Hoe lang blijf jij je nog verstoppen?

Hoe lang blijf je je nog verstoppen. Het maakt je allemaal ook niet zoveel meer uit, hoe je er uit ziet, voor wie zou ik al die moeite doen. Je hebt nu alles wel weer op orde, een ander huis, je bent er gelukkig mee, maar het straalt niet. Je hebt een baan, financieel zou het beter kunnen, maar het lukt je en ja een nieuwe partner. Het zal wel weer iemand zijn die me belazert, ik hoef aan de ene kant niet meer zo nodig.

Ze verstopt zich zonder het te weten

Ze verstopt zich, ze is bang, ze is zo bang geworden voor de liefde, dat ze de liefde van een ander niet meer durft toe te laten, maar ook de liefde voor zichzelf op een heel laag pitje heeft staan. Er ontbreek duidelijk iets in haar leven en dat is niet een partner. Dat is houden van zichzelf.

Niet geleerd van zichzelf te houden

Dat houden van zichzelf heeft ze nog nooit gedaan. Ze heeft altijd voor anderen klaar gestaan. In haar jeugd altijd voor zichzelf moeten vechten en ja, ze was blij toen ze al vroeg het huis uit kon en haar toenmalige vriendje tegen het lijf liep. Nergens op gelet, snel gaan samenwonen, ze had eindelijk het gevoel iemand te zijn.

Je kiest te snel als je niet van jezelf houdt

Maar al snel bleek dat hij het niet zo nauw nam, de trouw, ze is nog wel een paar jaar gebleven, omdat ze geen uitweg zag, maar ze hield het niet vol, ze werd ziek en hij liet haar toen bungelen. Op een gegeven moment was de maat vol en kwam ze voor zichzelf op en toen zei hij, zie je wel, je moet me niet, de schuld bij haar neerleggend. Ze was er compleet confuus van altijd voor hem klaargestaan. Het leek wel of de rollen waren omgedraaid.

Verkeerde partners omdat je je verstopt

Voor haar hoeft het niet meer zo, maar ja, gelukkig is ze ook niet, wel tevreden.  Wel rust gevonden en trots op wat ze heeft bereikt. Ze mijdt mensen, gaat niet uit, heeft veel favoriete series op TV, maar ze komen haar neus inmiddels wel uit. Zal ze het wagen een sprong in het diepe, een keer uitgaan, een vrijgezellen reis gaan maken.

Ze chat regelmatig met een medium van Paragnostenchat

Nee, ze durft niet, is nog een stap te ver. Maar toch, zo wil ze ook niet verder, ze heeft regelmatig een gesprek met een medium op Paragnostenchat, gewoon voor de gezelligheid, het medium begrijpt haar. Af en toe krijgt ze van het medium ook wel een beetje op haar donder, ze voelt dat wel en onbewust zet haar dat ook wel in gang. Ook is ze op een gegeven moment zelfs blij met de schop, die ze krijgt.

Ze begint beter voor zichzelf te zorgen

Ze begint beter voor zichzelf te zorgen, het valt de buitenwereld op, dat doet haar goed en smaakt naar meer. Lef en durf begint ze te krijgen, de complimenten van haar werk collega's neemt ze graag ter harte.

Zo neemt ze het besluit besluit toch een keer alleen op vakantie te gaan. Wat een avontuur, maar wat een spanning, waar is ze aan begonnen. Kan ze dit wel in haar eentje. In plaats van te genieten van de voorpret, heeft ze slapeloze nachten over alles wat er niet zou kunnen gebeuren. Maar ze zet door en heeft de vakantie van haar leven.

Zelf stappen zetten geeft zelfvertrouwen

Deze stap heeft haar zoveel zelfvertrouwen gegeven, ze verstopt zich niet langer meer. Ze weet nu dat ze de hele wereld aankan, dus ook een partner. En laat ze die tegenkomen, een man waar ze anders nooit op gevallen zou zijn, het is niet echt haar type, maar ze hebben plezier, ze voelt zich een prinses bij hem, hij geeft haar respect. Dit is wat ze nodig had, de tijd van verstoppen is voorbij.

Hoe lang blijf je je nog verstoppen

Ze chat nog een keer met haar favoriete medium op Paragnostenchat om haar te bedanken voor haar onverlaten steun, de keren dat ze er weer even helemaal doorheen zat. De zin van het leven niet kon voelen. De gesprekken hebben haar zelfvertrouwen gegeven, lef en durf om door de angst heen te gaan. Ze is weer terug en in een veel betere versie van zichzelf dan ooit tevoren. Hoe lang blijf je je nog verstoppen, is voor haar niet meer aan de orde.


Datum: 27-12-'23

Terug naar overzicht