Leven wat ben je oneindig mooi

Leven wat ben je oneindig mooi. Als jij bevestiging zoekt bij anderen, dan is de angst je de baas. Als jij de zekerheid bij jezelf kunt vinden, is vertrouwen jou de baas. Dan spreid je je vleugels en je gaat. Niets of niemand die je kan tegenhouden om het leven op je eigen manier leven.

Je hebt van niets of niemand iets nodig als een bevestiging. Of je het wel goed doet, of er wel een leuke partner in je leven gaat komen. Of je leven wel positief gaat verlopen. Je weet dat het zo is, je bent er zelf bij, zeg je dan. Jij bepaalt de richting en af en toe de wind, maar dan laveer ik mee, des te sneller vaar ik dan weer mijn eigen koers.

We hebben 2 basiskrachten in ons, de angst of de liefde. De angst houdt ons klein, maakt ons onzeker, brengt ons aan het twijfelen en wankelen, en die zegt niets. We duiken overal voor weg, we voelen heel veel, met name angst en beven en zetten onszelf daarom niet in beweging. Al voelen we ons er totaal niet prettig bij, je moet er niet aan denken om het anders te doen. Want stel je voor, dat iemand je niet meer aardig vindt, je afwijst.

Ach denkt vertrouwen, die angst kan mij gestolen worden, het heeft me al te lang tegen gehouden niet mijzelf te zijn. Ik reken met je af, ik laat je meegaan met een grote storm, die ik al te veel in mijn leven heb gehad. Ik ga de stormen voorkomen door voor mijzelf te kiezen, op mijzelf te vertrouwen. Ik wil me niet meer laten leiden door iets wat me de verkeerde dingen influistert.

Mijn brein, mijn ego zet ik aan de kant, want ik zie nu in dat ik maar één leven heb en tot op heden door de angst mij te laten leiden, dat leven onvoldoende heb benut. Liefde komt er voor in de plaats. De liefde voor mijzelf, ik ben een mooi mens, ik zal niemand kwaad doen en ik laat mij door niemand meer pijn of kwaad doen.

Ik hoef geen zekerheden meer in mijn leven, die brengen alleen maar teleurstelling en verdriet. Ik geef mij over aan het leven, dat weet wat goed voor mij is. Sinds ik dat aan het doen ben en oh wat was het eng in het begin. Heeft het leven mij al zoveel moois gegeven, wat ik echt niet wist dat het bestond.

Het heeft me trouw gegeven, het heeft me liefde gegeven, het heeft me oprechte en eerlijke mensen in mijn leven gegeven, gelijkgestemden waar ik mij vertrouwt bij voel. En ze bepalen zelf of ze blijven of niet. Ze weten wat ze aan mij hebben, ik ben duidelijk en eerlijk. Ik loop niet langer meer weg voor mijn waarheid. Als mij iets niet bevalt, dan duik ik niet meer weg.

Leven wat ben je mooi, liefde wat ben je oneindig, geef mij er meer van en ja dat ik daarvoor de zekerheden moet opgeven, waar ik mij al jaren aan heb vastgeklampt. Had het mij eerder gezegd, dan had ik eerder aan je toegegeven. Ik weet dat je het eerder hebt laten zien, maar ik durfde niet, de angst zat mij in de weg.

Leven wat ben je oneindig mooi, als je durft, durft te zijn wie je diep van binnen wilt zijn. Geen masker meer op van beleefd zijn, terwijl je dat niet voelt. Respectvol zijn naar iedereen, alleen diegene die het verdienen. Ik ga nu met je mee, ik werk je niet meer tegen, je hebt mij omarmt en ik jou.

We zijn de beste maatjes geworden na zoveel verdriet en pijn. Maar dat gaat mij nooit meer overkomen want ik heb nu jij. Leven wat ben je oneindig mooi!

Medium Claire
 
Datum: 26-11-'19

Terug naar overzicht