Natuurwezens, ook wel deva's genoemd

Natuurwezens, ook wel deva's genoemd, zijn verbonden met Moeder Aarde, en leven in de natuur.

Ze worden ook wel 'de lagere Engelen' genoemd, zij werken dan ook samen met de Engelen energieën. En ze leven in een andere; astrale dimensie. Voorbeelden hiervan zijn kabouters en elfjes. Deze kun je niet zien met je fysieke ogen, maar wel met je derde oog.

De Natuurwezens kunnen in bomen leven, in de natuur, in de lucht, in het water, in vuur enz. Ze leven via de elementen.

Sommige mensen kunnen deze natuurwezens zien. Ze zien er niet zo uit als de elfjes in tekenfilms of op plaatjes. Hun energie is heel erg verweven met bijv. de boom waar ze in leven. Deze kleur nemen ze ook aan.

Sommige mensen zien ze als lichtbolletjes.

Vroeger was men veel meer verbonden met de natuur, omdat men leefde van het land. Vaak bidden de mensen toen tot de deva's, of offerden ze wat eten en drinken.

Er bestaan veel verhalen over mensen die kabouters of elfjes hebben gezien. De kabouter energie is meer aards, en staat bekend als een wat eigenwijs wezentje. De elfen energie is verfijnder, transparant en meer vrouwelijk, speels en magisch.

Wat is het doel van de Natuurwezens?
Om de Aarde te genezen van binnenuit. Te zorgen dat alles blijft groeien. Ze zuiveren en herstellen de balans.

Vaak houden ze zich afzijdig van de mens, tenzij ze iemand treffen die van de Schoonheid van de natuur houdt, er écht door geraakt wordt, en soms laten zij zich dan wel zien, of voelen. Ze reageren op trillingen, en als iemands trilling hoog en Zuiver is, dan komen ze dichterbij.

Als je in contact komt met de kabouters, kunnen zij je helpen je goed te gronden, soms ook even eigenwijs te zijn, en jezelf op de eerste plek te zetten. Ze helpen je je grenzen aan te geven. Assertief te worden.

De elfjes brengen je in contact met je Innerlijke Kind, zij leren je weer te spelen, vrolijk te zijn, en plezier te maken. Ze helen je van binnenuit via je hartchakra.

Hoe kom je in contact met ze?
Door de natuur in te gaan, en als je hier niet toe in staat bent, de natuur in huis te halen, planten, bloemen, schelpen, hout, kristallen, veren enz.

Ook als je creatief bezig bent, zijn de natuurwezens dichtbij, en zeker als je je Innerlijke Kind niet verloren hebt. Zij herkennen pure Zuivere Zielen, en treden hier graag mee in contact. Ze hebben ook ontzettend veel humor, en halen regelmatig grapjes uit met mensen.

Helaas is de mens van nu vergeten hoe ze contact met de natuur moeten maken. Het is vooral stil worden van binnen (wat bijna niet meer lukt in deze drukke tijden), en Respect hebben voor Moeder Aarde, en alles wat zij voor ons mag betekenen.

Als jij in contact wilt komen met de natuurwezens, ga dan naar het element wat jou persoonlijk het meest aanspreekt.

Water
Ben je gek op water, dan ga je naar het strand, of een meer. Staar in de golven, en misschien zie je ze wel.

Het water element is zuiverend. Emoties losmaken en verwerken. De water wezens worden undinen genoemd.

Aarde
Ben je meer van het aarde element, dan ga je naar de bossen, het park, en maak je contact met kristallen en edelstenen, hout. Het aarde element is grondend, meer in je eigen Kracht staan, je Innerlijke Kracht herinneren.

Aarde wezentjes worden ook wel gnomen, of kabouters genoemd.

Lucht
Van het lucht element? Dan staar je vast graag naar de wolken, en als er een flinke storm of onweer is, kijk je daar ook graag naar. Het lucht element helpt je het denken los te laten, jezelf te Bevrijden.

Lucht wezens heten sylfen.

Vuur
Het vuur element. Dan stook je graag een vuurtje. Of brand je veel kaarsen. Je geniet van de warmte en kan in trance raken door naar de vlammen te kijken.

Vuur werkt vooral zuiverend en transformerend. Vuur wezentjes heten salamanders.

In het begin, zal het natuurwezentje altijd op zijn hoede zijn, en je testen of je geduldig bent. Later zullen zij zich steeds meer kenbaar maken, maar alleen als je ervoor open staat.

Ze kunnen ook adviezen geven, die vaak heel erg nuchter zijn. Ze denken niet te moeilijk, en snappen ons eeuwige gepieker niet.

Natuurwezentjes kunnen ook pittig zijn qua karakter, en vooral de kabouters staan hierom bekend. Er zijn vele verhalen, vooral uit Engeland, dat sommige kabouters in een bepaalde boom wonen, en als die omgekapt wordt, de kabouter heel erg kwaad wordt. Natuurlijk zijn deze verhalen door de eeuwen heen flink aangedikt.

Over het algemeen zullen ze ons geen kwaad doen. Maar degene die niks met ons te maken willen hebben, zullen zich ook zeker niet aan ons kenbaar maken.

Help de Natuurwezens
Nodig ze uit in je tuin, wijs een plekje toe waar zij ‘hun ding mogen doen’. Mensen met groene vingers zijn altijd sterk verbonden met de Natuurwezens, zelfs als ze dit niet door hebben.

© Medium Arlette
 
Datum: 24-03-'16

Terug naar overzicht