Ik wil zo graag het waarom begrijpen

Ik wil zo graag het waarom begrijpen. Willen begrijpen waarom dingen in je leven lopen, zoals ze lopen om het te willen begrijpen en dat zijn vaak alleen de dingen die niet goed lopen, is onbegonnen werk. Het enige wat het oplevert is heel veel gepieker en geen antwoorden.

Waarom vragen beantwoorden is een lange weg naar inzichten

Willen begrijpen waarom iets gebeurt en dan vervolgens aan het analyseren slaan, boeken gaan lezen, googlen op internet, wie doet het niet! Het zijn allemaal wegen die we nodig hebben voor maar één doel, onszelf beter leren begrijpen en kennen.

In het begin ervaren we waarom vragen als zeer pijnlijk

Maar op het moment dat je er mee begint, zie je dat niet als de reden. De reden is dat je je verlaten voelt, niet begrepen door anderen. Je zoekt de schuldvraag niet bij jezelf, maar bij de ander. Hoe kan het dat mij dit overkomt. Wat is er mis met de ander, want met mij is niets mis. Zit die misschien in een midlife. Is die narcistisch.

We gaan labels plakken op anderen

Je herkent dan ineens heel veel en ja dan moet het ook wel zo zijn. Zie je wel, dat het niet aan mij heeft gelegen. Zie je wel dat ik een narcistische man had. Gelukkig denk je dan en je kunt achterover hangen. Dan heb je vrede met de situatie. Dan weet je dat het niet aan jou ligt.

Zie je wel het ligt niet aan mij

Voor even heb je vrede, want in jou worstel je nog steeds met heel veel vragen en emoties. Want al zou die ander narcistisch zijn, al zou die in een midlife zitten, er overtuigd van zijn, ben je niet. Hier is een reden voor. Ik wil zo graag het waarom begrijpen.

Een waarom vraag is er niet zonder reden

De reden is dat het universum jou nog steeds iets duidelijk wilt maken. Stop met zoeken naar de schuldvraag, stop met het kijken naar de ander. Begin met kijken naar jezelf en start met de reis naar binnen.

Zoek het antwoord niet buiten jezelf om op waarom

De reis naar binnen kent en stelt geen vragen. Wijst niet met een vinger naar anderen. Ja, er zijn wel anderen die er voor hebben gezorgd dat je nu staat waar jij nu staat. Maar je gaat er achter komen dat niemand hier de schuld voor heeft. Dat je niemand kunt aanwijzen om de schuld bij neer te leggen. Ook niet bij jezelf.

Wat is er dan aan de hand, waarom heb ik niet het leven dat ik zie bij anderen, waar alles van een leien dakje gaat. Ik moet dat toch weten, kennis is macht. Nee hoor, bij de reis naar binnen hoef je alleen maar te zijn en juist te stoppen met nadenken, piekeren, analyseren en zoeken naar antwoorden, totdat je een ons weegt.

Alle antwoorden op waarom weten we diep van binnen

Alles waar je nu naar op zoek bent, buiten jezelf om, zit al in je. Dat moet je gaan begrijpen, dan begrijp je waarom dingen gebeuren, zoals ze gebeuren. Het gebeurt, omdat je niet verbonden bent met je eigen hart en ziel. Het komt, omdat je jezelf tot op heden aan alle kanten hebt afgewezen. Het komt, omdat je jezelf nog helemaal niet ziet staan, laat staan super belangrijk te vinden.

Al het negatieve in ons leven, ontstaat niet zomaar. Daar is een reden voor en die vind je niet door het te willen begrijpen. Die vind je als antwoord als je naar je eigen gevoel gaat luisteren. Jouw gevoel weerspiegelt exact waar jij je goed bij voelt, waar jij blij van wordt. Jouw gevoel weet precies wie wel en niet te vertrouwen is. Ik wil zo graag het waarom begrijpen.

Jezelf vinden en zijn

Jouw gevoel is uniek en alleen voor jou zelf. Niemand kan weten wat jij voelt, en staat dus ook nergens beschreven. Het is jouw Krachtbron! Die alleen jij begrijpt. Als je gaat leven vanuit je eigen Krachtbron, kan het zijn dat anderen jou niet meer begrijpen. Prima, jij bent zover jouw leven in de juiste vorm te gieten en is dat niet de essentie van het leven.

Ga op zoek, ja op zoek naar jouw Krachtbron, samen met een spirituele meester van paragnostenchat. Laat een paragnost of een medium jou vertellen hoe je die vindt, die kunnen het je vertellen, die hebben namelijk hun eigen Krachtbron al gevonden. Die weten de weg. Als je die weg bewandelt, begrijp jij ineens heel goed waarom het gebeurt.


Datum: 15-10-'23

Terug naar overzicht