Oppeppers!

Oppeppers! We kunnen allemaal wel eens een oppeppertje gebruiken. Zeker nu de ‘donkere’ wintermaanden weer voor de deur staan hebben we toch wat meer last van neerslachtigheid en van depressies. Of je het nu bewust weet of niet, de warme zon, de lange dagen dat de zon schijnt helpt ons heel erg bij hoe we ons voelen.

Door middel van dit blog, wil ik jullie allemaal een aantal oppeppers meegeven om te onthouden en eraan terug te denken als je je even niet lekker in je vel voelt. Natuurlijk is het ook mogelijk dat ik je een oppepper geef wat je op dat moment nodig hebt. Dan kun je natuurlijk altijd een reading van me krijgen of van 1 van mijn collega’s. Ik zal proberen zoveel mogelijk variatie aan oppeppers hieronder geven dat voor iedereen wel één of meerdere die op dit moment van toepassing zijn.

Vraag je niet af wat een ander over je denkt

Vaak hebben we altijd moeite met wat andere van ons denken, maar het gaat er juist om wat en hoe je over jezelf denkt en vindt. Waarom mensen vaak andere willen veranderen is voor mij een heel groot vraagteken. Alhoewel ik me daar zelf misschien ook onbewust schuldig aan heb gemaakt probeer ik altijd dit in mijn achterhoofd te houden. Het is vooral belangrijk binnen een liefdesrelatie, want als je jezelf mag en kunt zijn weet je dat het ware liefde is. Als je van jezelf, jezelf mag zijn, kun je ook een ander laten zijn wie hij of zij daadwerkelijk is.

Leer samen en groei samen in een liefdesrelatie

Natuurlijk kun je dan tot de conclusie komen dat jullie elkaar niets meer kunnen leren op dit moment en dat de wegen misschien moeten scheiden, maar dat wil niet zeggen dat dit erg is. Soms is het juist goed elkaar het geluk te gunnen bij en met anderen. Ook komt het veelvuldig voor dat we bang zijn iets verkeerds te doen dus bang om fouten te maken, maar vraag jezelf eens waarom? Waarom zou dit erg zijn. We zijn allemaal maar mensen, hebben allemaal zo goed als een eigen mening. Erken je fouten en leer ervan. Het is beter om dingen te doen en erachter komen dat het fout is. Dan niets te doen en niet van je fouten te kunnen leren.

Blijf niet hangen in het verleden

We blijven ook heel vaak hangen bij die dingen uit ons verleden. Ik heb nieuws voor je wat je al wist alleen je moet het misschien een paar keer tegen jezelf herhalen. Het verleden is wat het was, je kunt het niet meer veranderen. Wat je wel kunt doen is er op een positieve en goede manier op terug kijken. Het heeft je namelijk dingen geleerd, die je niet meer zal doen en of toelaten! Ook is het heel makkelijk om te wijzen naar een andere, hij of zij is het schuld maar draai ook dit eens om. Leg de schuld niet bij een ander, wees eerlijk ten opzichte van jezelf.

Kijk goed wie er nou echt schuldig is

Wees bereid om de pijn en het eventuele verlies van iets of iemand te voelen, zodat ook jij verder kunt gaan en verder kunt groeien. Niets is wat het lijkt! Wij mensen kijken vaak naar hoe anderen zijn, wat anderen hebben en zijn daardoor jaloers en afgunstig naar elkaar toe. Waarom? Iedereen is anders, iedereen is uniek. Hoe wil jij graag zijn? Door de lessen die je leert gedurende het leven, kun je dingen anders gaan zien, gaan voelen en anders worden. Het mag!

Wees altijd liefdevol naar jezelf

Wees liefdevol naar jezelf, laat de liefde toe, gun anderen ook dat geluk en die liefde te voelen zoals jij dat voelt naar jezelf toe en bij jezelf. Dan zul je ook geen moeite meer hebben hoe anderen zijn en wat anderen hebben. Door je eigen denkwijze te veranderen wil het niet zeggen dat je nooit meer boos mag zijn natuurlijk mag je dat. Maar handel niet naar je boosheid, laat het los en laat het achter je! Je boosheid zal verdwijnen naarmate de tijd verstrijkt.

Onderdruk boosheid niet

Onderdruk je boosheid niet maar handel niet vanuit je boosheid! Als je ergens voor gaat dus of dit nu op werk gebied is, relatie of gewoon een project. Doe en begin er dan aan als je er echt 100% voor kunt en wilt gaan. Kies ten alle tijden voor kwaliteit en niet kwantiteit in wat voor een situatie of relatie dan ook. Zo zul je er ook profijt van krijgen op lange termijn. Word je er ook bewust van dat heel veel mensen geen nee durven te zeggen. Ook dit is belangrijk dat het veranderd wordt.

Durf ook nee te zeggen

Als je namelijk nee durft te zeggen als je ook nee bedoeld, kan je ja pas echt een ja zijn. Wat me ook heel erg opvalt is dat mensen te ver vooruitdenken/ kijken. Maar je kunt pas vooruitkijken als je de 1ste stap hebt gezet. Als je 1 stap hebt gezet is pas een nieuwe volgende stap te zien, het heeft dus ook totaal geen zin om al 5 tot 10 stappen vooruit te willen kijken. Dit zijn natuurlijk maar echt een zandkorreltje van de vele oppeppers. Maar ik hoop dat het je totale denkvermogen veranderd al is het maar een beetje. Oppeppers. Iedereen kan ze van tijd tot tijd nodig hebben.


Datum: 18-09-'23

Terug naar overzicht