Je hebt een relatie met je hart en je ego

Je hebt een relatie met je hart en met je ego. En verder met niemand anders. Het woord relatie associëren we altijd met anderen en met name met de liefde. Het is geen liefde dat op je pad komt. Wel een geliefde. In feite hebben we alleen maar een relatie met jezelf, met je hart en met je ego.

We verbinden ons met anderen

Je kunt je wel verbinden met anderen, maar dat is iets anders dan een relatie. Want verbinden betekent, de ander mag er zijn, net zolang als dat het goed is en voelt. Jij zelf kan op een gegeven moment het niet meer goed vinden en hopelijk durf jij dan de verbinding los te laten. De ander kan de verbinding niet meer goed vinden, ook dan heb jij de keuze deze los te laten, of maakt de ander de keuze.

Na loslaten verbinding is er een relatie met jezelf

Dan word je teruggeworpen op de relatie met jezelf, als je dat overkomt. En dat hebben we vaak, na een verbroken relatie, met onszelf een relatie met het ego. Die er voor zorgt, dat je pijn hebt, verdriet, je verlaten voelt, je boos bent. Alle emoties die je ervaart, komen dan om de hoek kijken en worden in wezen gevoed door het ego. Je bent verwikkeld geraakt in een innerlijk conflict met jezelf, die strijd geeft. Wijzelf denken dat de strijd ontstaat door een ander en dat die strijd de emoties te weeg brengt. Dat klopt ook wel, zeker als de ander jou op een manier behandeld, die geen schoonheidsprijs verdient. Maar vaak komen die emoties ook door onszelf.

We horen dagelijks te werken aan de relatie met onszelf

Na het verbreken van de verbinding met die ander, zul jij zelf zorg moeten dragen de relatie met jezelf gezond, gemoedelijk en liefdevol te houden. Dat betekent de relatie met je eigen hart herstellen. Maar ook met je ego. Laten we dat nou erg moeilijk vinden.

De relatie met je hart zou nergens onder moeten lijden

De relatie met je hart zou eigenlijk nooit ergens onder moeten lijden, nooit. Als je dat stadium met jezelf kunt bereiken, hoe rijk voel je je dan. Dan heb je die spirituele relatie te pakken, waar we als mens allemaal naar streven. Dan mogen verbindingen, in welke vorm dan ook, met anderen er zijn. Jij behoudt de relatie met je hart.

Spirituele relatie met jezelf

Hoe ziet die spirituele relatie met jezelf er uit? Zorg er voor dat je altijd waarheid spreekt, dat je handelt vanuit respect voor jezelf en anderen. Emoties niet opkropt. Je maakt je niet druk over de dag van morgen. Ook maak je je niet druk of anderen wel of niet blij met je zijn. Discussies aan jou niet besteed. Je hebt door als een ander je uit de tent wilt lokken. Ook weet je precies wanneer en hoe je op zaken kunt reageren. Je voelt je goed, je voelt je blij en niets of niemand kan jou uit balans krijgen. Jouw leven is gevuld met dankbaarheid en tevredenheid.

Leven vanuit liefde voor jezelf geeft dankbaarheid en magie

Het lijkt een houding dat je alles maar over je heen laat komen, of laat gebeuren, net of het je interesse niet heeft. Of je alles niet serieus neemt, en het weg lacht. Niets is minder waar. Je bent jezelf, je houdt van jezelf, je bent op een stadium in je leven gekomen, dat je heel goed begrijpt dat er maar sprake van één relatie kunt zijn. Met jezelf.

Ga contact met anderen zien als een verbinding

Al het andere, wat we een relatie noemen, ga dat vanaf nu eens zien als een verbinding. En een verbinding kan een tijdelijk of blijvend iets zijn. Zolang jouw relatie met je hart er maar niet onder lijdt, mag de verbinding er zijn. Zodra je hart begint te lijden, steek jij voor dat lijden een stokje.

Als je dit gaat toepassen, heb jij de meest mooie relatie van je leven. Daarnaast zullen er hele mooie verbintenissen in je leven zijn, of kunnen zijn. Diegene die de verbindingen toelaat en hoe, dat ben jij, vanuit die hele fijne relatie die met jezelf hebt. Je hebt een relatie met je hart en met je ego. Met anderen een verbintenis.


Datum: 30-09-'23

Terug naar overzicht