We zijn alleen maar bezig met onze toekomst

We zijn alleen maar bezig met onze toekomst. Eigenlijk is het zo zonde, dat alles gericht is op de toekomst en weet je waarom. Als je er goed over nadenkt, zijn we allemaal bezig met de toekomst, waardoor we het leven nu niet waarderen en een kans geven. Naar school gaan, is gericht op je toekomst. Werken is gericht op de loonstrook aan het einde van de maand. Je zorgen maken heeft te maken met je toekomst. Heb je een relatie, hoop je dat die blijvend is, gericht op de toekomst. Heb je geen relatie, hoop je dat er een keer een komt, gericht op de toekomst. Ben je een partner verloren en hoop je dat het weer goed gaat komen, je snapt het al, ook gericht op iets wat nog moet gaan komen.

Staan niet bewust stil bij het leven zelf

We staan niet meer bewust stil wat het leven zelf is. Het is niet de bedoeling van het leven zelf, dat we bezig zijn met de toekomst. We hebben dit als mens helaas zelf gecreëerd. Vroeger waren we bezig met in onze eigen onderhoud te voorzien, dat was ons dagelijks werk. Elke dag zorgen dat er eten en drinken op tafel zou staan. En wat de toekomst ons zou brengen, morgen weer op zoek om in ons onderhoud te voorzien. De mogelijkheden die we nu hebben zijn zo anders, maar brengen ook met zich mee, dat we ons te veel richten op onze toekomst en voorbij gaan aan het leven nu.

Tegenwoordig vinden we eten en drinken heel normaal, althans hier in de Westerse wereld. Er is ook nog een wereld, ver bij ons vandaan, waar eten en drinken, een dak boven je hoofd, geld op de bank, helemaal niet zo normaal is.

De mens kent zichzelf niet

Hoe is het zover gekomen dat de mens weg is bij zichzelf. Omdat we succes nastreven zo belangrijk zijn gaan vinden. We hebben naar wegen gezocht om ons leven eenvoudiger te maken. De hele technologie is daar op gericht. Iedereen een dak boven zijn hoofd, voorzien van alle comfort en voorzieningen. Alles gericht op geld, daar moet voor worden gewerkt. Iedereen moet het goed hebben en dat is zeker een mooi streven.

Maar wat als we daar in doorslaan, dat we te veel dingen als normaal zijn gaan beschouwen, waardoor we het leven zelf niet meer leven en hierdoor alleen maar bezig zijn met onze toekomst. Dat we daarvoor hollen, vliegen, rennen naar een bepaald einddoel. Waarvan we niet eens weten wat dat einddoel is. Schijnbaar stellen we ons een doel, alleen we komen nooit bij dat doel dat in de toekomst ligt. We zijn onszelf dus knap voor de gek aan het houden. We zijn alleen maar bezig met onze toekomst.

Er haalt ons iets in wat weten we niet

En zo langzamerhand komen we er ook van terug. Iets is ons aan het inhalen, we weten alleen nog niet wat. Ik weet het wel. We hebben de liefde voor het leven, de liefde voor onszelf en anderen door al dat streven het ons gemakkelijk te maken en succes te willen hebben, verwaarloosd.

Om die reden hebben we iets essentieels nagelaten. We zijn ons gaan richten op dingen die achteraf gezien helemaal niet zo belangrijk lijken. Althans daar komen we achter, als we alles kwijtraken. Huid en haard verliezen en dan sta je met lege handen. Dan is je toekomst, zoals je die zelf voor je zag, weggevaagd en ineens helemaal niet meer belangrijk.

De toekomst is helemaal niet zo belangrijk

Er was helemaal geen toekomst, het zijn je eigen gedachten die dat voor jou aan het bepalen waren. Als jij de liefde in je leven vergeet, word je ingehaald. Iedereen, niemand ontspringt de dans.

Om die reden wordt het de hoogste tijd het tij te gaan keren. Om onze kinderen mee te gaan geven wat liefde is. Zodat ze zowel kunnen bouwen aan succes maar ook de lessen van het leven weer onderwezen gaan krijgen.

Leven in het nu is belangrijk

Daardoor ga je als vanzelf minder bezig zijn met je toekomst. Want daar mee bezig zijn, ben je naar iets aan het streven, waar je nooit zal komen. Het enige wat dat oplevert, zijn gestreste mensen, die opgebrand voor zich uit zitten te staren. Die zichzelf snoeihard nu tegenkomen en wakker worden en inzien dat ze voorgelogen zijn.

Dat het leven niets te maken heeft met de toekomst, maar dat het leven nu is en dat je daar van moet leren te gaan genieten. Geen zorgen moet hebben voor de dag van morgen. En laat een medium of paragnost van Paragnostenchat jou in dit proces, terwijl je opgebrand thuis zit, heel goed kunnen helpen.


Datum: 09-10-'23

Terug naar overzicht