Jezelf speciaal vinden

Jezelf speciaal vinden? Het is een statement, ieder mens is uniek en bijzonder. We gebruiken de zin te pas en te onpas. Er echt bewust van zijn en zo ook elk mens zien, echt niet. We zien vaak met ons ego en die ziet in een ander een bedreiging en neemt daarom afstand, of laat afgunst zien. Als we met ons hart zouden kijken, dan kijken we wel op de juiste manier naar anderen. Het blijft een heel lastig thema. Zeker nu we allemaal best wel op zoek zijn naar onszelf. En zolang we zoeken, we toch een soort van masker ophebben.

We leren met een masker op ons leven te leven

Dat masker geeft je een bepaalde bescherming in de harde wereld waarin we leven. Maar is de wereld echt zo hard. Moet je je ergens tegen beschermen? Nee hoor, we doen het wel. We zijn bang om onze kwetsbaarheid te tonen. Weet je zo lang als je daar bang voor bent, draag je een masker, kun je jezelf nog zo speciaal vinden, niemand die het ziet.

Ja, je kunt het maskeren met opvallende kleding, jezelf als een influencer zien. Is het niet oprecht, val je door de mand. Wat maakt jou zo speciaal? Wie jij bent als mens, zonder omhulsel, zonder iets, zonder spullen of kleding, zeg maar de naakte waarheid. Oh nee, dat durf ik niet, ik wil niet naakt zijn. Dat hoeft ook niet om jezelf speciaal te vinden.

Wat is eigenlijk jezelf speciaal vinden nou echt

Jezelf uniek vinden en speciaal ligt op een heel ander vlak. Allereerst betekent het balans hebben. Hart en hoofd werken samen, je bent je bewust van je emoties. E weet hoe je deze het beste kunt inzetten en gebruiken. Je schiet nergens van in de stress. Boos zijn is voor watjes, nou ja, je wordt wel een boos, dan heeft iemand je iets wijsgemaakt en voorgelogen. In alle andere situaties weet je dat boos worden heel zinloos is.

Je weet dat je dan eigenlijk de macht over iemand ander wilt hebben en je ego dat bepaalt. Dat stadium ben je allang voorbij. Het komt ook bijna niet meer voor dat je een ander wilt bezitten. Je hebt geproefd van de vrijheid, en die laat je niet meer gaan. Zoals jij zelf nu leeft, gun je iedereen. Je begrijpt nu heel goed dat vrijheid te maken heeft met een lege geest.

Je zorgen maken doe je ook allang niet meer. Daar heb je van gezien dat je er niets mee opschiet. Het je alleen maar naar beneden haalt. Wat je wel verder helpt, is jezelf op de juiste manier speciaal vinden. Op de ene of andere manier reageert de buitenwereld anders op je als jij jezelf speciaal vindt.

Je kent jezelf en je bent jezelf

Wat houdt dat nou in. Dat je laat zien wat jij in je mars hebt. Dat je weet van jezelf dat je iets te brengen hebt. En datgene waar je goed in bent, geeft jou energie en dan gaat eigenlijk alles vanzelf. Je hebt de zorgen over het geld aan de kant gezet en je bent gaan doen waar je hart ligt. Dat maakt jou speciaal.

Wat het effect voor jezelf is, dat elke dag je opstaat met een glimlach. Of anderen die zien, maakt je niet uit. Of anderen rekening met je houden, sta je niet bij stil. Jij laat je specialiteiten zien. Anderen voelen jouw blijheid, ze zien je stralen. Ze hebben door dat je heel makkelijk in het leven staat. De een gunt het je, de ander niet.

Jezelf speciaal vinden gun je een ander ook

Diegene die het je gunt die blijven ook in je nabijheid. Diegenen die het je niet gunnen, verdwijnen als vanzelf. Een schifting waar jij zelf niets voor hoeft te doen. Ze doen het allemaal zelf. Het heeft wel even geduurd voordat je zover was. Je was vroeger overal bang voor, je wilde het liefst geen verandering. Nu maal je daar niet meer om, het zijn uitdagingen voor je geworden. En dat door een keer een gesprek te hebben met een medium van Paragnostenchat. Je had niet gedacht dat het zo waardevol zou zijn. 


Datum: 19-10-'23

Terug naar overzicht