaat bewegen en kan een rondje, of een rechte lijn vormen. Zo vraag je ook wat het teken voor ‘nee’ is, en wat het teken voor ‘misschien’ is. Schrijf dit op zodat je het niet vergeet, en herhaal het proces ook nog eens, om te kijken of het hetzelfde is.

De pendel wordt in beweging gebracht door spiertrekkingen vanuit het lichaam, die opgevangen worden vanuit je onderbewustzijn.

Daarna kun je vragen stellen. Let wel op, de toekomst kan niet voorspeld worden met de pendel.

Het is ook niet aan te bevelen geesten aan te roepen met de pendel, of die door je heen te laten werken. Dit kan heel erg gevaarlijk zijn, en er zijn veel mensen die die geesten daarna niet meer het huis uit krijgen, want dit kan vergeleken worden met glaasje draaien.

Maak dus alleen contact met je eigen onderbewustzijn, en vraag voordat je begint, altijd bescherming aan je Engelen en Gidsen. Zij zullen je bijstaan.

Begin met simpele en onschuldige vragen. Nadat je het pendelen onder de knie hebt, kun je moeilijkere vragen gaan stellen (waarbij je meer waarde hecht aan het antwoord).

Ook kun je de pendel gebruiken om energieën te meten. Hiermee houd je de pendel boven de chakra’s van een persoon. Gaat de pendel tekeer, is hier veel energie, of juist te weinig.

Hetzelfde geldt met het uitpendelen van edelstenen, welke is de juiste voor jou (‘ja of nee’-methode), en voor anderen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het uitkiezen van kruiden, bloesem remedies enz.

Je kunt ook uitpendelen of een steen gereinigd moet worden, of hoe het staat met het energieniveau van deze steen.

Er bestaan ook pendelkaarten waar bijv. ‘ja, nee, en misschien’ op staat. Of waar edelsteen soorten op staan, of een plattegrond van je huis, als je een voorwerp kwijt bent. Daar wordt de pendel ook wel eens voor ingezet, om verloren voorwerpen terug te vinden.

Je kunt nooit meer dan één vraag tegelijk stellen.

Als de pendel stil hangt, dan betekent het dat je niet meer geconcentreerd bent, en kun je beter even stoppen.

Het belangrijkste is dat je nooit afhankelijk wordt van de pendel. Het is en blijft slechts een hulpmiddel. Waar je misschien in het begin veel waarde aan hecht, maar naarmate je meer naar je intuïtie leert luisteren, heb je de pendel ook niet meer nodig.

© Medium Arlette

Datum: 19-10-'16

Terug naar overzicht