tegenwoordig zoeken we ons te pletter

Tegenwoordig zoeken we ons te pletter. Maar naar wat eigenlijk De rode draad in ons leven, is zoals de meesten het zien en ervaren, werken, geld verdienen en geld uitgeven. Daar gaan de meeste mensuren in zitten. De rest hangt er wat bij en doen we alleen als er tijd over is. Familie bezoeken, met vrienden of vriendinnen op stap, kinderen krijgen en opvoeden, huis opruimen en schoonmaken, op vakantie gaan.

Nooit tevreden en gelukkig

Ondertussen niet tevreden zijn met wat er is, zuchtend de werkweek starten en denken, het mag altijd wel weekend zijn. De tijd die ik heb, om datgene te doen wat ik echt zou willen doen, is veel te kort.

Tijd kan nooit te kort zijn, dat even terzijde, tijd is tijd en het is de manier waarop jij de tijd zelf ziet. Dit alles bij elkaar maakt ons gehaast en zoekende. We zoeken ons leven lang, als je er goed bij nadenkt, naar iets, naar wat eigenlijk.

Altijd maar een verlangen hebben

Als de werkweek start, beginnen we al te verlangen naar het weekend. Zodra de kinderen er zijn, verlangen we er naar het moment dat ze het huis uitgaan. Als we werken, verlangen we er naar het moment wanneer we met pensioen mogen gaan. We zoeken schijnbaar ergens naar, we verlangen schijnbaar ergens naar.

Altijd zoeken naar iets in de toekomst

We zoeken dus ons te pletter naar iets dat altijd ergens in de toekomst ligt, ondertussen de tijd als een vijand bestempelen en hebben geen idee waar we naar zoeken. In ons zit een bepaalde drang, die als je die nader zou onderzoeken bij jezelf, helemaal niet aanwezig zou hoeven zijn. Tegenwoordig zoeken we ons te pletter. Terwijl wat we zoeken er altijd al is.

Het is een drang naar een bepaald gevoel

De drang die je hebt, is dat je op zoek bent naar een bepaald gevoel. Een gevoel van, heerlijk, ik hoef niet en mag alles en heb alle tijd van de wereld. Maar dat heb je toch ook! Waarom ben je dan ontevreden en altijd maar aan het rennen en op zoek. Waar ben je naar op zoek?

Heb je het jezelf wel eens afgevraagd. Wie bepaalt voor jou dat je leven er uit moet zien, zoals het er nu uitziet! Wie houdt het leven dat die aan het leiden is, in stand, als die niet blij en gelukkig is met de invulling van zijn leven?

Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk en tevredenheid

Is ieder mens zelf niet verantwoordelijk om zijn leven zo in te richten, dat die er zelf vrede mee heeft en blij mee is. Ja, en weet je, daar zoeken we constant naar. Hoe gek dat ook klinkt. Als jij nu niet tevreden en gelukkig bent met wat er is, stuur dan bij. Maar je zult zien, ook dan blijf je zoeken.

Weet jij zelf wat jou tevreden en gelukkig maakt

Je hebt namelijk nog geen idee wat jou tevreden en gelukkig maakt tot op heden. Dus al zou alles er zijn, zoals jij het voor ogen hebt, dan nog blij je je op zoek naar iets.

Stop met zoeken en klagen en willen, alles is er al

Stop met zoeken, willen, wensen, klagen, verzuchten. Ben je nu constant op zoek, ben je dat ook als je met pensioen gaat, ook als je partner de deur uitgaat, of de kinderen. Alles waar je naar zoekt, is er namelijk al. Liefde, maar wil je dat zien?. Liefde en geluk word je altijd door omringd, het zit in jou, bij elke stap die je nu al zet. En is altijd om je heen. Het is de basis voor alles in jouw leven.

Ga zien dat liefde de basis is voor alles in het leven

Maar zolang als jij het niet wilt zien, blijf je zoeken. Velen lopen zo rond, ze missen iets, kunnen hun vinger er niet opleggen. Nemen contact op met een medium of paragnost wanneer ze nu eindelijk eens gelukkig worden. Hetzij met een partner, die baan die ze voor ogen hebben. Uit de schulden, want dan, ja dan, dan is het er wat ze zoeken....Stop met zoeken en voel dat datgene wat je mist er altijd al is en is geweest. Maar dan moet je het wel zien en willen voelen en toelaten.


Datum: 20-10-'23

Terug naar overzicht