De cirkel is rond

De cirkel is rond. We zeggen het wel eens, zo nu is de cirkel rond, waarmee we aangeven. We zijn ergens mee begonnen, we hebben al voor en tegens besproken en weten nu wat het antwoord is, of welke richting we uit zullen gaan. De cirkel is rond.

Welke cirkel is rond

Het kan ook precies andersom werken. Dat er alles aan is gedaan om iets te starten, te veranderen en toch weer wordt uitgekomen bij het begin. Ook dan is de cirkel rond. Dan kun je zeggen, ben er niets mee opgeschoten. Dat is niet helemaal waar. Je hebt door er mee bezig te zijn geweest, nu wel de rust gevonden en ervaring opgedaan. Door het te onderzoeken en te doen, kom je erachter dat de enige goede manier is, zoals het er al is. Of dat er misschien een andere weg is. De cirkel rond heeft dus veel betekenissen.

Tijdens gesprekken kan de cirkel ook rond zijn

Tijdens gesprekken als medium met cliënten op de spirituele hulplijn Paragnostenchat, gebeurt het ook dat de cirkel rond is. Dan is dat ook tevens een hele mooie afsluiting van het gesprek. Er wordt door de cliënt een vraag gesteld, bijvoorbeeld, is mijn partner te vertrouwen. Deze cliënt twijfelt aan de oprechtheid van de partner, heeft nog geen bewijzen, of misschien wel al iets gezien, wat niet hoort, en is hierdoor aan het twijfelen geslagen. Nu stop je niet zomaar een relatie en wil je zeker weten of je partner te vertrouwen is.

Als je deze vraag aan het universum stelt, zal deze altijd nee zeggen. Geen enkel mens is te vertrouwen, want ieder mens heeft een ego. Ieder mens zal altijd vanuit zichzelf iets beredeneren en bekijken en daar naar handelen, naar zichzelf toe. De vraag stellen of je partner te vertrouwen is, heeft dus niet zoveel zin.

Liefde is een houding niet een gevoel

Waar we wel naar kunnen kijken, is hoe deze persoon in elkaar steekt, of die een zuiver geweten heeft, of die zijn partner ziet als de enige persoon in zijn leven. Dan voelt een medium of paragnost in op de energie van deze persoon en kan dan de cliënt van eerlijk en oprechte antwoorden voorzien. Daar kan de cliënt iets mee, want aan de hand van de informatie, kun je verder kijken.

Welk gevoel heb je bij je partner

Voelt de cliënt het ook zo als het beeld wordt geschetst van de partner. Dat is bijna altijd zo. Dat geschetste beeld is vaak dat de partner teruggetrokken is, moeilijk emoties kan uiten, zich regelmatig terugtrekt uit het contact. Gedrag vertoont waar de partner iets over gaat denken. Dan vullen we daar als snel iets bij in, ingegeven door onze eigen angst. Die zegt, zal mijn partner nog wel te vertrouwen zijn, want zijn gedrag is anders dan anders. We betrekken het al heel snel op iets negatiefs, we zien het als een bedreiging. We vinden het moeilijk om het feitelijk te aanschouwen.

Wat iets zegt over een ander zegt ook iets over jou

Maar over wie zegt dit ook iets! Over de cliënt zelf die contact zoekt en moeite heeft met vertrouwen. Als dat uit de chat naar voren komt, is de cirkel rond. Dan wordt de cliënt wakker en ziet waar het nu echt aan schort.

Zowel aan zichzelf als aan de partner. Dan kan het medium of de paragnost daar op inhaken en inzichten meegeven om de relatie naar een hoger level te gaan brengen samen. Soms staan beiden al zover uit elkaar dat het lastig is. Dan wil de cliënt niet meer diegene zijn die deze kar gaat trekken.

Een cirkel rond kan ook betekenen iets gaan loslaten

Dan kun je beter een punt achter de relatie zetten, blijven zitten en er niet gelukkig mee zijn, ben jezelf niet eerlijk naar de ander. Er zal iets moeten gebeuren. Doen beiden niets, dan zal de hartverbinding vanzelf verbroken worden en dan zit de cliënt met een gebroken hart en spijt. Dan is wederom de cirkel rond, want zet zij nu zelf geen stappen, raakt ze haar partner kwijt.

De weg van de liefde, die bewandelt een eigen pad, en wij kunnen alleen maar dat pad volgen. Vanuit ons eigen hart het leven besturen, dan weet je zeker dat liefde bij je blijft. De liefde voor jezelf in ieder geval. De ander mag eigen keuzes maken vanuit de eigen vrije wil. 


Datum: 18-10-'23

Terug naar overzicht