Zo glad als een aal

Zo glad als een aal. Met die moet je geen zaken willen doen, want die is zo glad als een aal. Of blijf bij die uit de buurt, want zodra je die een vinger geeft, dan pakt die je hele hand, die is echt zo glad als een aal.

Je pikt gladde alen er zo uit

Je pikt ze er direct uit, diegenen die zo glad zijn als een aal, maar dan, omdat ze zo glad zijn, glippen ze je telkens door de vingers. Probeer er maar een grip op te krijgen, op deze gladde alen, het lukt je niet.

Deze mensen zijn uitgekookt, geslepen, je voelt het, je hebt in de gaten dat je wordt belazerd en toch. Ze hebben overal een antwoord op, ze zijn hier heel snel in, er is geen seconde twijfel. Maar toch, er klopt iets niet aan hun verhaal. Er zit een adder onder het gras.

Gladde alen zijn vaak flamboyant

Gladde alen hebben vaak ook iets flamboyant over zich, iets charmant, wat ze aantrekkelijk maakt. Dit weten ze ook van zichzelf, lopen er mee te koop en te pronken. Maken er gebruik van door er misbruik van te maken. Je zal er maar mee in aanraking komen en het niet door hebben.

De mens verschijnt in heel veel vormen, van zachtaardig, lief, tot de grote leugenaar. En een gladde aal is ongelooflijk goed in het vertellen van leugens. Ze maken alles recht wat krom is, ze zijn bedreven in het mooier maken dan dat het is. Ze leven in een complete fantasiewereld. Ik noem het, ze kunnen koelkasten aan Eskimo's verkopen en dan trappen die Eskimo's er in.

Van een gladde aal kun je niet op aan

Van ze op aan kunnen, vergeet het maar. Zodra je een afspraak met ze maakt, let op, zullen ze in het begin zich er aan houden, maar de volgende afspraak, hoef je niet op ze te rekenen. Ze leggen ook altijd de schuld bij een ander neer.

Gladde alen hebben nooit schuld

Ze doen een klus voor je, je bent er niet tevreden over, nee, maar dat is ook logisch, het lag niet aan hunzelf, het was nou toevallig slecht weer en ja, daar kunnen ze niets aan doen. Dat ze dan niet kunnen bedenken dat een andere dag beter was geweest, als het wel mooi weer was. Vergeet het maar, een klus is een klus.

Heb een gladde aal door

Heb ze door de gladde alen in je leven, hun geslepenheid kun je echt niet tegenop. Je kunt boos op ze worden, het heeft geen zin. Het enige wat je kunt doen, is nooit met ze in zee gaan, want je bent verloren.

Herken deze type mensen voordat je samen met ze zit in een net. Ze spannen het net steeds iets strakker aan en voor je het weet, stik je en kun je er niet meer uit. Ze babbelen er vrolijk op los, ze houden je een vette aal voor en voor je het weet, ben je aan iets begonnen, waar je veel spijt van zal krijgen.

Gladde alleen zoeken hun slachtoffers uit

Het zijn diegenen die op zoek gaan naar slachtoffers, oudere mensen, gehandicapten, jonge meisjes, vrouwen die weinig eigenwaarde hebben, jongens die te goed van vertrouwen zijn, om ze te ronselen voor iets, of iets afhandig te maken. Ze weten precies wie ze aan moeten spreken.

Blijf baas over je eigen leven

Wees altijd baas over jezelf, je leven en geloof nooit iemand op hele mooie woorden. Gebruik je gezond verstand samen met je intuïtie. Maak jezelf weerbaar, volg er een cursus voor of neem contact op met een medium of paragnost van Paragnostenchat, ook die zijn heel goed in het jou weerbaar maken tegen ongenode gasten in je leven en doorzien van een gladde aal.

Zo voorkom je dat je ergens intrapt waar je maar heel moeilijk uit kunt stappen en achteraf spijt hebt als haren op je hoofd, dan je in de mooie praatjes bent getrapt.
 


Datum: 11-11-'23

Terug naar overzicht