Numerologie

Numerologie

Het Zielsgetal

Het zielsgetal symboliseert je ware persoonlijkheid. Je essentie. De lessen ook die de ziel mag leren. Bij je zielsgetal tel je alleen alle klinkers van je naam bij elkaar op.

Waarde: Letters:

1            A   J S
2            B   T
3            C   L U
4            D   M
5            E   N W
6            F   O X
7            G   P Y/IJ
8            H   Q Z
9            I     R
11          K
22          V

Bijvoorbeeld: Kim de Vries is:

KIM DE VRIES
9       5      95 = 9 + 5 + 9 + 5 = 28 = 10 = 1

Het zielsgetal is 1. Kom je uit op een 11, 22 of 33, dan tel je die niet bij elkaar op.

Hieronder in het kort de zielsgetallen 1 tot en met 33.

Zielsgetal 1
Je bent een sterk onafhankelijk persoon. Het is de mannelijke energie die overheerst. Je bent de leider, krachtig en sterk. Je kunt knopen doorhakken. Je bent zeer intelligent en inspirerend. De 1 heeft graag het gevoel de touwtjes in handen te hebben. Je bent eerlijk en loyaal.

Het negatieve van de 1 kan zijn dat mensen je snel arrogant vinden, of afstandelijk, soms zelfs ietwat egoïstisch en ongeduldig.

Zielsgetal 2
De vrouwelijke energie overheerst. Je werkt graag met anderen samen. Je bent een twijfelaar. Je bent liefdevol, en mensen voelen zich aangetrokken tot je. Maar je moet wel oppassen dat je mensen niet teveel over je grenzen laat gaan. Altijd zorgen voor anderen kan zijn tol gaan eisen. Je bent intuïtief sterk, maar durft er niet altijd op te vertrouwen.

Je bent snel gekwetst, temeer omdat je altijd voor anderen klaarstaat en soms verwacht hetzelfde terug te ontvangen. Je kunt goed bemiddelen. En je hebt een hekel aan mensen die hun beloftes niet nakomen. Je houdt van kunst, muziek en films.

De negatieve kanten van de 2 is dat zij last kan hebben van overgevoeligheid, stemmingswisselingen en depressie.

Zielsgetal 3
Je bent krachtig en communicatief vaardig. De 3 is zeer artistiek. Je houdt van muziek en kunst. Je bent heel erg creatief. Je houdt van aandacht, en staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Je hebt veel vrienden.

Je bent altijd in je hoofd bezig met nieuwe ideeën, en bezig met de toekomst, helaas kun je je ideeën niet altijd waarmaken, omdat je te snel afgeleid bent. Je bent ontzettend grappig, en mensen houden van je.

De 3 kan wel eens last hebben van concentratieproblemen, nervositeit (teveel praten), en oppervlakkigheid.

Zielsgetal 4
Je kijkt de kat uit de boom, en bent heel stabiel, en beschikt over veel wilskracht. Mensen kunnen echt op je bouwen. Je werkt hard en houdt je aan de regels. Je bent eerlijk. Je houdt van routine, en bent heel erg trouw. Soms heb je wat moeite je emoties te uiten.

Toch kun je goed met onverwachte veranderingen omgaan, je bouwt geduldig verder aan je toekomst, en laat je niet afleiden. Je bent trouw aan je vrienden, al vinden ze je soms iets te bot.

De 4 moet leren te ontspannen, de boog kan niet altijd gespannen staan. Hij kan koppig zijn, vastgeroest en bezitterig.

Zielsgetal 5
Je houdt enorm veel van reizen. Je bent warm en sociaal, mensen komen vanzelf naar je toe. De 5 houdt van vrijheid, en kan soms wel eens in de problemen komen door onverantwoordelijk gedrag.

Je bent creatief, artistiek, en impulsief. En je kunt je elke dag in een nieuw avontuur storten. Je kunt je makkelijk aanpassen en je voelt anderen intuïtief aan.

De 5 houdt niet van routine, en heeft soms moeite dingen af te maken. Tevens kunnen ze wat ongeduldig zijn.

Zielsgetal 6
De 6 is heel erg verzorgend richting anderen. Familie en gezin is het aller belangrijkste. Soms is het net alsof mensen met problemen je altijd weten te vinden. Je voelt je snel verantwoordelijk voor anderen. Soms heb je het gevoel dat je minder terug krijgt; dan je geeft.

