Pijn en verdriet verdient niemand

Pijn en verdriet verdient niemand. Dat ben je waarschijnlijk helemaal met mij eens, dat jij geen pijn en verdriet verdient. En toch, je krijgt het wel op je levenspad en soms veel te veel van het goede. Het lijkt wel of je het als een magneet naar je toe trekt. Alsof het bij je hoort en er nooit meer vanaf komt.

Voor het geluk geboren

Er zijn mensen voor het geluk geboren, zeggen we wel eens, bij hun gaat alles voor de wind. Dan zullen er ook wel mensen geboren zijn voor het ongeluk, dat kan niet anders. Allemaal worden we geboren, allemaal verdienen we het geluk. Jouw bedje waarin je terecht komt, bepaalt voor een groot gedeelte het geluk in je leven.

Zoals we er vaak naar kijken, gaan we er vanuit dat diegenen die hun bed hebben in een rijk gezin, zal deze wel voor het geluk geboren zijn. Diegenen die terecht komen in een arm gezin, die zijn voor het verdriet geboren, zou je dan denken.

Geluk heeft niets met rijkdom in geld

Zie je dat het niet zo werkt, want niet iedereen die in een rijk gezin terecht komt, heeft een leven zonder pijn en verdriet. Niet iedereen die in een arm gezin terecht komt, heeft automatisch pijn en verdriet.

Pijn en verdriet heeft dus niets te maken met geld als rijkdom. Dat kunnen we constateren. Waar komt het dan vandaan dat de een meer pijn en verdriet heeft en de ander niet! Komt dat dan dat jouw bedje misschien te weinig liefde kreeg en jij om die reden pijn en verdriet naar je toe trekt.

Zoek je het wellicht zelf op pijn en verdriet

Nee zeggen velen dan, ik zoek het heus niet op hoor, het overkomt me elke keer weer. Is dat zo? Overkomt het je of veroorzaak je het misschien toch zelf! Zorg jij heel goed voor jezelf, zorg jij er voor dat mensen die het met jou niet goed menen, dat je die buiten de deur houdt!

Heb je voldoende lef durf en moed

Zorg jij er voor dat je met lef en durf dingen voor elkaar krijgt, naar je toe kan trekken. Pak jij die verantwoordelijkheid, of heb je een afwachtende houding. Wacht je af totdat een ander ergens mee komt. Zit je de hele dag te piekeren over iets en durf je dat naar de ander niet uit te spreken. Stop je het maar in de doofpot?

De wet van de aantrekking is een universele wet, die zegt dat wat je hebt, is wat je aantrekt. Dat betekent dat als jij altijd pijn, verdriet en teleurstelling kent, je zelf toch iets niet helemaal goed doet. Er zijn uiteraard dingen die we zelf niet in de hand hebben, maar daar heb ik het nu niet over.

Ik heb het over jou, die veel pijn en verdriet in het leven ervaart en accepteert en toelaat, terwijl je zelf op kun staan en zegt, nu is het genoeg. Nu ga ik het op mijn manier doen en niet meer op de manier van een ander.

Dat moment, dan kies je voor jezelf, dan ga jij er voor zorgen dat verdriet en pijn buiten de deur blijft. Omdat je dan begrijpt dat jij het niet verdient. Dan zie je ineens wat je waard bent en tot op heden allemaal hebt toegelaten.

Kun je aangeven ik verdien geen pijn en verdriet

Dan zeg je tegen jezelf in plaats van anderen, dit verdien ik niet. En die krachtige boodschap gaat er voor zorgen dat je pijn en verdriet voortaan zelf buiten de deur gaat houden. Jij besluit dat jij hier verantwoordelijk voor bent.

En misschien vind je jezelf dan in bepaalde situaties te hard, dat ben je niet, je begint eindelijk jezelf belangrijk te vinden en ineens begin je het leven dan wel leuk te vinden. En weet je waarom. Je vindt jezelf leuk en een geweldig mens, die nu begrijpt dat ze zelf verdriet en pijn kan voorkomen in plaats van zich het laat overkomen.

Weet dat mediums en paragnosten je in dit proces heel goed kunnen begeleiden. Want! Pijn en verdriet verdient niemand.


Datum: 02-10-'23

Terug naar overzicht