Maanfasen

Er zijn 8 maanfasen: de nieuwe maan, wassende maansikkel, eerste kwartier, wassende maan, volle maan, afnemende maan, laatste kwartier en afnemende maan.

1. De nieuwe maan
Dit is het begin, de maan is nog niet zichtbaar, het is donker, en het symboliseert de geboorte. Word ook vaak het zaadje genoemd om te planten. Veel mensen zetten hun intenties uit bij nieuwe maan, omdat dit een goede tijd ervoor is. Je kunt nieuwe projecten beginnen, of je doelen opschrijven die je wilt bereiken. Je kunt dit opschrijven, of in meditatie uitzenden het Universum in.

2. Wassende maansikkel
Na de nieuwe maan, zie je een kleine maansikkel rechts verschijnen. De energie neemt toe, het zaadje groeit en komt op. Neem deze energie in je op, en focus je op zaken die je wilt laten groeien in je leven. Of waar jij je aan wilt wijden. Je mag je missie doorzetten, en niemand kan je tegenhouden. Voel je positief, en teken nieuwe contracten.

3. Eerste kwartier
De maan is op de helft. Het plantje groeit verder, er verschijnen takjes en bladeren. Blijf je op je doelen focussen, en als je angst voelt opkomen, zet dan toch door. Twijfel is menselijk, en hoort erbij. Moeilijkheden horen erbij, het leven is altijd ups en downs in het leven van dualiteit. Toch hoef je niet op te geven als je tegenwerking voelt. Het leerproces is om open te staan om te ontvangen.

4. Wassende maan
Er komen bloemen uit de bladeren. De bloem zal zich binnenkort gaan openen. Er is potentie om je doelen te bereiken, maar je hoeft geen projecten meer af te werken. Je bent er bijna.

5. Volle maan
De zon en maan staan tegenover elkaar op Aarde, de maan is helemaal vol. De bloem gaat open. Sommige mensen zijn erg emotioneel tijdens de volle maan, omdat ze moeite hebben de mannelijke- en vrouwelijke energieën te integreren in zichzelf. Deze periode symboliseert vruchtbaarheid, transformatie, overvloed en voltooiing. Straks gaat de maan weer afnemen, waardoor het verstandig is afscheid te nemen van alles wat je niet langer dient. Emoties, relaties die niet werken, banen, negatieve gedachten enz.

Het is de perfecte tijd om aan jezelf te werken en je intuïtieve gaven te versterken. Focus je op zelfontwikkeling, heel jezelf van binnenuit. Staar naar de volle maan, en neem haar energie volledig in je op. Leg je kristallen en edelstenen in het maanlicht om op te laden. Zuiver jezelf van alles wat je niet meer vast wilt houden. Je kunt heldere inzichten verkrijgen over hoe je verder kunt groeien.

6. Afnemende maan
Bij afnemende maan wordt hij steeds kleiner, de linkerhelft is nog te zien. De bloemen dragen vruchten. Je voelt je dankbaar omdat je harde werk zijn vruchten heeft afgeworpen. Daarom wil je delen met anderen; kennis en liefde overdragen.

7. Laatste kwartier
De maan neemt af en zit op de helft, om een nieuwe maan te worden. De vruchten worden geoogst, het proces van groei begint opnieuw. Het is nu tijd om te rusten. Je weet dat je alles kunt bereiken en analyseert je bereikte doelen. Introspectie. Keer naar binnen om in alle rust te herstellen. Afsluiten van het oude, en verantwoordelijkheid nemen voor een nieuw begin.

8. Afnemende maan
De maan is een kleine sikkel, nu aan de linkerkant. De plant gaat dood en zijn zaadjes komen op de Aarde, om een nieuwe cyclus te voltooien. Jouw energie leeft voort in deze zaadjes. Je mag nu volledig loslaten. Geef je over aan het Universum. Vernieuwing. Je weet dat er nog veel moois op je te wachten staat. De cyclus begint opnieuw.

© Arlette

www.crystalwebshop.nl
 
Datum: 28-09-'18

Terug naar overzicht