Tarot Kaart - De Dood XIII.

Tarot Kaart - De Dood XIII.  Daar is hij dan, de meest gevreesde kaart uit de tarot. Maar eigenlijk is De Dood kaart een hele mooie kaart. Het betekent het einde van een periode, en een nieuw begin. Het is een symbolische dood en afscheid nemen van je oude ik, en staat voor Transformatie.

Het skelet met zijn zwarte harnas symboliseert natuurlijk duidelijk de dood, in de Rider Waite tarot kaarten. Zijn paard is wit en symboliseert zuiverheid en wedergeboorte. Het skelet draagt een vlag met de beeltenis van een roos met vijf blaadjes, deze symboliseert schoonheid, onsterfelijkheid en zuiverheid. Het getal vijf is tevens het getal van verandering.

Er ligt een dode op de grond, en je ziet een bisschop, een vrouw en kind, die vragen om hun leven te sparen. Maar de dood maakt geen onderscheid, en spaart niemand.

Op de achtergrond zie je een bootje, die vaak in verband wordt gebracht met het bootje naar de onderwereld (Hades), van de dood naar het eeuwige leven. En aan de horizon zie je twee torens, die staan voor sterven en wedergeboorte. Zoals de nacht symbolisch verschijnt als de dood, en de volgende morgen de zon weer gaat schijnen (wedergeboorte).

Het cijfer 13 wordt vaak als een ongeluksgetal gezien. Het kan gereduceerd worden tot het getal 4. Maar het kan ook gesplitst worden in het cijfer 1 en 3. Het getal vier is een aardend getal, krachtig en betrouwbaar, de bouwer. Getal 1 de mannelijke energie en Oerbron, nummer 3 het kind, Creatie; wat voortkomt uit de mannelijke- en vrouwelijke energie.

Het getal 13 staat voor verandering, wedergeboorte, transformatie. Soms wordt het getal 13 als een geluksnummer gezien, zoals bijv. in de I Ching.

Algemeen:
De vorige kaart was De Gehangene, de man die op zijn kop hangt, om een pauze in te lassen, en het leven vanuit een ander perspectief te bekijken. De Dood kaart symboliseert een einde van een fase in je leven, het is tijd om een streep onder te het verleden zetten, en open te staan voor nieuwe mogelijkheden.

Het kan niet meer tegen gehouden worden, en dus is het van groot belang dat je de zuiveringen en veranderingen aan durft te gaan. Verwelkom deze vernieuwingen in je leven.

Carrière:
Afscheid van een baan of positie. Accepteer dat deze fase voorbij is, opdat er ruimte geschept kan worden voor een nieuw begin. Verzetten heeft totaal geen zin. Als de ene deur sluit, gaat een nieuwe open.

Liefde:
Het is niet echt een positieve kaart en staat meestal voor het einde van een relatie, afscheid nemen. Het is noodzakelijk om eerlijk te zijn met jezelf en je partner. Want deze kaart komt je duidelijk wakker schudden. Natuurlijk hangt het ook af van de omliggende kaarten. Maar over het algemeen is het geen goede kaart om te trekken. In het meest positieve geval kan het een transformatie in de relatie zelf symboliseren, maar dan moet er vanuit beide partijen hard aan gewerkt worden.

Kernwoorden:
- Einde en nieuw begin;
- Wedergeboorte;
- Verandering;
- Afscheid nemen;
- Scheiding;
- Depressie;
- Stagnatie;
- Oude overtuigingen loslaten;
- Nieuw begin;
- Transformatie;
- Zuivering;
- Geconfronteerd worden met de Waarheid;
- Onthechting;
- Overgang;

© Arlette

© www.crystalwebshop.nl
 
Datum: 27-12-'18

Terug naar overzicht