Familiebanden

Familiebanden. De meeste mensen denken dat je alleen familiebanden kunt hebben met bloedverwanten maar niets is minder waar. Familie kun je niet uitkiezen en hoewel in de meeste families iedereen er is voor elkaar is dit toch niet geheel vanzelfsprekend. Ruzies worden meestal bijgelegd of vergeten als iemand in de problemen is. Ook hierbij geldt dat dit niet vanzelfsprekend is.

Houd het goed met elkaar

Als eerste wil ik jullie dan ook meegeven maak het goed met elkaar, vergeef elkaar voor het te laat is. Maar ja er is een maar dit moet wel van twee kanten komen. Als er 1 partij alleen maar het goed wil maken en wil praten en er komt geen respons moet je voor jezelf de grens gaan stellen wanneer het genoeg is. Want genoeg is genoeg. Daarnaast kun je iemand ook niet dwingen het met je uit te praten of met je om te willen gaan.

Waar 2 kijven hebben 2 schuld

Waar 2 mensen zijn, zijn ook twee mensen schuld misschien de een wat meer dan de ander maar toch. Erken je eigen fouten en leer daar dan ook van, ook al zijn ze heel confronterend en moeilijk onder ogen te komen. Dit maakt je mens, maar zorgt er ook voor dat je als persoon weer kunt groeien naar een hoger energieniveau. Soms komt het voor binnen je eigen familie dat jouw energie hoger staat dan die van een ander. Dat is ook meestal de oorzaak waardoor jullie elkaar niet meer begrijpen en of niet meer op 1 lijn met elkaar zitten.

Iedereen heeft een eigen mening

Uiteraard mag iedereen zijn eigen mening hebben maar je moet wel het vermogen hebben iemand in zijn of haar waarde te laten. Dus door zijn of haar mening te accepteren en respecteren. Als je dit niet kunt, kun je dit leren. Als je dit niet wilt dan ligt het probleem toch echt bij jezelf. Er bestaat niets mooiers dan te leren van elkaar maar elkaar ook te vergeven. Buiten dit alles kun je ook je eigen familie uitkiezen. Vaak gebeurt dit ook gedurende je leven en ook daar is absoluut niets mis mee. In veel gevallen zie je dat een goede vriend of vriendin meer als een broer of zus voor je is dan je eigen bloedverwant. Dit heeft er ook weer mee te maken dat je waarschijnlijk met je vriend of vriendin op het zelfde energieniveau zit.

Het is toch geweldig om je eigen familie te kunnen uitkiezen zeker als je ze verloren hebt op wat voor een manier dan ook. Daarmee wil het niet zeggen dat het makkelijk is als je geen familie meer hebt. Of als er geen contact meer is met je familie. De pijn het gemis zal altijd blijven bestaan. Helemaal als je er alles voor jou gevoel aan hebt gedaan om de band te herstellen. Misschien is de pijn dan extra intens, omdat het niet aan jezelf ligt. Het is belangrijk dat je ondanks alles toch positief ernaar blijft kijken. En probeert het los te laten. Richt je dan ook op de mensen die wel in je leven zijn. Richt je op je eigen gezin. Wees daar nog dankbaarder voor.

Als het de bedoeling is komt familie weer in elkaars leven

Uiteindelijk zullen de mensen wel weer terug komen in je leven op het moment dat zij ook lessen hebben geleerd en dat ook zij hieraan toe zijn. Ik kan je dan ook alleen maar zeggen laat het voor nu los, maar ben duidelijk dat de deur om te praten altijd voor ze blijft openstaan. En tot die tijd leer van jezelf, over jezelf. Leef je leven alsof iedere dag de laatste is. En voeg mensen aan je familie toe die op dit moment belangrijk zijn in je leven.

Familiebanden hoeven niet altijd bloedverwanten te zijn

Familiebanden wil dus zeer zeker niet zeggen dat je bloedverwant moet zijn en dus echt familie. Als je je zielsverwant of zelfs je tweelingziel hebt ontmoet dan weet je beter wat ik bedoel. De connectie, die spirituele band gaat veel dieper dan een bloedband. Deze band is namelijk met jou en de ander verbonden en niet alleen in dit leven maar ook in een vorig en of een volgend. Je ouders heb je wel echt zelf uitgekozen voor je werd geboren omdat je dingen van hun moest leren en niet alleen maar de ‘ normale’ lessen zoals normen en waarden, lopen, praten enzovoorts, enzovoorts. Je moest bepaalde andere lessen van hun leren en via hun leren waardoor je nu bent wie je bent vandaag. Maar dit geldt ook andersom hun moesten ook dingen van en via jou leren wat hun ook weer laat groeien en sterker maakt. Familiebanden, ze zijn mooi, maar kunnen ook heel veel leed veroorzaken.

Zielsverwanten

Maar de spirituele banden met je zielsverwanten en tweelingziel zijn toch wel heel bijzonder en heel hecht. Maar ook de zielsverwanten hoeven niet hun hele leven in jou leven te blijven. Ze kunnen ook weer alleen dienen om je iets te leren en hun van jou. Zielsverwanten hebben we dan ook heel veel. Maar er zijn ook zielsverwanten die nu misschien zielsverwanten zijn en over een tijd niet meer. Dit heeft er mee te maken dat jij of hun misschien sneller groeit in zijn energie waardoor je verder gaat zonder hun. Ook hier hoef je dan ook niet treurig om te zijn. Ook al voel je, je soms verdrietig. Bekijk ook dit als iets moois als iets positiefs dit zal je leven een stuk dragelijker en makkelijker maken in heel veel opzichten.


Datum: 07-11-'23

Terug naar overzicht