Liefde laat zich niet arrangeren

Liefde laat zich niet arrangeren. Zolang we denken machtiger te zijn dan de liefde, zal liefde zich niet aan je laten zien, zoals het hoort. We proberen de liefde te arrangeren. Je hoort als medium de verhalen van de trukendozen die worden opengetrokken, de plannen die worden gesmeed om die ene leukerd maar naar zich toe te trekken.

Liefde gaan zien als een allesomvattende kracht

Ha denkt de liefde, daar heb je er weer een, die mij denkt te manipuleren. Ga jij niet puur, oprecht en eerlijk met mij om, zal ik je dat laten weten. We willen als mens iets doen, zeker als het om de liefde gaat. We willen iets doen om datgene te krijgen wat we willen en trekken we alle registers voor open.

Daar halen we alles voor uit de kast. Stop er maar mee, je hebt geen kans van slagen. De liefde zelf blijft je achtervolgen als een groot spoor van ellende. Net zo lang totdat jij het willen arrangeren van de liefde opgeeft.

Liefde verschijnt als de liefde vindt dat het tijd is

Liefde zal pas voor je verschijnen in de juiste vorm. Als jij begrijpt wat liefde is. Ze zoekt hulp bij een spirituele hulpverlener, een medium omdat ze een man al lange tijd leuk vindt en volgens haar, hij ook haar. Dat klopt, beaamt het medium. Mooi zegt ze triomfantelijk, want aankomende zaterdag dan heeft iemand een bijeenkomst geregeld en daar ga ik naartoe en hij wordt ook uitgenodigd. Dan zijn we samen.

Proberen de liefde te manipuleren

Net alsof de liefde hier in trapt. Net of de liefde dit toelaat. En dan, wat dan, vraagt het medium, wat is de bedoeling van dit samenzijn. Nou dan kan die zien hoe leuk of ik ben, hoe ik doe en zo, dat zal hem bevallen en dan zal er heus wel een afspraakje uit voort komen. Het medium luistert aandachtig, weet precies hoe de liefde hierop zal reageren. Ze hoop dat ze deze cliënt voorzichtig duidelijk kan maken, dat deze hele gearrangeerde bijeenkomst, als vooropgezet plan haar niet zal gaan geven, wat ze denkt en hoopt.

Liefde laat zich niet arrangeren

Is dat zo, geeft de cliënt aan enigszins teleurgesteld. Is deze man op de hoogte van dit plan? Nee natuurlijk niet, hij weet niet eens dat ik er ook ben. Hoe zou jij je voelen als je binnen komt stappen en je ziet ineens die persoon zitten. Ja, dat zou ik zelf niet zo fijn vinden. Zie je wat je zegt. Zie je wat je doet. Iemand ergens mee opzadelen waarmee je zelf ook niet gelukkig zou zijn. Totaal voorbijgaand aan de ander.

Liefde wil niet dat je er mee speelt

Ja, nu je het zo zegt, misschien goed om over na te denken. Vanuit een onnozelheid en alleen aan zichzelf denkend wordt hier een plan gesmeed, de persoon in een “val” te lokken. Denk je dat de liefde hier een boodschap aan heeft?

Liefde laat zich zo niet arrangeren en manipuleren. Die straft dit direct af. Gelukkig begreep ze het en ze ging maar eens goed nadenken of dit wel het juiste was om te doen. Als medium vraag je je dan wel even af, begrijpen mensen de puurheid, de schoonheid, de echtheid van de liefde nog wel?

Je hoeft niet te zoeken naar liefde, je bent het

Er wordt tegenwoordig wat afgezocht naar de liefde. Datingsites die op een makkelijk manier te bedienen zijn en zo makkelijk dat de liefde net een wegwerpvoorwerp is geworden. Sweep naar links of sweep naar rechts. Als je jezelf daar in de etalage zet, vraag je zelf dan ook even af, hoe serieus jij zelf bent en degene die op jouw meest mooie foto's gaat reageren. En of de liefde op deze manier clement zal zijn of onverbiddelijk.

Laat liefde liefde zijn

Zodra je maar iets gaat spelen met de liefde, zodra je maar iets van manipulatie toepast, is de liefde weg. Die kan en wil daar niets mee te maken hebben. Arrangeer de liefde maar niet meer, laat het op een normale wijze naar je toe komen. Dan helpt de liefde je een handje, met de juiste hand.


Datum: 12-11-'23

Terug naar overzicht