Gebrek aan energie

Gebrek aan energie. Ken je dat gevoel dat je niet vooruit komt, nergens zin in hebt of gewoon de energie niet hebt ook maar iets te ondernemen, of te doen zoals huishouden, werk.

Hoe ontstaat gebrek aan energie

Dit kan te maken hebben met een aantal dingen. Het zou kunnen zijn dat je onvoldoende aan ontspanning hebt gedaan waardoor je lichaam en je geest gewoon op / leeg zijn. Het kan ook zo zijn dat meer werk hebt verricht of dit nu fysiek of geestelijk is dat maakt niet zoveel uit. Dat het teveel van je verlangd heeft. Misschien ligt het wel aan heel iets anders namelijk dat je je chakra’s moet schoonmaken. Dat deze verstopt zijn geraakt of je hebt lifters bij je.

Te weinig gekozen voor ontspanning

Iedereen weet wel als hij of zij teveel heeft gedaan en of te weinig aan ontspanning. Maar doe er ook wat mee als je je moe en lusteloos voelt alleen jij kunt dit verhelpen. Als je chakra’s niet schoon zijn dan kun je voor je gaat slapen Aartsengel Michaël vragen om samen met zijn helpers je gedurende je slaap te zuiveren. Met als hoofddoel je 7 hoofdchakra’s. Sommige mensen worden moe wakker en daarbij duurt het een paar dagen voor zich beter voelen. Anderen merken er meteen bij het opstaan al wat van dat ze energieker zijn.

Kunnen ook andere op je energie meeliften

Mocht je lifters bij je hebben kun je ze weg sturen, je kunt je het beste ook steeds als je deur uitgaat in wit licht zetten en jezelf aarden. Daardoor geef je de lifters geen mogelijkheid zich aan je vast te klampen. Er zijn ook lifters die niet zo makkelijk weg te krijgen zijn of waarvan je het niet merkt dat ze met je meegaan. Hierbij kun je natuurlijk hulp vragen aan mij of 1 van mijn collega’s. Wij kunnen ervoor zorgen dat ze vertrekken. Je zult dan ook meteen een verlichting voelen dat er een last van je schouders afvalt.

Meer tips om energie vast te houden

Ik zal je verder nog wat tips geven om meer energie te krijgen. Probeer het gewoon eens misschien helpt het je. Misschien niet maar dan zijn er nog tal van mogelijkheden. Ieder mens is Uniek dus voor iedereen werkt iets anders net iets beter. Buiten dit moet je ook wel opletten dat je genoeg drinkt en toch wel ook gezonde voeding binnen krijgt. Ook dit kunnen oorzaken zijn van het gebrek aan energie!

Lekker meezingen

Het kan je helpen als je eens lekker meezingt met dat ene liedje dat je zo leuk vind. Het zorgt er vaak voor dat je minder stress voelt en er gewoon vrolijk en blij van wordt. Adem eens een paar goed in door je mond en uit door je neus. Dit kan ook bijdragen dat je wat meer energie krijgt. Straling van bijvoorbeeld een computer, telefoon, televisie verminderen je energie. Je kunt dit verminderen door wat meer groen in huis of op je werk te brengen mits dit natuurlijk mogelijk is. Dus dan moet je denken aan planten zij zorgen ervoor dat er meer schone lucht komt en dat levert weer extra energie op.

Positieve mensen in je omgeving

Positieve mensen in je omgeving zorgt ervoor dat je dit ook gaat overnemen. Mensen die namelijk negatief zijn, zuigen dan ook al je energie weg. Denk er maar eens over na. Misschien wordt het tijd dat je wat mensen laat gaan om plaats te maken voor nieuwe positieve in je leven. Blijf zelf ook positief denken, zeg tegen je zelf positieve dingen dan zul je dat ook uitstralen naar de buitenwereld. En heb je al snel het gevoel dat je de hele wereld aankunt. Soms is het ook belangrijk om dingen met een korreltje zout te nemen.

Wees serieus voor jezelf en de rest laten

Neem niet alles serieus, vat niet alles letterlijk op dat maakt het ook allemaal al een stuk makkelijker zonder je somber te voelen. Maak ook beter gebruik van je energie, doceer dingen in plaats van alles in 1 keer te willen doen. Verdeel het over de hele dag. Of de hele week.

Sommige dingen lopen echt niet weg als je het even laat voor wat het is. Het klinkt misschien raar en of saai maar als je een vast ritme hebt in je dagelijkse bezigheden kan dit ook al zorg dragen aan extra energie. Tot slot een opgeruimd huis een opgeruimde omgeving helpt ook mee in je energie niveau. Als het in huis, je leefomgeving, je werkplek een zooitje is haalt het heel veel energie weg die je veel beter had kunnen gebruiken.


Datum: 03-10-'23

Terug naar overzicht