De Tijger Krachtdier

De tijger is een heel sterk krachtdier of totemdier. Iedereen heeft ontzag voor de tijger.

De tijger staat voor wilskracht, en de moed om je eigen Pad te durven volgen. Hij laat zijn tanden zien, om je aan te tonen, dat je meer voor jezelf op mag komen.

Tijgers kunnen heel goed zwemmen, en hierdoor zijn vol passie (vuur energie), maar ook in balans met hun emoties (water). Het is de yin-yang energie.

Als je aangevallen wordt door anderen, kan de tijger in je leven verschijnen via dromen, trance, healing enz. Hij is er dan om je te beschermen, en je de tools te geven, om meer in je kracht te gaan staan.

Hij laat je zien dat je geen angst hoeft te hebben voor je emoties, doorleef ze, en kijk je schaduwzijde in de ogen aan. De tijger kent geen angsten, en laat zich er niet door belemmeren.

Ervaar je frustratie of andere emoties, dan kan de tijger je hierbij begeleiden. Hij daagt je uit om eerlijk in de spiegel te kijken. En leert je tegelijkertijd dat je er mag Zijn zoals je bent. De tijger veroordeelt niet. Hij beschermt zichzelf instinctief, als hij aangevallen wordt. Maar hij kan ook zeer zacht en verzorgend zijn.

Er kunnen ook zaken gaande zijn in jouw leven, die je niet kunt bij benen, en waar je het liefst van weg rent. Dan helpt de tijger jou weer op het juiste Pad, door over de drempel heen te stappen. Obstakels te overwinnen, en toont je hiermee dat je als jij je eigen angsten kunt overwinnen, je alles aan kunt in het leven.

De tijger dwingt je niet om keuzes te maken, want doorbraak is nooit af te dwingen. Maar hij laat je rustig nadenken over de situatie. Hij verbind je met je intuïtie en wilskracht.

Net zoals de tijger urenlang geduldig kan jagen, en op het juiste moment toe kan slaan. Leert hij jou ook, dat geduld noodzakelijk is, in het bereiken van je doelen. En dat er na een periode van actie (jagen), ook weer rust, luieren en ontspanning nodig is, om de balans te bewaren.

De tijger is onafhankelijk, en vol zelfvertrouwen. Hij stimuleert je eigenwaarde.

Hieronder wat kernwoorden van de tijger:

- Wilskracht;
- Onafhankelijkheid;
- Sensualiteit;
- Bescherming;
- Geduld;
- Energie;
- Passie;
- Zelfvertrouwen;
- Toewijding;
- Mysterie;
- Eenzaamheid;
- Zelfverdediging;
- Emoties verwerken;
- Gracieus;
- Daadkracht;
- Bevrijding.


© Arlette
 
Datum: 22-01-'18

Terug naar overzicht