Spirituele sleutels tot een beter time management

Spirituele sleutels tot een beter time management. De term time management kennen we allemaal wel, we moeten de ons beschikbare tijd op een dag zo goed mogelijk managen. Daar ga je dan, volle werkagenda, kinderen, partner, vrienden en dat moet jij allemaal gaan managen. Bij alleen het idee al, slaat de stoom soms uit je oren. En kijk je op je bureau naar alle knalgele, groene en oranje remind briefjes, als een soort van to do list, waar geen eind aan komt.

Je voornemen maar niet uitvoeren

Je neemt je elke avond weer voor wat je morgen als eerste zult gaan doen, de praktijk wijst altijd anders uit. Een kind dat niet wil, wat jij wilt, een partner die je doodleuk 's morgens vertelt dat hij geen tijd heeft de kinderen vanmiddag van school te halen en vertrekt. Het probleem bij jou neerleggend. Je verzucht, daar gaat je strakke planning van vandaag en wat je als eerst wilde gaan doen, schuif je aan de kant, er zijn nu weer andere prioriteiten.

Snel schrijf je een aantal zaken weer op, voordat je ze vergeet. Herkenbaar! Zo gaat het bij veel van ons allemaal en het enige wat je er mee bereikt. Is de hele dag achter jezelf aanhollen en er knap chagrijnig van worden. Je zou willen dat er meer uren in een dag zitten.

Je brult nog iets gemeens naar je partner die vertrekt, en dan stap je maar in de auto om de kinderen naar school te brengen. Dit kan anders en hoe, ga ik je vertellen. Er zijn namelijk spirituele sleutels tot een beter time management.

Het is niet de tijd die onvoldoende is

Uit onderzoek blijkt dat het niet het aantal uren zijn die we als mens heel goed kunnen gebruiken. Het blijkt dat we onze emoties niet op de juiste manier in de hand hebben. Waardoor ons time management elke dag onderuit gehaald wordt. Als we kijken naar het bovenstaande, welke emoties roept dit bij deze persoon wel niet allemaal te weeg? Onvrede, boosheid, irritatie, onderuit geschoffeld worden, niet meetellen, schuldgevoelens. Angst om er een paar op te noemen. Allemaal emoties die er voor zorgen dat we niets uit onze handen laten komen.

Het zijn onze emoties die we niet juist managen

Het is dus niet de tijd die we niet goed managen, het zijn onze emoties die we niet managen. En daar zit het tijdverlies. Kijk zelf maar als je opstaat en er gaat direct iets mis. Wat gebeurt er dan. Je bent uit je doen, alles gaat ineens een stuk langzamer, en er gebeurt nog iets. En weg is je uur waarin je van plan was een hoop werk te verzetten. Allemaal verspilt aan de bijbehorende emoties.

We raken in conflict met onszelf, waardoor we onzeker worden, angstig worden en de tijd voorbij laten gaan. Als we de emoties beter zouden reguleren, kan het zelfs zijn dat je tijd over hebt, voor jezelf!

Hoe manage je emoties

Hoe doe je dat? Mindset. Jouw mind herprogrammeren daar ligt de spirituele sleutel voor een beter time management. In plaats van chagrijnig te worden als iets tegenzit, er om lachen. Dat lachen is ook een emotie, maar een fijne en die zorgt er voor dat je het voorval heel snel vergeet. Als je partner je iets in de schoenen duwt, niet chagrijnig worden en zuchten, dat zorgt voor een negatieve mind.

Maak van een ander zijn probleem niet jouw probleem

Geef je partner aan dat het zijn probleem is en niet die van jou en je het bij hem laat liggen. Doe dit met een zelfbewuste en zelfverzekerde houding. Hiermee laat je hem zien en hoef je maar een keer te doen, ik ben er niet om jouw troubleshooter te zijn. Pak je verantwoordelijkheid. Los het ook niet op, maar zorg wel voor een plan B. Je zult zien dat je partner zelf met een oplossing komt. Zo niet, heb je plan B. Maar moet er in de avond een stevig woordje worden gesproken. Dit verlangt van jou een emotioneel volwassen houding en die noemen we ook wel de spirituele benadering.

Zo ga jij je tijd vele malen beter managen en met ondersteuning in de vorm van goede spirituele gesprekken met een medium of paragnost, gaat je dit zeker lukken. Je houdt dan tijd over voor jezelf! Bel gerust met een spiritueel hulpverlener van Paragnostenchat. Die helpt jou bij het managen van je emoties.
 


Datum: 28-09-'23

Terug naar overzicht