Waar moet je nou echt alleen maar naar luisteren

Waar moet je nou echt alleen maar naar luisteren. In een wereld waarin we heel veel horen, zien, er via allerlei communicatiemiddelen met elkaar wordt gepraat. Waar de meningen je om de oren vliegen en iedereen zijn eigen kijk op iets heeft. Kun je je zomaar helemaal compleet lost voelen. De draad kwijt, en niet meer weten wiens raad je nog op zou moeten volgen. Wie je nog zou kunnen vertrouwen. Het is gewoon te veel.

We kunnen helemaal onszelf kwijtraken door wat we allemaal over ons heen krijgen elke dag. Zeker als je niet heel stevig in je schoenen staat, misschien wel hooggevoelig bent. Dan word je overspoeld. Ik zie het als medium steeds meer voorkomen bij mensen. Ze hebben je raad nodig, die geef je, maar je voelt ze ook al direct er weer aan twijfelen.

Dat ze dat doen, het is zo logisch als wat. Want de enige naar wie je nou echt zou moeten luisteren, is naar jezelf. Maar we worden overladen en overstemd en horen dan vaak onze eigen innerlijke stem niet meer. Gelukkig geeft dan een medium of een paragnost uitkomst. Die oordelen niet, die vullen niet in, die voelen in op jou. Op je energie.

En aan de hand van dat invoelen en het opvangen van je energie, kan een goed medium een hele goede inschatting maken wat er aan de hand is, wat er speelt en waarom jij het zelf even niet meer weet. Je bent van je eigen pad geraakt. Je bent te veel gaan luisteren naar anderen. Je bent aan het laveren gegaan. Laveren betekent meegaan met de wind, dat kan goed zijn, maar niet altijd. Soms moet je het roer de andere kant omgooien, tegen de wind in en als je dat weer gaat doen, dan weet je waar je naar moet luisteren. Naar jouw gevoel.

Jouw gevoel is je kompas, jouw gevoel weet de juiste antwoorden. Natuurlijk kun je anderen om hun raad vragen. Vragen wat zij in dezelfde situatie zouden doen. En daar kun je iets uithalen. Maar zij zijn niet zij, elke mens heeft zijn eigen redenen om iets op een bepaalde manier te doen. Jouw redenen zijn altijd anders dan van een ander. Je kunt nooit handelen naar wat een ander jou vertelt. Je kunt alleen maar handelen naar je eigen gevoel.

Jouw gevoel vertelt je jouw waarheid, geeft aan wat het beste is om te doen. Als je het negeert, gaat je leven bergafwaarts. Je zult merken dat de dingen dan in een stroomversnelling je naar beneden halen. Je laat jezelf in de steek. Dan laat je jezelf vallen. Alle tegenslag in ons leven, behalve in onze kindertijd, veroorzaken we toch echt wel zelf. Dat zie je niet als je er middenin zit, dat zie je vaak pas achteraf.

Dan zeg je, had ik maar naar mijn eigen gevoel geluisterd. Niet alleen jij, iedereen komt daar op een gegeven moment achter, dat de enige graadmeter die jou kan vertellen wat goed voor jou is, je eigen gevoel is. En al ga je een keer de mist in, al word je een keer afgewezen. Nou en. Je leert er van, wordt er sterker door. Je voelt het dan misschien niet direct. Ook dan zie je het achteraf en zeg je, als ik dat niet had gedaan, had ik dat ook nooit gedurfd. Wat ben ik blij dat ik naar mijzelf heb geluisterd.

Leun niet op een ander, ga niet af op de mening van een ander. Als je twijfelt, niets doen, dan heeft het juiste gevoel zich nog niet aan je getoond. Jouw manier, op jouw tijd. Pas als je het zeker weet en je gevoel het aangeeft, dan is het goed. Dan is het altijd goed, dat is het mooie van hoe wij als mens in elkaar steken. We weten eigenlijk zelf alle antwoorden, maar negeren ons gevoel. Daarom raken we weg bij onze eigen oplossingen die binnen handbereik liggen.

Laat je begeleiden door een topmedium of topparagnost van Paragnostenchat. Zij helpen en leren je weer bij je eigen gevoel te komen, net dat zetje in de rug wat je nodig hebt.

Medium Claire
 
Datum: 14-11-'19

Terug naar overzicht