De wereld wordt steeds harder

De wereld wordt steeds harder, dus moet ik dat ook maar worden. Na vaak een goed gesprek dat je als medium hebt en waar ook de tranen hebben gevloeid, gelukkig maar, dat lucht op en kunnen we alles weer in een reëler perspectief zien, zegt de chatter vaak ik moet ook maar eens harder gaan worden.

Juist niet harder worden

Dan zeg ik als medium nee, hoor, wordt juist eens zachter en milder voor jezelf. Want dat ben je tot op heden vergeten. Je bent voor iedereen lief en aardig geweest, behalve voor één persoon en dat ben jezelf. De wereld wordt steeds harder. Doe er juist niet aan mee.

Daar heb je gelijk in, maar de wereld om mij heen verandert, en ik heb daar moeite mee. De meningen worden niet meer onder stoelen of banken geschoven. Ze hebben een grote mond, niet respectvol. Bij mij past het niet, maar eigenlijk word ik gedwongen er aan mee te doen, want anders vinden ze me zielig en een watje. Laat ik over mij heen lopen.

Iedereen mag van iets iets vinden

Iedereen mag er iets van vinden, het gaat er om wat jij er van vindt. Het gaat er om waar jij je het beste bij voelt. Mee gaan lopen met de massa en hoog van de toren blazen, zal jou niet gelukkig gaan maken.

Trap niet in de valkuil van harder worden

Eigenlijk ga je dan precies hetzelfde doen als wat je nu hebt gedaan, ook met een masker oplopen, terwijl je daar nu het effect van ziet. Pijn en verdriet en teleurstelling. Dat gaat precies hetzelfde gebeuren als je harder gaat worden, dat past en hoort ook niet bij jou.

Wees altijd jezelf

Je kunt alleen als mens je staande houden als je jezelf bent. En het is veel beter daar achter te gaan komen, dan mee te gaan lopen inde wereld die steeds harder wordt. Want dan ben je niet jezelf en zul je nog steeds de klappen van het leven krijgen.

Harder worden, hoor je iemand vaak zeggen en is een hele logische gedachte. Ze vinden namelijk dat een ander in hun ogen hard en meedogenloos is. Dat kan zo zijn, maar alles is actie reactie.

Blijf in eigen kracht staan

Als jijzelf je niet volwaardig opstelt, en laat zien en gelden, gaat een ander gewoon zijn eigen gang. Er is immers niemand die zegt, ik vind dit niet kunnen. Ik vind dat niet oké, ik wil het anders, laten we hier eens over praten.

Als je de ander zijn gang laat gaan, veel dingen weg slikt, gaat de ander over je grenzen heen. Als je dan na lange tijd ineens aan komt zetten met een boze reactie en de ander alles voor de voeten gooit. Kun je er op wachten, die wordt boos. Lange tijd heb je die geen duimbreed in de weg gelegd, geen idee hebbend dat jij er niet blij mee bent en nu krijgt die de volle laag.

Reageert iemand nou echt zo hard

In jouw ogen reageert die hard naar jou toe, maar is dat werkelijk zo, ben je zelf niet degene geweest die in eerste instantie alles heeft toegelaten. Ja, dus en om die reden, is die persoon nu misschien hard in zijn tegenreactie, maar jouw acties ontbraken.

Als jij geen tegengas geeft is iedereen hard voor jou

De ander is dus niet zo hard als het lijkt, het is meer het tegengas geven naar jou toe, dat die niet begrijpt waarom je er zo lang mee rond bent blijven lopen en er nu pas mee komt. Natuurlijk zijn er uiteraard ook mensen die wel hard zijn, die missen een empathisch vermogen en die kun je maar beter direct mijden. Maar ja, als jij heel zachtaardig bent, tikkeltje naïef kun je zomaar voor zo'n type vallen, blij dat iemand je aandacht geeft en verder nergens naar kijkt. Dan kom je later zeer bedrogen uit.

Ook dan niet harder worden, liever voor jezelf worden. Daar ligt de sleutel voor een fijn en gezond leven. 


Datum: 19-10-'23

Terug naar overzicht