Aandacht krijgen is een levensbehoefte

Aandacht krijgen is een levensbehoefte. Waar leeft een mens van op, waar worden we blij van? Juist, van aandacht. Zo gek is dit niet, op de een of andere manier hebben we het allemaal nodig. Aandacht is een vorm van liefde. Zonder liefde gaan we dood. Dus is aandacht een levensbehoefte.

Dualiteit in het krijgen van aandacht

De dualiteit met aandacht is, dat als je er te weinig van krijgt, er om gaat vragen, wat er dan weer voor zorgt, dat ze het je niet gaan geven. Aandacht krijg je juist als je er niet om vraagt. Krijgen we naar ons zin te weinig, gaan de remmen los en zeuren we om aandacht. Het is de kunst jezelf te zijn, want dan geeft iedereen jou aandacht. Je straalt dan iets uit, wat anderen aantrekt.

Zo ongelooflijk veel vormen van aandacht

Aandacht heb je in ongelooflijk veel vormen, die we vaak niet eens in de gaten hebben. Het ontvangen van een berichtje, is een vorm van aandacht. Een telefoontje is aandacht. Een compliment is aandacht.

Het inschenken van een kop koffie door je partner, is aandacht. Luisteren naar iemand is aandacht. Ongemerkt geven wij elkaar de hele dag aandacht, maar net zo vaak ook niet. We zijn ons niet bewust hoe belangrijk of het is om aandacht te geven en te krijgen. We zien het vaak niet als aandacht, maar iets wat heel gewoon is.

Vind aandacht nooit gewoon

Als jij het heel gewoon vindt dat iemand naar je luistert, je belt, iets voor je doet, dan ga je voorbij aan datgene wat er daadwerkelijk gebeurt. Uiteraard is het ook de manier waarop de ander het doet. Doet de ander het uit een gewoonte, zal het niet gezien worden als aandacht geven aan de ander.

We kunnen niet zonder aandacht, we hebben het nodig. Het is een natuurlijk gegeven. Je eerste levensbehoefte is aandacht. Niet alleen in slechte tijden, even zo goed in goede tijden. Krijgen we te weinig aandacht, gebeurt er iets met ons. Er ontstaan bepaalde gevoelens die we als onplezierig ervaren.

Wat gebeurt er bij te weinig aandacht

Bij te weinig aandacht voelen we ons niet gezien, niet gehoord, achtergesteld, komt eenzaamheid om de hoek kijken. We kunnen angstig worden als voldoende aandacht ontbreekt. Dat we van nature behoefte hebben aan aandacht komt door dat de mens sociale wezens zijn en aandacht ervaren als een vorm van bescherming en veiligheid. Zo zie je maar, aandacht krijgen is een levensbehoefte.

Maar wat als jij vindt dat je te weinig aandacht krijgt, hoe ga je daar dan mee om? Laten we eerst eens kijken waarom jij vindt dat je te weinig aandacht krijgt. De reden hiervoor ligt in je jeugd. Te weinig aandacht destijds gekregen, zorgt er voor dat je later vindt dat je ook te weinig aandacht krijgt. In je jeugd heb jij te weinig liefde gekregen. Dat wil niet zeggen dat het jou onvoldoende is aangeboden. Voor jou is het onvoldoende geweest.

Hoe ga je om met eenzaamheid

Ervaar je bij jezelf eenzaamheid, aan je lot overgelaten worden, dat niemand jou ziet staan, neem dan eens contact op met een medium of paragnost. Het contact zal je zo wie zo al het gevoel geven dat je meetelt, en er word je aandacht gegeven, maar nog veel belangrijker, het medium of de paragnost kan jou vertellen waar het mis is gegaan.

Als jij dit weet, kun jij verder aan de slag met jezelf. Of samen met het medium of de paragnost die je hebt geconsulteerd op Paragnostenchat. Meten is weten. Nu je weet waardoor jij zelf vindt dat je te weinig aandacht krijgt, kun je aan de slag om er voor te zorgen voldoende aandacht te krijgen.

Moeite om iets voor jezelf te vragen

Vaak is dat lastig, want je bent niet gewend iets voor jezelf te vragen. Je bent niet gewend jezelf op de voorgrond te zetten. Daar zul je wel mee aan de slag moeten als je aandacht wilt gaan krijgen. Je zult een cirkel moeten gaan doorbreken en dat is in het begin best eng.

Toch gaat het je lukken samen met de consulent van Paragnostenchat. Die begeleid je door dit proces heen. Met tips, adviezen, inzichten. Waarmee jij stappen durft te gaan zetten voor en met jezelf om de aandacht die je verdient, te gaan krijgen. Aandacht krijgen is een levensbehoefte.


Datum: 22-10-'23

Terug naar overzicht