Je werkt het liefst met mensen samen, of in een team, dan zelfstandig. Je bent heel erg trouw in relaties. Je wilt anderen dienen, en bent heel erg gul, je zou je laatste boterham nog weggeven.

De 6 moet oppassen voor overgevoeligheid, en anderen niet over hun grenzen te laten gaan.

Zielsgetal 7
Je bent een denker. Je hebt overal verstand van, en het liefst duik je met je neus in de boeken, om nog meer kennis op te doen, en jezelf bij te scholen. Je houdt van rust en alleen zijn. Je mag leren je verstand los te laten, en meer je hart te volgen.

In vriendschappen ben je zeer selectief. Je hebt moeite je aan te passen aan nieuwe situaties. Je mag leren je emoties te uiten. Ondanks dat de 7 heel erg spiritueel kan zijn, mogen ze leren theorie om te zetten in de praktijk.

De 7 kan depressief raken, eenzaam zijn en angstig.

Zielsgetal 8
Je bent een echte leider. Zeer creatief en vol zelfvertrouwen. Je ziet problemen als uitdagingen, en gaat ze maar wat graag aan. Toch heb je moeite om om hulp te vragen, delegeren hoort ook bij goed leiderschap.

Anderen zie je als gevoelloos, maar jij hebt geen behoefte om je emoties te uiten. Je bent eerlijk, betrouwbaar, en een harde werker. Je kunt overal een succes van maken. Soms ben je wat koppig, en je kunt materialistisch en dominant zijn.

Zielsgetal 9
Je bent zachtaardig, je houdt van mensen en van dieren. Vaak voel je telepathisch aan wat anderen denken. Mensen voelen zich aangetrokken tot je. Je bent een gever, je geeft aan familie, vrienden, en zelfs aan onbekenden.

Je bent intuïtief heel sterk, en bent bereid je eigen energie en geluk op te offeren voor anderen. Je zet je graag in voor non profit organisaties, en voor de zwakkeren, mensen rechten of voor dieren en behoud van de natuur. De uitdaging van de 9 is, ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’, en je thuis basis.

Je bent een creatief persoon, en als je te weinig tijd hebt om jezelf te uiten, kun je ongelukkig worden. Je wilt je kennis delen met de wereld, en je liefde overdragen.

De negatieve eigenschappen van een 9 zijn: klagen, excuses maken en afzondering.

Zielsgetal 11
Je hebt een hele sterke intuïtie. Je bent heel erg gevoelig, en leeft erg met mens en dier mee. Je hebt veel idealistische dromen. Je verdiept je graag in het spirituele en hebt zelf ook één of meerdere gaven.

Je hebt ontzettend veel meegemaakt in je leven, en wil daarom het leven van anderen graag mooier, en beter maken. Dit voelt als jouw roeping. Soms kun je in gedachten teveel wegzweven, en mag je je beter leren aarden, verankeren in het hier en nu.

De 11 kan zich minderwaardig voelen, rusteloos, nerveus, en afwezig zijn.

Zielsgetal 22
De 22 is de Meester Bouwer. Je kunt goed de leiding nemen, orde scheppen in de chaos. Je hebt enorm veel energie, en houdt van harmonie. Soms kun je je verliezen in details. Je bent diplomatiek en mensen komen naar je toe voor hulp. Het liefst zet je je in voor de mensheid.

Je bent spiritueel, maar ook stevig geaard, je laat je niet snel uit het veld slaan. Je bent creatief, en kunt negatieve energie transformeren naar positieve.

De 22 kan betweterig zijn, dominant en arrogant.

Zielsgetal 33
Je bent iemand die altijd voor anderen zorgt. Je bent een goede therapeut, omdat je zelf ook erg gevoelig bent, en veel hebt meegemaakt in je leven. Je beschikt over ontzettend veel kracht, en anderen snappen vaak niet waar je die vandaan haalt. Het is alsof je gedragen wordt door onzichtbare krachten.

Je kunt niks anders dan de Roep van je Ziel volgen. En de 33 wordt niet voor niets de Meester Leraar genoemd. Je wilt je kennis overdragen en inspireert anderen. Je kunt niet tegen onrechtvaardigheid.

De 33 moet vooral leren goed voor zichzelf te zorgen. Omdat je de hele wereld wilt redden, mag je leren bij jezelf te beginnen.

Negatieve eigenschappen zijn rusteloosheid, bemoeizucht en bezitsdrang.

© Arlette

© www.crystalwebshop.nl
 
Datum: 03-10-'18

Terug naar overzicht