Liever alleen rust dan samen met onrust

Liever alleen rust dan samen met onrust. We kiezen steeds meer voor de rust, we zullen wel moeten, anders gaan we er zelf aan onderdoor. We zijn zelfs bereid voor die rust een relatie op te geven, waarmee we aangeven. Liever alleen en mijn leven op orde, dan samen en een leven waar telkens iets aan schort.

Een relatie kent vele kanten

Het hebben van een relatie kent vele kanten en zoals we er lange tijd tegenaan hebben gekeken. Was het de ultieme vorm van geluk. Langzamerhand beginnen we dat geluk in een ander perspectief te zien. En is het hebben van een relatie, helemaal niet meer de normale standaard.

We starten op oudere leeftijd een relatie

Als we naar de jongeren kijken, die nu op een leeftijd zijn, waar wij ons vroeger al hadden gebonden met een partner en er ook misschien al kinderen waren, zijn deze jongeren met hele andere dingen bezig.

Ze zijn meer gericht op zichzelf, willen genieten, de wereld over en daar hoort geen blok aan je been bij. Over het hebben van een partner en het stichten van een gezin, wordt heus wel eens nagedacht. Maar heeft niet meer hun prioriteit.

Leven en genieten van vrij zijn

Ze willen leven, en zijn niet bang alleen te zijn. Ze hebben veel vrienden om zich heen waar ze alles mee kunnen doen, wat ze zouden willen doen. Een partner kan je beperken daarin, kan je vrijheid ontnemen en moet ik gaan zorgen voor die partner? Moet ik voor de ander de kastanjes uit het vuur halen? Nee hoor, als ik dan toch samen verder wil gaan met een partner. Dan houden we alles lekker gescheiden en we doppen zelf onze bonen.

Geen relatie meer die ons beperkt

Ze willen eigenlijk een relatie die hun op geen enkele manier beperkt en geef ze eens ongelijk. We kunnen het ook veroordelen, vroeger hadden we tenminste iets voor elkaar over. Nu is dat er niet meer, hoe sta je dan in het leven?

Nieuwe generatie heeft andere ambities

Deze nieuwe generatie heeft andere ambities, zijn minder bezig met presteren. Maken hun verdiende geld liever op aan leuke dingen. Bezig zijn met hun toekomst, kan altijd nog toch. Leve de vrijheid.

Maar er zijn er ook die dromen van een liefdesrelatie

Zo zijn er twee uitersten, de ene groep die dolgraag een relatie wilt en daar de voordelen van ziet. De andere groep die kiest voor de vrijheid en dat nooit wil inleveren. We zitten in een tussentijd, waarin relaties niet langer meer centraal staan. We zijn de relatie met onszelf aan het ontdekken en dat kan voor de een er uitzien als egoïstisch, diegenen die er naar leven, vinden zichzelf verre van dat.

Liever alleen en rust dan samen met onrust

Ze zijn liever alleen en ervaren de rust, dan samen en geconfronteerd worden met onrust. Toch verlangt iedereen op een gegeven moment wel naar die verbinding en die komt er ook heus wel. Vanuit mijn eigen perspectief gezien, juich ik dit alleen maar toe. Ontdek, doe, ga, vind uit waar je blij en gelukkig van wordt, leer jezelf kennen en als je eenmaal zover bent, dan komt er een partner die er net zo overdenkt en dan zal die relatie er een zijn, waar beiden de juiste energie in zullen gaan steken en zo op een fijne manier in stand kunnen houden.

Liefdesrelaties kennen een andere inhoud

Ze hebben liefde samen, respect voor elkaar, staan open om tijd te steken in, kunnen zichzelf vermaken, verwachten dat niet van de ander, ze hebben gedaan eerst wat nodig was, een fijne relatie met zichzelf gekregen, zo zijn ze relatieproof en kiezen om die reden ook de juiste uit, en weten van elkaar dat ze niet bang zijn zichzelf in de relatie neer te zetten.

Een veranderende tijd gaat altijd gepaard met voor en tegens, we gaan de goede kant op, dat we kiezen voor rust samen. En mocht jij nou ook jezelf willen ontdekken, omdat je op gebied van relaties al een paar teleurstellingen achter de rug hebt, of wilt leren genieten als je alleen bent? Neem dan eens contact op met een Top Paragnost van Paragnostenchat, die laten je zien wat je nodig hebt om de juiste partner te gaan treffen.


Datum: 25-11-'23

Terug naar overzicht