Altijd gelijk willen hebben, geeft relationele problemen.

Altijd gelijk willen hebben, geeft relationele problemen. Datgene wat je ziet, hoort, voelt is datgene wat jij als waarheid ziet. Het is jouw waarheid, het is jouw manier van in het leven staan. Jouw manier is goed, maar even zo goed is de manier van een ander ook goed. Alleen heeft de mens moeite met accepteren dat er meer wegen zijn om iets te zien, ervaren en te voelen.

Veel spraakverwarringen, ruzies ontstaan omdat we de ander willen aangeven dat die het fout heeft en jij het goed hebt. Er zijn wel 70.000 verschillende manieren dat iets goed kan zijn, dus jij kan niet altijd gelijk hebben.

Diegenen die star zijn in hun houding, die vinden vaak dat zij gelijk hebben, ze zijn er star in, omdat ze een ander willen overtuigen van hun gelijk. Stel je voor dat ik een ander er van wil overtuigen dat 1 + 1 = 3 is en ik daar heilig in geloof. Ik verkondig dat aan iedereen. Wat zou er gaan gebeuren denk je? Niemand die mij gelooft, omdat iedereen weet dat 1 + 1 =2 is en geen 3.

Dit is een overduidelijk voorbeeld. Er is geen speld tussen te krijgen. De mens gaat met zijn manier van in het leven staan, soms wel heel ver om de ander ook ergens van te willen overtuigen. Diegene aan wie dit wordt verteld, ziet een heel ander antwoord. En gaat ook zijn gelijk willen ventileren. Voordat beiden het in de gaten hebben, ontstaat een sfeer die grimmig kan worden, waarin de gemoederen hoog op kunnen lopen.

Openstaan voor de ander zijn mening, geeft bij jezelf zoveel rijkdom. Je gaat datgene zoals jij het altijd hebt gezien en gelooft, vanuit een ander perspectief zien. Dat geeft zoveel meerwaarde. Want hoe mooi is het niet, dat de ander jouw ogen opent en je ineens ziet dat het ook anders kan. Iedereen kent de uitdrukking toch, mijn ogen gingen open.

In relaties komt het vaak voor na de periode van verliefdheid dat we naar de ander kijken en dan onze mening willen opdringen. We willen ons gelijk halen. Het mooie randje is er vanaf, we staan weer met beide benen op de grond, het normale leven neemt ons weer in bezit. Dan ineens gaan we dingen bij de ander zien, waarvan we vinden dat die daar geen gelijk in heeft.

Als dit gebeurt, kunnen beiden het ineens een stuk minder fijn hebben samen. Helemaal als een van beiden vindt dat die overal gelijk in heeft. Er vindt dan een verschuiving plaats in de relatie. Een van beiden krijgt een te dominante rol en als de ander daar bevattelijk voor is, zal deze zich klein gaan maken in de relatie, of juist er tegen in willen gaan.

In de eerste situatie. dat degene die niet op kan tegen de ander zijn dominantie, betekent het dat de gesprekken met elkaar steeds meer op de achtergrond zullen gaan komen. We houden het leuk en gezellig, maar onderhuids speelt van alles. Als de ander de dominantie niet pikt en er tegenin zal gaan, ontstaat in deze relatie het willen hebben van de macht.

Altijd gelijk willen hebben, gaat dus relationeel niet werken. Dan ontstaan er barstjes in de relatie. Met gevolg dat deze relatie het helaas niet gaat redden. Beiden zullen naar elkaars mening moeten leren luisteren, moeten bij zichzelf te rade gaan en in willen zien, dat in een relatie het willen hebben van gelijk, niet gaat werken. Het juist heel belangrijk is open te staan voor de ander zijn zienswijze.

Veel relaties lopen hier tegenaan en de partner die hier niet blij mee is richt zich om die reden tot spirituele hulp. De mediums en paragnosten van paragnostenchat begeleiden je graag naar gelijkwaardigheid in de relatie. En kunnen je ook aangeven hoe je daar samen aan kunt werken, om wel die fijne relatie te hebben met elkaar, zonder dat een altijd zijn gelijk wilt hebben.

Medium Claire
 
Datum: 21-03-'19

Terug naar overzicht