Jezelf nooit loslaten

Jezelf nooit loslaten. De mooiste gesprekken als medium zijn die gaan over loslaten. De klant zelf zal het in eerste instantie niet zo mooi vinden. Die wil juist datgene wat er nu niet is, vast willen houden. Hun hele ziel staat in het teken van die ander. Komt die persoon, heeft die gevoelens, wanneer komt ie, wordt het een langdurige relatie.

Allemaal vragen die heel erg logisch zijn en we een antwoord op willen hebben. Diep van binnen zit een onvervulde behoefte en daarom, liever vandaag dan morgen dat die behoefte wordt vervuld en daar hebben we datgene voor nodig wat we niet los kunnen laten. Dus geef het mij, zeg me dat het waar is, dat ik met een gerust hart het los kan laten.

Pas als ze een bevredigend antwoord hebben gekregen, ervaren ze rust, voor even, want daarna neemt direct de angst, de twijfel, het piekeren het weer over en gaan ze in zichzelf aan de haal met alle vraagtekens die net door het medium zijn beantwoord. Soms vragen klanten ook wel eens die contact opnemen met een medium, kun je niet naast mij op de bank komen zitten en mij blijven vertellen dat het goed komt.

Compleet ten einder raad, niet zelf in hun eigen kracht meer kunnen blijven staan en niet in de gaten hebben dat ze zichzelf aan het loslaten zijn. Want dat gebeurt er als je een ander die je zo dolgraag wilt, niet kunt loslaten.

Je klampt je te veel vast aan de ander, met het gevolg dat je jezelf loslaat. De verbinding met jezelf, je hart, je ziel, je gevoel raakt zoek. Er is alleen nog een verbinding met het brein en dat is de onruststoker. Daar is het brein heel goed in. Ons gek maken, het geniet er van, het krijgt immers een hele grote rol toebedeeld. Die geef je hem. Ga je gang hoor, ga er lekker op los en ondertussen aak je jezelf gek met alle gedachten die door je hoofd spelen en raakt je los van je hart.

Dan heb je jezelf losgelaten en dat uit zich in depressieve gevoelens, geen doel meer hebben om voor op te staan. Apathisch voor je uit zitten te staren, doelloos dingen doen. Geen stap meer vooruit komen. De dagen die aan je voorbijgaan. Geen enkele behoefte meer hebben om iets van je leven te maken.

Als we zover komen, hebben we nog steeds niet in de gaten wat we aan het doen zijn. Op de een of andere manier moeten we nog dieper zakken. Moet het lijf ons compleet in de steek gaan laten, of een krachtig signaal afgeven in de vorm van een hele zware griep, de weerstand is compleet weg. Een andere ziekte, voordat we tot een bepaald besef gaan komen. Zo kan het niet langer meer, ik zal beter voor mijzelf moeten gaan zorgen. Maar het beseffen en het doen, zijn nog steeds twee verschillende dingen. Het hoofd piekert er nog steeds vrolijk op los. Die heb je compleet de vrije hand gegeven. Je bent er aan gewend geraakt.

Het is een verslaving geworden, die je moet gaan doorbreken. Maar hoe, als je al nadenkt over het hoe. Want doe je dat, ben je gelukkig alweer een stapje dichter bij de oplossing. Chatten met een medium of paragnost, die zijn de enige die jou van deze verslaving kunnen afhelpen. Die vertellen je in rake maar hele eerlijke bewoordingen waar je mee bezig bent. Dan snap je het, dan zie je welk destructief gedrag je jezelf door aan het loslaten bent.

Je wordt wakker, het medium heeft je hiertoe aan gezet, eeuwig dankbaar. Je verlost je van de hoofdrol die je brein van je heeft gekregen. Je begint weer te voelen, enigszins mens te worden. Je hebt geleerd jezelf nooit meer los te laten voor wie of wat dan ook.

Medium Claire
 
Datum: 25-11-'19

Terug naar overzicht