Confrontatie is nooit leuk

Confrontatie is nooit leuk. Het komt wel eens voor dat we (mijn collega’s en ik) iets moeten vertellen wat we niet leuk vinden. Of wat een cliënt liever niet wil horen. Als eerste wil ik hierover als medium kwijt dat wij dit ook niet leuk vinden. Wij vertellen het liefste ook dat iedereen een gelukkig, lang en gezond leven lijdt maar soms is dit gewoon niet zo.

Mediums en paragnosten vertellen je wat ze zien en doorkrijgen

Natuurlijk is het niet leuk om te horen dat de relatie die je graag wil niets gaat worden. Of dat het op langere termijn niet gaat werken. Maar we vertellen wat we op dat moment te horen krijgen, wat er op dat moment binnen komt. Het wil niet zeggen dat het uit komt. Soms kunnen er dingen veranderen al is vaak de kans heel klein voor men weer in oude gewoontes terugvalt.

Zelf als ik iets als medium hoor, dan zeg ik dat meestal ook soms is het wel lastig om te verwoorden. En komt misschien anders over dan dat het is bedoeld. Maar in grote lijnen komen dingen uit eindelijk altijd uit of in ieder geval iets soort gelijks. Wij begrijpen ook echt heel goed dat de confrontatie van iets wat je niet verwacht of niet wilt horen heel ingrijpend kan zijn.

Wat een medium hoort en doorgeeft is soms moeilijk te bevatten

Je hoort ook wel eens nee, ze zat ernaast dat kan niet enzovoorts, enzovoorts. Toch blijf ik persoonlijk altijd bij mijn standpunt wat ik hoor. Misschien als ik het anders verwoord had, dat het wel begrepen werd maar toch. Dingen die we horen hoeven van nu ook niet per se van toepassing te zijn, ook al hebben cliënten een vraag gesteld over iets van nu. Sommige dingen zijn gewoon zo belangrijk dat ze gezegd moeten worden. Vaak heeft het te maken met iets waarvoor men gewaarschuwd moet worden, een gewaarschuwd mens telt immers voor 2. Wat daarnaast ook vaak voorkomt is dat mensen het niet direct kunnen plaatsen maar later pas.

Elke paragnost heeft het beste met een ander voor

Buiten dit wensen wij echt voor iedereen een goed, gelukkig en zorgeloos leven. Helaas is dit niet altijd de werkelijkheid van dat moment. Wat tevens zo jammer is dat als mensen het niet leuk vinden wat ze horen of het niet helemaal overeen komt ze meteen alles verbreken. Ergens ook heel begrijpelijk, maar we zijn ook maar mensen die iedereen zo snel en zo goed mogelijk willen helpen. Ondanks dat sommige antwoorden pijnlijk zijn, leer ervan. Haal er je informatie uit of stop het in je achterhoofd. Streep het niet compleet weg uit je geheugen.

Leven is controle loslaten

Wat me buiten het bovenstaande ook opvalt, als medium, is dat mensen zo gecontroleerd lijken te zijn met sommige dingen/aspecten. Laat het los laat het voor wat het is. Dan komt het allemaal weer op je pad terug. Misschien niet een bepaald persoon, maar wel iemand die je behandelt met respect. Of hoe jij wilt dat iemand is in de relatie, dus wat voor jou de ideale partner is.

De waarheid kan soms hard zijn

De waarheid kan soms hard zijn. Confrontatie is nooit leuk. Maar wil je dan dat wij als medium of paragnost je iets op je mouw spellen? Of alleen maar vertellen wat iemand wil horen en wat iemand dus verwacht dat hij of zij gaat horen. Als we dat zouden doen worden de lessen niet overgebracht. Komen er geen (nieuwe) inzichten en zul je ook niet groeien. Confrontatie is hard, de confrontatie is soms niet leuk maar wel echt nodig. Wij doen ons best en wij zijn er met ons allen voor jullie.
 


Datum: 06-11-'23

Terug naar overzicht