In het middelpunt van de belangstelling staan

In het middelpunt van de belangstelling staan. De uitdrukking in het middelpunt van de belangstelling staan, kent een negatieve klank. De persoon die in het middelpunt staat, zet zich op een verkeerde manier in de belangstelling en anderen irriteren zich er aan. Dat is het beeld er bij. Het is een gevoel wat hierbij komt kijken. De grootste tegenstanders van iemand die in het middelpunt staat, zijn diegenen die het zelf nooit zullen doen. Die hebben er een broodje aan dood. En vragen zich af, wat heeft het voor zin, waarom moet jij zo nodig jezelf laten zien.

Is in de belangstelling staan negatief

Nou, omdat er niet zoveel mis is met jezelf te laten zien, het is alleen de manier waarop je jezelf laat zien. Te weinig is niet goed, heeft de persoon zelf last ook van. Te veel is niet goed, heeft de persoon misschien zelf geen last van, anderen wel en dat kan er voor zorgen dat diegene die te veel in het middelpunt staat, wordt afgebrand. Weg middelpunt.

Voor diegenen die een hekel hebben aan in de belangstelling staan, is er zo wie zo geen middelpunt. Die zitten onder het middelpunt. Maar de enige plek om een leven te hebben wat fijn en plezierig is, waar geluk de boventoon voert, is het middelpunt.

Is het middelpunt niet precies de juiste plek

Het middelpunt, daarbij en omheen bewegen is precies goed. Niet te weinig, niet te veel, je staat precies goed in de belangstelling. Daar voelt ieder mens zich het lekkerst bij. Nu verdwijnt de negatieve klank als sneeuw voor de zon, want dan betekent het in het middelpunt van de belangstelling staan, helemaal niet iets negatiefs.

Maar roept er dan een, ik wil helemaal niet in het middelpunt van de belangstelling staan. Prima, niets hoeft en je bepaalt het zelf. Dat zal wel betekenen dat jouw leven jou onvoldoende zal bevredigen en je tegen jezelf aan het vechten bent. Let maar op, dat ga je een keer voelen.

Wat als je niet op het middelpunt wilt staan

Dat blijf je net zo lang doen en zul je zoveel tegenkrachten ervaren, dat je op een gegeven moment gedwongen wordt toch richting dat middelpunt van de belangstelling te moeten gaan. Niemand ontkomt er aan.

Dat middelpunt ben je namelijk zelf. Ben jij niet het middelpunt van je eigen leven, zie je dat niet in, ben je je daar niet van bewust, ervaar je net zo lang strijd in het leven totdat jij die opgeeft. Dan zit je onder in een vieze muffe put. Zonder ramen, zonder licht. Daar zit jij moederziel alleen, met maar een uitweg.

Zie jezelf als het middelpunt

Jezelf durven te gaan zien als het middelpunt, dan ga jij bepalen wat goed voor jezelf is. Dan laat je je niet meer injecteren door anderen, die gal in je spuiten en jij door verkrampt. En dat de reden is geweest, waardoor jij wars was om in het middelpunt te vertoeven.

Laat je angsten los om in de belangstelling te staan

Allemaal angsten in je, waar je niet tegenop kon, die er voor zorgden dat je jezelf zelfs afkeerde van je eigen prachtige middelpunt. Jij die de liefde voor zichzelf afwees, die niet begreep wat echte liefde is, en haar eigen middelpunt niet inneemt. Maar nu begin je er mee, het mag, je ziet het in.

Voelt goed op het middelpunt van de belangstelling te staan

Eenmaal zover dat je voorzichtig in het middelpunt van de belangstelling durft te gaan staan, je kan niet anders meer, voelt het steeds meer en meer aangenamer. Je hebt niet geweten dat het zo fijn zou gaan voelen en zijn.

Jij bent nu jezelf, je bent en je kunt zijn. Niets of niemand die jou nog van jouw eigen middelpunt in de belangstelling kan afhalen. Nu ben je precies goed en waar jij moet zijn.


Datum: 18-10-'23

Terug naar overzicht