Wees gewoon authentiek

Wees gewoon authentiek. Wat zou het een compleet ander beeld geven, als iedereen authentiek zou zijn. Precies zou zijn, zoals die zelf denkt en doet wat die zelf ook echt zou willen doen en willen zeggen. Ik merk dat we steeds meer en meer onszelf aan het verstoppen zijn en onze authenticiteit aan het verloochenen zijn. Ik zie het, als medium terug op alle social media, ik zie het terug in de gesprekken op de spirituele hulplijn Paragnostenchat, ik zie het terug in de workshops die ik geef en in mijn eigen praktijk.

We zijn angstig en geblokkeerd

Iedereen komt binnen, geblokkeerd, angst om zich te uiten, niet eens weten welke woorden een lading kunnen dekken. Suf peinzend hoe je naar een ander kunt uiten, als je het ergens niet mee eens bent. Zoekend naar de woorden, voorzichtig het brengend en wijzend met de vinger. Bang dat je het niet goed doet, bang voor de afwijzing.

Bang dat we afgekraakt worden

En dan zeg ik, je kunt het zo en zo zeggen of doen. Jee, dat is simpel en eenvoudig, zo ga ik het doen. Als een soort van bevrijding voelend en eindelijk weer verder kunnen, de blokkade die tot aan hun keel zit, enigszins verdwenen.

Authentiek zijn is jezelf durven zijn

Als een mens authentiek is, heb je dat direct in de gaten. Die is flamboyant, die staat er, die zegt de juiste woorden en die heeft niets te verbergen. Die zit niet vol met opgekropte emoties. Die leeft en bruist en heeft energie. Er zijn er steeds minder die het aandurven. Er gebeurt iets met ons, we verstoppen ons, we zijn bang dat we te veel zijn, onze kop te veel boven het maaiveld uitsteken en genadeloos wordt neergesabeld.

Weet je wanneer dat gebeurd? Als je niet authentiek bent. Wees gewoon authentiek. Ben je dat namelijk wel, voelen anderen dat precies aan en hebben de behoefte niet om jou tegen te spreken, onderuit te willen schoffelen. Ze lezen en zien wat jij aanbiedt, echt en authentiek is, recht vanuit je hart en vullen er dan als vanzelf niets bij in. Want er is niets bij in te vullen. Ze accepteren het en doen er hun voordeel mee.

Zolang het geweten niet knaagt is wat je doet gewoon goed

Zolang jouw geweten niet knaagt, is alles wat je doet goed. Of een ander er blij mee is, mee kan omgaan, mee kan leven, is niet jouw probleem. Het is tenslotte jouw leven. Zodra je geweten wel knaagt, dan met jezelf in gesprek gaan. Ben ik een eigen grens over gegaan, heb ik ergens over gelogen, ben ik niet eerlijk geweest, of te hard uitgevallen naar iemand. Dit weten we zelf allemaal heel erg goed. Daar is geen ontkomen aan. Dan ben je niet authentiek en daarmee kwets je anderen. En word jij door die anderen ook gekwetst.

Als je voelt dat je geweten ergens aan knaagt, doe er dan wat aan en voor de rest, ga doe, zeg, en laat je door niets of niemand tegenhouden. Dan ben je authentiek en het mooie van dit alles is. Mensen gaan je waarderen, ze gaan je respecteren, ze gaan je zien als iemand die fijn is om mee om te gaan.

Authentieke mensen zijn betrouwbaar

Wees gewoon authentiek. Als je authentiek bent, ben je betrouwbaar, er is geen dubbele moraal of agenda, er is niets vervalst. Alles is waarachtig, je bent waarheid, je eigen waarheid. Als jij dat bent, ben je authentiek. Je bent trouw aan je eigen persoonlijkheid. Tegenwoordig durven we dat niet meer te zijn. Ingegeven door de mening van anderen, die heel snel wordt gegeven. Weet je dat als je authentiek bent, de mening van een ander nooit gemeen zal zijn. Dat de mening van een ander er wel is, alleen die voelt dat jij waarheid spreekt en zal op een dusdanige manier op jou gaan reageren, dat jij er blij van wordt. Die ander voelt dat en zal niets negatiefs doen.

Stop met lijden, ga leiden

Ga er mee aan de slag, je niet meer laten leiden door anderen, wat alleen maar lijden geeft. Laat je leiden door je eigen door je eigen persoonlijkheid. Het is een grote ontdekkingsreis van vallen en opstaan, het is denken vanuit jezelf en voor jezelf. Niet denken voor anderen, of aanvoelen wat een ander zou willen en er wel niet van zou kunnen denken, zoals we nu vaak doen.

We weten vaak beter nog wat een ander nodig heeft, dan dat we zelf nodig hebben. Hoe ver ben je dan verwijderd van jezelf! Hoe authentiek ben je dan? Logisch dat een ander je dan kwetst, je valt door de mand.
 


Datum: 30-10-'23

Terug naar overzicht