Het traditionele gezin

Het traditionele gezin. Je bent moeder of vader voor je kinderen en partner voor je partner. Het traditionele gezin, bijna allemaal zitten we er nog zo in. En staan we op de ouderwetse manier in de relatie. We doen wel stoer, we willen alles wel gelijkwaardig, maar wat vinden we dat nog lastig.

De partner die gaat bemoederen

Want ach, er zijn kinderen, die rol die pak je als vrouw, is je op het lijf geschreven. En dat je dan ongemerkt je partner ook gaat bemoederen en hem wil vertellen hoe het moet en hoe jij wilt dat het gebeurt, we zijn ons er vaak niet eens van bewust.

Krijg veel mensen als medium aan de telefoon, die allemaal nog in de traditionele rol in een relatie zitten. Ze bellen dan, omdat ze wel in de gaten hebben, dat de relatie door hun vingers aan het glijden is, maar niet goed weten waarom en wat ze zelf kunnen doen om een scheiding voor te zijn.

Voor kinderen ouder zijn voor partner een partner zijn

Onthoud, voor je kinderen ben je moeder of vader. Voor je partner ben je een partner. Dat zijn twee totaal verschillende rollen. En die laten we te snel door elkaar heen lopen, met grote gevolgen. Zowel jij als je partner zit niet te wachten om bemoederd te worden, al hebben jullie daar beiden de meest goede intenties mee, het werkt uiteindelijk niet.

Een relatie bestaat uit twee individuen, die allebei een eigen leven hebben, daarnaast samen als partner hun leven delen en als er kinderen zijn, voor de kinderen vader en moeder zijn. Als we dit goed in ogenschouw houden, dan zal een relatie daar heel veel baat bij hebben.

Pak die volwassenrol

Het is zo makkelijk om voor iedereen dezelfde rol te hanteren, dat gaat vaak ook als vanzelf. Je doet niet alleen de was voor jezelf en de kinderen, dat geldt ook voor bijvoorbeeld koken. Maar omdat jullie partners van elkaar zijn, moet je naar elkaar uitspreken dat je blij bent dat de ander de was voor je doet en het niet als een normaal vaststaand feit gaan accepteren.

Je moet ook als partners tijd voor elkaar vrij maken, om “partnerdingen” samen te kunnen doen. Dan ben je ook echt weer de partner waar de ander voor gekozen heeft. Je moet als je kinderen hebt, de ander niet over de kam scheren van de kinderen.

Behandel elkaar als partners

Het gaat heel snel, je roept naar je kinderen dat ze iets op een bepaalde manier wel of niet moeten doen en voor je het weet. Spreek je dezelfde taal naar je partner. Daar opmerkzaam op zijn, anders is de relatie gedoemd te mislukken.

Jij zit niet te wachten op iemand die je de les gaat lezen en je partner idem dito. Hoe zou jij het vinden dat je van je partner te horen krijgt, denk er om he. Wel op tijd thuis voor het eten zijn. Het gebeurt, ga er maar eens op letten.

Of dat je tegen de kinderen zegt, niet eten op je kamer en je partner zie je naar zijn kamer lopen met iets in zijn handen en je zegt. Wat hebben we nou afgesproken! Kijk dat jullie allebei voor de kinderen dan het goede voorbeeld moeten geven, dat klopt. Het gaat om de manier waarop je het naar elkaar bespreekbaar maakt.

Spreek taal vanuit het hart

De taal die partners naar elkaar spreken, is toch weer een andere taal die je naar de kinderen uitspreekt. We moeten hier veel bewuster van worden, want veel relaties gaan hierdoor de mist in. Dagelijks krijgen mediums en paragnosten van Paragnostenchat cliënten aan de telefoon, die hun relatie zien stuklopen, omdat ze naar elkaar toe niet meer de juiste rol vervullen.

Ze zijn zich daar dan nog helemaal niet van bewust. Als je als medium aangeeft waar het misgaat, zien ze het ineens en hopelijk kunnen ze het tij dan nog keren. Het traditionele gezin. Laat het er zijn, echter wel op de juiste manier.


Datum: 17-12-'23

Terug naar overzicht